Bilder är alltid kul! :-)

Frans tömde sin mobil på bilder för ett tag sen så passar på att bjuda på ett litet blandat smakprov på våra godingar:


William bus


Thilda och Ludwig = Syskonkärlek! :-)

   
Ester & William myser.    Mums va gott!              Maskeraddags! :-)

Tjokistomten William redo för att gå ut i kylan (han har faktiskt overall under tomtedräkten... haha)


Barnen leker kurragömma, och Ludwig gömmer sig uppe på kylskåter/frysen! :-)


Åh vad jag saknar sommaren! Ludwig åker linbana! :-)


Ludwig somnade stående på knä i våran säng och detta vart resultatet! :-)

Bihåleinflammation

Aj, aj, aj, aj, aj och åter AJ, sitter här med jätte ont i huvudet och tryck över både näsan och ögonen. Och dessutom kan jag inte böja huvudet framåt utan att det gör skit ont. 

Försökte ställa en egen diagnos genom att surfa runt på internet, men tillslut fick det bli ett samtal till 1177 och de bekräftade de som jag redan hade på känn BIHÅLEINFLAMMATION, suck!!!!!



Jag som ALDRIG bir sjuk... vad är det här... haft ont i huvudet en längre tid men trott att de berode på tentan som var i måndags... men icke sa nicke!
Så nu ska jag härda ut smärtan och egen behandla mig med nässprej och värktabletter till efter helgen och om jag inte är bättre då så skulle jag ringa vårdcentralen. KUL eller inte!

Har inte tid att vara sjuk, det finns påtok för mycket som jag vill/måte hinna med att göra... f*n varför just nu???

Idag måste jag pigga på mig och hämta Thilda tidigare på förskolan för hon ska till US på hörselkontroll, får se vad läkarna säger denna gång. Sen ska jag och Thilda överaska Madde tror jag. Tänkte göra ett spontan besök i syrrans nya lägenhet! :-)
Sen till förskolan och hämta upp grabbarna och vidare hem, ikväll blir det familjemys... LÄNGTAR!!! :-)


Tenta

Nu är ÄNTLIGEN tentan gjord, snacka om urladdning i kroppen.
Men skönt att ha den gjord.

Måste dock säga att jag är jätte besviken på själva tentan, skit tenta rent ut sagt. Tantan skulle täcka HELA geografi och historia ämmnet. Men bestod bara av 4 frågor dock a och b frågor.
Men frågorna var i stort sett kopior på de frågor som vi fått som instuderingsfrågor en vecka tidigare.

Hur fan kan man ta samma frågor. De flesta i klassen tyckte förstås att det var jätte bra frågor, men skillnaden mellan de och mig är att jag pluggat VARJE dag i 3 veckor och de andra skitit i att plugga och på sin höjd gjort instuderingsfrågorna.
Och i och med tentans utförande så kommer de klara sig lika bra/dåligt som mig, hur fan kan det vara rättvist?

Blir så arg!
Jag ville verkligen visa att jag kunde allt vi lärt oss men fick inte visa nåt, inga djupa frågor som krävde analys förmåga och inga jämföelser tex mellan sten- och järnåldern.
Fan jag som kunde det här.
Men nu får jag bara hålla tummarna att jag klarat tentan, får besed näst nästa onsdag tror jag för lärarna har 10 arbetsdagar på sig att rätta och 2 dagar på sig att lägga in det i systemet. :-)

Bara att hoppas! :-)


TENTA

Usch vilken tensta ångest jag har och en då får jag inget pluugande gjort. Har ingen insperation alls, trött, hängig, febrig och en näsa som rinner stup i ett är inget dröm senaro 6 dagar innan en sjukt stor tenta. Usch ge mig kraft någon!! :-(
Tentan innefattar hela geografi ämnet plus hela historia ämnet så finns sjukt många delar som jag måste ha koll på vilket jag INTE har! :-(

HJÄÄÄÄÄÄÄÄLP MIG NÅGON!!!!!! VILL INTE VARA SJUK NU, imorgon har vi dessutom en stor redovisning i skolan som jag inte kan missa...!

Thilda

Saknar mitt lilla troll som just nu befinner sig i Karlsborg och blir ordentligt bortskämt av min farmor och farfar. Vi körde dit henne i tisdags och nu ska hon stanna kvar i Karlsborg fram till söndag då farmor och farfar kör hem henne igen!



Men är allt lite för tyst här hemma utan Thilda, ingen som tjatar hål i mitt huvud eller som sjunger non-stop. Usch vad jag saknar henne. Tror dock inte den känslan gäller för henne för hon har minsann inte tid att prata med varken mig eller rans i telefon. Skit unge.
Idag när jag ringde så sydde hon en duk och sen mitt i allt så skulle hon måla lite och nyss fick jag ett mms med en bild på en nyfrisserad Thilda :-) Som sagt bortskämd! :-)


Måndag

Nu är det dags att stänga ner datorn och avsluta förmiddagens pluggande. Hann bara plugga i 2 timmar dock, men alltid något.
Lämnade inte barenns fören vid 10 idag så vi tog en slömorgon helt i min smak.

Nu ska jag åka in till US för att besöka underbara Anki efter hennes operation sen direkt vidare till skolan för en föreläsning. Men vem fan lägger en föreläsning mellan 15-17... hur tänker dom igentligen, blir så trött! :-)

Ikvälll blir det att forsätta målandet i köket samt packa åt Thilda för imorgon ska jag köra henne till Karlsborg. Hon ska besöka min farmor och farfar, hon blir kvar där tills på söndag när farmor kör hem henne igen! Undrar hur jag ska klara mig utan henne i så många dagar! :-(


Söndag

Idag har jag och Thilda varit hos min mormor i Eksjö och hjälpt henne att handla, fixa lite små saker samt ätit middag tillsammans med henne.
Mormor har inte hämtat sig efter förra fredagens kolaps. Hon fick en kraftig infektion i blodet och vart jätte jätte dålig. Som tur är verkar hon rida ut stormen även denna gången, tack gode gud för det! :-)
Hon var som sagt riktigt dålig och det var tur att hon kom till akuten när hon gjorde annars hade hon inte klarat sig. Till saken hör ju också att mamma åkte till Thailand i måndags när fortfarande mormor var dålig.
Men nu är mormor hemma igen, hon blev utskriven i fredags och då var Tommy nere i Eksjö och mötte upp henne och hjälpte henne hem.
Så nu var det min tur att åka ner för att hjälpa till, skönt att vi kunnat dela på ansvaret lite jag och Tommy.

Tog med mig Thilda för att få lite sällskap i bilen, är ju en bit att åka lixom. Tyckte mormor var ganska pigg men fruktansvärt snurrig och hade inte koll på läget. men tar väl ett tag att återhämta sig antar jag.

Frans och grabbarna fick stanna hemma och ha en riktigt grabbdag, de hade cyklat, spelat bandy, lekt med bilar och Frans hade även röjt lite inne.

Jag och Thilda var hemma igen vid 17 och då var det bara att sätta igång med maten, Frans beställde stuvande makaroner och stekt falukorv. :-)

Nu sover barnen sen länge och det börjar bli dags för mig att krypa ner i sängen också, är så trött i huvudet nu känner jag.

SOV GOTT FOLKENS! :-)

HJÄLP det brinner!

HADE INGEN CHANS Rökdykarna tog sig in i lägenheten där den våldsamma branden började. Där fann de en femårig flicka – vars liv inte gick att rädda. Foto

Det brinner i Mjölby, ett fem våningshus står i lågor och såg precis på nyheterna att det hittat en 5 årig flicka död bland lågorna. Fy va hemskt hon var lika gammal som Thilda, usch jag ryser. Ett litet oskyldigt barn ska inte behöva dö på detta sätt. Hon hittades tydligen i samma lägenhet som branden startade.

Jag var och handlade med Thilda och Ludwig på City Gross förut vid strax efter halv fem och när vi åkte hem så såg vi en gegatisk rökpelare stiga mot skyn bort åt mjölby hållet, men jag trodde att det var en bil som brann på motorvägen eller något sånt. Tänkte inte så mycket mer på det förens jag kom hem och min bror ringde och frågande om jag hört vad som hände i MJölby... då fick jag förklaringen till rökpelaren.

Huset som står i lågor ligger strax neranför kyrkogården där Irene ligger begravd, så typ mitt inne i Mjölby.

Usch det är helt ofattbart att det kan gå så snabbt för ett 5 vånings hus att bli över tänt. Det är hemsktg nog att så många familjer har blivit hemlösa pga branden men varför var branden tvungen attt ta en liten flickas liv?
Kan inte sluta tänka på flickans familj, enligt expressen så var flickans mamma och äldre sykon förda till US för vård av sina rökskador. Deras liv har verkligen slagits i spillror, ingen hem kvar och dessutom sorgen över sin förlorade dotter/syster. Usch.

När något sånt här händer så nära in på en själv är det svårt att blunda för det, allt blir så mycket verkligare och obehagskänslan etsar sig fast lite extra.

Femårig flicka dog En våldsam brand rasade i ett flerfamiljshus i Mjölby i lördags. Flera familjer räddades från fönstren med skylift – men en femårig flicka dog när hon gömde sig under en säng i en av de antända lägenheterna.

Barnvakt & målare = fullt upp

Idag fick vi lite sovmorgon efter en helt vidrig natt, William vaknade till vid strax efter midnatt i går/natt och sen fick vi honom aldrig riktigt att somna om. Inget hjälpte han hade ont någonstans frågan är bara vart? Tror det var magen som bråkade, stackars liten. :-)

Förmiddagen har vi ägnat åt ganska tråkiga men behövliga saker, Frans tog med barnen ut och tvättade bilen medans barnen busade i lekparken och jag blev kvar här inne och städade, vek tvätt, tvättade och röjde.

Strax efter lunch kom Matilda, Ted och Theo förbi och fikade, sen stannade grabbarna kvar här medans Matilda åkte och jobbade. Skönt att kunna hjälpa till lite tillbaka för alla gånger som matilda ställt upp och varit barnvakt. Så grabbarna ska vara här mellan 13,30 och 21,30 idag. Blir nog kul. Vi har laddat upp med massa gott och så har Ted bneställt taccos till middag! :-)

Jag har även kommit gång ordentligt med målninge av köksluckorna så hoppas jag hinner grunda färdigt alla ytorna idag, det är mitt mål! :-) Dock måste jag hinna med en snabb sväng till CG också för att komplitera handlingen lite, men får köra på så långt jag hinner! :-)

Nu tjatar kidsen om glass så bästa att lämna datorn! :-)

Spontanshopping på högnivå

Frans slutade tidigt idag, skönt. När vi hade hämtat upp barnen på dagis och släppt av Felicia vid tåget så åkte vi in på en spontan tripp till Linköping för att köpa färg till köksluckorna, som nu ska bli vita. Så vi shoppade färg och penslar dit sen tog vi en sväng förbi Jula när vi endå avr i närheten. och där råkade vi spontan köpa en gasolgrill, vet inte hur det gick till... men nu är vi inte bara en gasolgrill rikare utan två, men den andra ska ges bort som present längre fram i sommar.

Gasolgrill med tre brännare

Förstår inte varför vi alltid lyckas göra så konstiga spontanköp, var ju verkligen inte en grill vi åkte in för att köpa. men är super nöjd med köpte nu i efterhand. :-)
Vi anslutade eftermiddagens shopping runda med att ge vika för barnens önskemål om att äta hamburgare, så vi åt på MAX inann vi åkte hem. Nån gång måste även de få bestämma! :-)

Nu fattas bara sol och värme så vi akn få invigga den fina grillen! :-)


Läkarsamtal

Det är inte var dags om jag går till vårdcentralen för min egen del, men idag var det dags att få min dom. :-)
Samtalet gick jätte bra och nu är remissen skickad, så nu återstår bara ännu mer väntan innan jag får en tid. Men nu är bollen i rullning så det känns skönt! :-)

Efter läkarsamtalet så passade jag på att svänga förbi matilda på en fika, var på tok för länge sedan sist. Får inte tiden att räcka till alla gånger. Hon jobbar och jag pluggar så det kan vara lite knepigt att få en tid som passar oss båda, vilket är synd. Saknar våra fikadater helt klart! :-)

Fördrev större delen av förmiddagen hemma hos Matilda, förstår inte att klockan alltid ska springa iväg när man har som trevligast! :-)

RSS 2.0