THILDAS RUM


RENOVERINGEN AV THILDAS RUM!

Så här såg det ut innan vi började. Blå fula struktur tapeter, blääää!



Under renoveringens gång:

    
Thilda hjälper till.          Frans & Linda tapetserar.


Det färdiga resultatet!!!!




   

Ett Hello Kitty rum helt enligt dotterns önskemål!


Julkort

Kan detta vara årets julkort kanske???



Är ju inte helt lätt att få alla 3 barnen att sammarbeta samtidigt. men vi får se lutar nog åt att det bli det här kortet i alla fall! :-)


Lucia 2010

Igår var det ju åter igen Lucia, mysigt som alltid. Matilda och Ted var här och fikade på förmiddagen. Alltid lika roligt med besök.

Lämnade kidsen på dagis vid 13.00 och möte sedan upp mamma på Mobilia för lite shopping. Hittade tro det eller ej 3 par Ecco-stövlar till mig själv. Är ju inte direkt var dag som jag köper saker till mig själv. Vi passade även på att inhandla allt till julgodiset.

Sen bar det av till dagis för luciafirrandet. Mamma fick gå på Thildas luscia tåg. Thilda hade varit jätte duktig enda nackdelen var att de hade sitt luciatåg ute och det vart verkligen svinkalt. men men vad gör man inte för sina barnbarn, haha! :-)

Jag och William gick på Luddes firrande och vi fick minsann sitta inne i värme och ha det mysigt! :-)
Vi sjöng sånger, fikade och hade det super härligt! :-)

      

 

Efter luciafirandet så åkte vi direkt hem till mamma i Borensberg för att göra julgodis.
Vi gjorde 2 sorters knäck, kola, snickers, mintpastiller, cornflaks-kakor och brända mandlar.
Och tro det eller ej men allt vart prefekt, vi misslyckades inte med något det här året. det har nog aldrig hänt förut.

   

   
 
     

Var en toppen trevlig kväll med mat, godis och glögg. Ungarna höll ut enda till 21 vilket inte hör till vanligheterna.

Så TACK mamma för en kanon kul dag! :-)

Bilarna

Dags för en uppdatering vad det gäller bilskrällena.
Volvon är fortfarande trasig men pappa har varit nere och bytt batteriet och konstaterat att det är bränslepumpen som är trasig. (precis som Dennis sa hela tiden :-) ) Så har beställt en ny eller snarare bättre begagnad sådan, som ska hämtas upp Llinköping när jag får lite tid över. Sen ska de tydligen inte vara allt för svårt att bya den, tur vi har så underbara vänner som hjälper oss.... TACK Dennis! :-)

Och som om det inte vore nog med en krånglande bil så pajade Skodan förra söndagen när vi skulle åka till min mormor i Eksjö. Vilket inte var bra! :-(
Vi troode först att det var kamremmern som "hoppat" vilket skulle innebära väldigt dyra verkstadskostnader. Men för en gångs skull så hade vi lite flyt.
Pappa kom som sagt ner från Karlstad och hjälpte mig med bilarna. Tur man har en underbar familj som rycker in när det krisar!

Och efter en del kollande så konstaderades de att det "bara" var något fel på 1.ans cylinder så det var skönt. Nu är skodan lagad och fädig för bruk! :-)

Vi har även passat på att låna min mormors bil nu när volvon är trasig. Mormor använder inte bilen i alla fall så då var hon snäll och lånade ut den! :-)

Så nu håller jag tummarna för att det är nog med bilbekymmer ett bra tag framöver.

Tanken är ju att vi ska byta in båda bilarna och skaffa oss en större familjebil istället. För nu när Frans pendflar med tåg och buss till jobbet så behöver vi inte två bilar. Men det får bli ett projekt vi drar igång efter helgerna, för nu orkar jag inte styra med det! :-)

William

Tiden går så otroligt fort, vill bara stanna upp och få njuta. Känns som dagarna springer iväg och William växer som en tok. Vill ju ha min lilla bebis länge!!! :-)

Självklart så har varje fas i hans utveckling sin fördelar och sin charm. Men på någotsätt så vill jag ha kvar honom så här pytte liten.

På senaste BVC-besöket vägde min lille prins redan 5590 gram och var 61 cm lång!

Så man kan nog dra slutsatsen att det inte är nån brist på mat inte. han gör inget annat än att äter sover och skiter, precis som små bebis ska göra!

Thilda och Ludwig busar med honom hela dagarna och är så måna om honom, hämtar leksaker åt honom, stoppar in nappen och man blir ledsen och ligger och pratar med honom, så himla gulligt! :-)

Skrattar gör han mest hela tiden, så fort du ägnar all din uppmärksamhet åt honom så får man ett STORT leende tillbaka! :-)

Bjuder på lite blandade bilder från den senaste tiden::

   

   

   

   

    

  

Tänk att något så sött kan komma från mig????  :-)

Huset

Lite före bilder från huset! :-) Dock är det mycket renovering kvar att göra men bjuder på lite bilder i alla fall:

Ludwigs rum:
  

Köket:

     

Vardagsrummet:

  

Lilla toaletten på övervåningen:

 

Vårat sovrum på övervåningen:

 

Trappen:



Badrummet på entreplan:



Matsalsrummet:



Hallen:



Efter bilder kommer efter vart när vi kommer iordning så håll till godo! :-)

Tillbaka på banan!

ÄNTLIGEN!!!!!... är vi tillbaka på banan. 1 Månad utan internet kändes som en evighet. Galet så beroende man är av internet igentligen. Kände mig totalt handikappad utan internet. Vad jag är skulle göra eller fixa så insåg jag att jag skulle behövt nätet. Men nu är det problemet löst, internet är inkopplat så nu andas vi ut! :-)

Har hänt massor både roliga och väldigt tråkiga saker under de här veckorna när jag/vi varit internet-lösa!

Vi har som sagt flyttat in i huset... ÄNTLIGEN, den långa väntan är över och nu är vi på plats.
Har renoverat Thildas rum samt vardagsrummet. Mer info kommer i ett annat inlägg.
Just nu har vi tagit julledigt i renoveringen men efter nyår sätter vi fart igen och då är det ny fondvägg och måla tak i matsalsrummet som står på tur samt måla tak och väggar i hallen. :-)

En dålig bild på vårt nya hus! :-)





RSS 2.0