Trädgårdsfix

Fy fan vilken natt vi haft. William mår inte alls bra. Hög feber och massor med koppor som kliar, svider och gör ont. Han har varit vaken non-stop hela natten. Vilket gör både mig och Frans helt slutkörda idag! Jag vill SOVA!!!!

Idag har Frans varit iväg och putsat nånstans ute i skogen. Undertiden som han var iväg så kom farmor och farfar hit. De har hjälpt oss i trädgården hela dagen! :-)
Farmor och farfar hade med sig 2 rosen buskar, blommor och några konstiga blomsterbönor som det har planterat åt mig. Snacka om perfekt födelsedagspresent! :-) Tack snälla!

Så nu är hela rabatten runt altanen i ordning, alla buskar har fått ny jord och stenar, vi har sått nytt gräs vid rabarberna samt har vi fått trimmmat nästan allt på tomten. Så nu börjar de se riktigt bra ut här hemma.
Kul när man hör från grannar att de blivit så fint och så stor skillnad emot hur det var när de gamla ägarna bodde här. Beröm gillar vi! :-)

 

Linda, Emilia och Alicia kom också hit en sväng och åt lunch och busade och lekte såklart!
Farmor och farfar åkte hem vid 16.30 tiden och då bestämde vi oss för att cykla bort till Hjortrongränd för att tillbringa kvällen där.

Men innan vi hann iväg så smet Thilda iväg med sina kompisar från lekparken mot utfarten. Detta har hon inte lov att göra. Så nu har både hon och Ludwig cykelförbud här hemma. De måste lära sig att det är farligt och att om man inte lyssnar så får det koncekvencer.
Tror faktiskt att de börjar fatta allvaret i det hela men det kommer dröja bra länge innan de har mitt förtroende igen och får cykla runt lekparken ensamma.

Så istället för att cykla hem till Linda och Calle så fick vi ta bilen. :-( Vilket inte är så smart med tanke på rutan!

Vi åt mat och drack kaffe borta på Hjortrongränd och så smet jag och Linda iväg till City Gross för att handla.

Så idag har vi hunnit med massor! :-) Nu tror jag det är bäst att krypa i säng och hoppas på att William får en bättre natt. För jag kommer aldrig orka vara uppe en hel natt till.... usch!

Sov gott! :-)

BAL

Madde och Pierre dansade sin bal i Linköping idag. Allt ägde rum i Stångebro hallen (tror jag den heter)!
Mamma och Madde hade varit igång hela dagen, Madde var hos frisören redan klockan 07.00. Sen var det påklädning, fotografering, genrep och massa annat så det hade att göra hela dagen.



Linda tog snällt Thilda och Ludwig trots att de var sjuka och Matilda tog hand om William så vi kunde åka utan barn! :-) Vi tog sällskap med farmor och farfar in till balen. Möte upp mamma, Linda, Maieson och Pajen utanför och stod sen och köade i en halv evighet. Helt sjukt mycket folk!

Balen började 16.00 och då jag sköte både videokameran och vanliga digitalkameran så vart bilderna sådär. Men filmen vart kanon!

 

Alla som dansade var JÄTTE duktiga, vilket arbete alla har lagt ner för att lära sig danserna och allt runt i kring. Imponerande! :-)

   

Efter att alla hade dansat färdigt så åkte Madde och Pierre med Dennis i hans sommarbil ner till trädgårdsförändringen.
Där alla baldeltagarna hade picknick.
Mamma hade fixat skumpa, jordgubbar, vindruvor och melon åt Madde och Pierre.

   

Efter trädgårdsföreningen så fortsätter balen med en "marsch" genom Linköpings centrum och sen vidare till den lokal där det avnjuter middagen! :-)

   

Vädret var kanon, alla var jätte fina. Madde såg ut som en riktig prinsessa! Helt enkelt en kanon dag och jag hoppas Madde vart nöjd med dagen! :-)


Lördag förmiddag

Alicia sov kvar här så till frukosten idag hade vi ett extra barn. Barnen gick upp vid 07,00 något som Alicia inte riktigt var van vid.
Thilda har sovit bra i natt trots alla prickarna. Jag var nere och ströde på potatismjöl på henne ett par gånger inatt så var kanske det som gjorde att hon kunde sova ordentligt. :-)

Idag har vi mycket på schemat.
Jag ska röja inne, starta tvättmaskinen, klippa gräset, hinna med lite trädgårdsfix, fixa lunch till alla och hinna umgås med både farmor och farfar och Linda.
Linda och Emilia skulel komma bort sen när de hade vaknat så dröjer nog några timmar till. :-)
Farmor och farfar däremot är nog snart här för när jag ringde till dom nyss så var de på OVES plantskola i Motala. :-)

Sen i eftermiddag ska barnen lämnas av hos Linda och hos Matilda. Och vi vuxna ska åka in till Linköping för att se när Madde och Pierre dansar bal. :-)

Bäst att sätta fart nu så jag hinner med allt!


Fredag

Idag är Thilda ännu värre, stackars liten. :-( Igår låg hon i soffan hela dagen och ville varken äta eller dricka. Men idag har jag lyckats aktivera henne lite. Hon äter fortfarande inte, men förstår henne när man har hela munnen full med dumma blåsor.



Förmiddagen idag ägnade vi åt städning och röjande inne. Linda, Emilia och Alicia kom hit vid lunch. Så då fick jag lite fart på Thilda. Ludwig där emot har bara ett par prickar här och var, vi får hoppas att det stannar vid det.
William har börjat få en hel del prickar i hårbotten och i blöjregionen, får hoppas attt han drabbas lika lindrigt som Ludwig.

Efter lunchen åkte Emilia och Linda hem och fixade lite medans Alicia stannade och lekte. :-) Märktes ganska tydligt på Thilda att hon inte var helt i form, men hon kämpade på och lekte så mycket hon orkade.
Thilda somnade i fotöljen på altanen redan vid styrax efter 16, helt slut var hon. och faktum är att hon fortfarande sover så hon lär nog sova runt!

När Frans kom hem från jobbet så lurade vi ut Linda på mina inlines.. ha ha det var kul att se! :-)

 

 

Nu ikväll har vi grillat tillsammans med Linda och c/o. Mums! :-) Dock var jag på tok för arg för att kunna njuta av maten.

Åh varför jag så arg??? Jo pga min käre man som skulle hämta upp Linda och Calles gräsklippar nu precis innan maten.
Eftersom vi inte fått hem våran gräsklippare än så får vi låna deras när gräset blir för långt. :-)
Dock tillbaka till problemt, han ställer gräsklipparen i bak på volvon UTAN att spänna fast den. Vilket leder till attt HELA sidorutan i bak sprack, så nu står vi HELT utan bil. Volvon saknar som sagt en ruta och på skodan MÅSTE vi byta höger hjullager.
SUCK!
Så himla onödigt när ekonomin inte är den bästa. Och om volvon överhuvudtaget ska bli lagad så faller det på mig att fixa det, för det gör INTE han.
Alltså ännu en sak som läggs på min axlar. Orkar inte!

Frans gör alltid såhär klantiga saker och säger sen bara... oj jag visste inte att det kunde bli så tokigt!!
BLIR GALEN!!!!!!!! väx upp för fan, ta ansvar gubbe!


pricksjukan deluxe

Idag får vi verkligen bekänna färg vad det gäller vattkopporna. Thilda är precis utslagen och har varit det precis hela dagen. Vill inte äta eller dricka pga blåsorna i munnen och ansiktet. Hon har feber 38,6 trots panodil i kroppen, stackars liten.
Räknade hennes prickar imorse innan vi gick upp, kom till 212 stycken innan jag tappade bort mig så är helt klart mer än så.


Thilda imorse! :-(

Åh nu när hon la sig för kvällen var det ännu fler prickar. Vart ska det här sluta? Nog för att jag ville att barnen skulel få vattkoppor, men det får väl finnas gränser.

Pratade med vårdcentralen idag, så nu finns det ett recept skrivet på flytande tavegyl. Vi får hoppas att det kan hjälpa till alla tre.
Fick lite tavegyl av Linda igår kväll som jag med nöd och näpe lyckades tvinga i Thilda i morse. :-( Hatar att tvinga i henne något som hon verkligen INTE vill ha. Känner mig hemsk! :-(


Thilda innan läggning! :-(

 

Läget på grabbarna är bättre, deras prickar har precis kommit så vi får se vart det slutar. William har ca 15 prickar, mest under blöjan och i hårbotten.
Ludwig har ca 10 prickar på rygg, mage och hårbotten. Snälla snälla låt dom slippa milt undan. :-/

Grabbarna har minsann orkat leka och stoja idag medans syrran legat nerbäddad i soffan.

   

Känner på mig att det inte kommer bli nån vidare rolig natt, så ska krypa ner i sängen nu och passa på att försöka sova lite.

Bjuder på ännu en matbild med minstingen i familjen, han fullkomligt lyser i ögonen när han själv får skeden i handen och får kladda fritt! :-)



Puss & kram


Eric Saade

Thilda och Ludwig har fått Eric Saade på hjärna. De går och sjunger på både Manboy och Popular hela tiden.
Framför allt Thilda är som besatt, dock kan hon bara en eller två rader av låtarna så blir lite enformigt i längden. :-)

Men ändå så himla sött! :-)

Vet dock inte vart hon lärt sig, måste komma från dagis!


Mitt nya liv

Håller än så länge i mitt nya levnads sätt och har, hör och häpna fått med Frans på det också. inte illa va?

Så jag har nu sen ca 1 vecka tillbaka uteslutit i stort sett ALLLA kolhydrater ur min kost. Frans hoppade på samma bana i måndags. :-)

Går förvånasvärt bra, är inte alls sugen på godis, läsk elelr kakor eller andra farliga frestelser. :-) Känner mig faktiskt riktigt duktig.

För att göra det hela lite lättare så har jag och Frans slått vad.

Den som först lyckas gå ner 10 kg vinner. Den som förlorar måste anordna en kväll för bara oss två utan att använda pengar från vår genensamma ekonomi.
Vilket innebär att om Frans förlorar måste han putsa svart för att få ihop pengarna och om jag förlorrar så får jag sälja barnkläder och barnsaker för att få ihop pengarna.

Än så länge har jag gått ner 1 kg... så sakta men säkert går det åt rätt håll!

Jag SKA vinna, jag MÅSTE vinna. Nu jäklar ska här bli förändring!

Önska oss lycka till!
Tips på hur man går ner i vikt fortare mottages gärna samt goda GI recept och andra bra att veta saker kring detta ämne!


William äter själv

Idag när vi satt och åt middag så fick William äta själv för första gången, vilket gick sådär bra. Men han var helt nöjd och satt och pillade och hade sig en bra stund! :-)



Och så länge han fick hjälp att lägga maten på skeden så klarade han att stoppa den i munnen utan problem.

 

Min stora, stora kille! Hjälp jag har inegn bebis längre! :-( SNYFT!!!!


När han tröttnade på skeden kom han på att det var mycket lättare att äta med händerna. :-9


Thildas rum + vattkoppor

Nu är det inga tvivel om saken länge, vi har pricksjukan på besök här på Betarevägen.
De små prickarna på Thildas mage har nu blivit vattenfyllda blåsor som kliar. Och har upptäckt många många nya små prickar som kommer lite var stans på hennes lillakropp.



Känns ändå skönt att hon får vattkoppor nu när jag endå går hemma så vi slipper krångla med VAB och greja. Får se om även grabbarna åker på en omgång. Hoppas nästa det! :-)

Vi städade klart Thildas rum nu under eftermiddagen, Thilda var jätte duktig och hjäpte till massor. Hon valde nya gardiner och bestämde vart sakerna skulle stå. Så nu är det super fint där inne! :-)





Återstår ju dock att se hur länge städningen varar! :-)

Nu är det dags att börja med maten för snart komemr Frans hem från jobbet! :-)

pricksjukan?

Idag upptäckte jag 3 små prickar på Thildas mage och bröst. Kan detta vara vattkoppor som är på g??
 Hoppas, hoppas att det är det! :-)
har i alla fall ringt dagis och förvarnat dom om att det troligen är vattkoppor så håller barnen hemma igen för säkerhets skull. :-)


Så istället för dagis idag så har jag och Thilda börjat stor städa hennes rum, åh då menar jag storstädning. Sortera leksaker, slänga sånt som är trasigt, byta gardiner, damma allt inklusive alla leksakerna. Så nu har vi att göra en stund! Tjohooo.... eller inte!

Bäst att fortsätta! :-)


Korp fotboll

Nu är jag hemkommen igen efter fotbollen. Frans gör mig så extralycklig ibland, när jag kom hem så var barnen ny duschade och låg redan i sängen, köket var röjt efter maten han lagade och det var iordningplockat. Åh min älskade älskade man! :-)

Tillbaka till fotbollen. Var alltså i ett korplag jag spelade. Så himla roligt. Måste dock erkänna att jag var bra ringrostig men det skiter jag i för vi vann matchen med 2 - 0 !!!!

Galet så roligt det var att spela igen, man inser nog inte hur mycket man kan sakna en sport förens man börjar spela igen. Hoppas, hoppas, hoppas att de är kort om folk nån mer gång! Så att jag kan få vara med igen.
Med tanke på att vi vann matchen så tror jag inte eller snarare hoppas jag inte att jag gjorde bort mig. Eller gjorde jag det Linda???

Frans sitter just nu här brevid med och mobbar mig för att jag kommer ha världens träningsvärk imorgon, åh det har han nog rätt i för dessa muskler hade jag visst inte använt på ett tag känns det som. Men kan ha hur ont som helst imorgon, det spelar ingen roll för det var SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ himla roligt att spela! :-)

Fotboll * 2

Idag har vi gjort vanliga tråkiga saker som städa, tvätta och röja disken... usch och fy! Men känns skönt när det är gjort.
Thilda och Ludwig är just nu på dagis och William sitter på golvet och leker med sina leksaker. :-)

Så jag borde verkligen inte fastna framför datorn men är så trött i dag så tar mig en liten vila! :-)

Barnen ska strax hämtas från dagis och innan dess måste William äta, för sen blir det full fart här hemma. Bara hem och vända i stort sett innan vi ska iväg på Thildas fotboll.
Sen måste jag hämta Frans vid tåget vid 17,25, så förhoppningsvis kan Matilda se till Thilda en liten stund. Thilda spelar ju fotboll just då så borde inte vara några problem att lämna henne en liten stund.

När jag hämtat upp Frans vid tåget så byter vi bara plats i stort sett, han tar bilen och ungarna med sig tillbaka till fotbollen och sen kör kvällsrecet själv med ungarna hemma. Medans jag tar hans månadskort och sätter mig på tåget mot Linköping.

Planen är att jag ska ta tåget och bussen upp till sjukan för att där möta upp Linda och åka med henne till Korpfotbollen.
Ja ni läste rätt, JAG SKA SPELA FOTBOLL igen!
Var kris på folk i Lindas korplag så klart att man ställer upp.
Men var ju minst 10 år sen jag stod i målet senast så jädrans va nervös jag blev när Linda ringde och frågade.

Men nervös eller ej jag ska spela! Tjohooo!

Skriver lite mer ikväll om jag överlever fotbollsmatchen! :-)


Söndag

Vad har vi gjort idag, ja det är en bra fråga??.

Varit ute i trädgården som vanligt. Fortsatt med grävandet borta i hörnet av baksidan, får hoppas att vi kan bli klara nån gång. Dock känns det som det är långt tid kvar eftersom vi bara hinner fixa och dona i trädgården på helgerna. :-(
Barnen har cyklat, lekt, hoppat studsmatta och klättrat i träd.. Så frisk luft får vi gott om nu för tiden! :-)



Vi var inne ett par timmar på eftermiddagen medans Frans var iväg och tömde släppet på ristippen. Undra hur många släp vi tömt där bort nu??? Vågar knappt börja räkna på det! :-)

Söndagen kvällen har varit väldigt lugn och skön. Vi behövde vara ner lite. :-) Så nu väntar mys framför tvn resten av denna kväll! :-)

God natt! :-)

Lördag

Lördag igen! Idag gick Frans upp tidigt och begav sig ut i trädgården för att gräva stubbe. Tror han var ute runt 07.30. Medans jag körde morgonracet inne!

Thilda har varit hemma hos Hilma idag. (en kompis från dagis) Det var första gången som Thilda var hos en kompis från dagis utan att jag och Frans var med, antar att det betyder att hon börjar bli stor... hjälp! :-)
Thilda hade haft det hur bra som helst och var inte alls sugen på att åka hem när jag kom för att hämta henne. 
Hon och Hilma hade hoppat studsmatta, lekt i lekstugan, gungat, matat hönsen, klappat fåren och lammen, ridit på Hilmas häst och fika! :-) 

Under tiden som Thilda var iväg så passade vi på att fixa i trädgården. Frans sågade ner trädet på baksidan och vi grävde ännu mer i lnadet på baksidan. Börjar bli riktigt fint här hemma nu! Men än finns det mycket kvar att göra.



På eftermiddagen kom Dennis, Matilda, Theo och Ted hit på fika och grillning. Toppen trevligt som alltid! Barnen busade, lekte och spelade tv-spel i vanlig ordning medans vi vuxna kunde sitta och tjöta en massa. Såna kvällar gillar vi. :-)

   

 

Tack kära vänner för en toppen eftermiddag och kväll! :-)


Fredagen den 13:e

Idag fick barnen stanna hemma från dagis eftersom moster Linda var här och mormor skulle komma på en fika.

Vi tog det lungt på förmiddagen, Linda var ute med barnen i lekparken medans jag städade av inne och fixade inför lunchen.
Min mamma kom på fika strax efter lunch. Hon hade med sig smarriga bullar och goda kex. Till barnens stora förtjusning. Men hör och häpna jag RÖRDE INTE fikabrödet alls. Har blivit riktigt duktig nu minsann. :-)

Linda åkte med mamma hem så jag slapp köra henne till tåget så det var snällt. Barnen lekte ute efter att mamma hade åkte. Och vid 4:a tiden kom Linda, Emilia och Alicia hit på fika. :-)
Linda åkte iväg och handlade och hämtade Calle vid strax innan 17 så då vart jag ensamstående 5 barnsmamma för en stund! :-)

När Linda, Calle och Hanna kom tillbaka så käkade vi taccos allihoppa! Super mysigt som alltid! :-)

Måste säga att jag faktiskt inte märkt av att de varit fredagen den 13:e. Kan detta betyda att våran otur har vänt?

Har inget att klaga på en dag som denna så har kort och gott varit en toppen fredag helt enkelt!

Storhandling och nattgäst

Kom tillslut som sagt iväg på storhandling. raggade upp syster linda också, så jag och barnen åkte förbi hennes lägenhet och hämtade upp henne. Så nu ska hon sova här i natt till barnens stora glädje.

När vi hämtat upp linda så åkte vi till Frans jobb för att hämta upp honom också, han slutade lite tidigare idag bara för att hinna hjälpa mig att handla! :-)

Så nu sitter vi här hemma, barnen är i säng och det är fullt i kylen, frysen och skåpen, jäkligt skönt! :-)

Så nu ska jag och Frans passa på att gå ut och greja lite i trädgården medans Linda är kvar inne och ser på tvn, för då hör hon om barnen vaknar! Gäller att ta vara på tillfällena som ges. :-)

Dessutom kommer min kompis Linda förbi om en stund och ska hjälpa min syster lite. Så nu kör vi stenhårt. :-)


Torsdag

Just nu är Thilda och Ludwig på dagis. Sitter här och är i valet och kvalet om jag ska åka och storhandla efter att jag hämtat barnen eller om jag ska skita i det... svårt val! :-)

Nä va tusan får bli en tripp till Skäggetorp för storhandling idag, är ju som sagt skönt att ha det gjort! :-)
Men innan jag kan åka iväg måste jag sätta fart och röja här hemma. Måste dammsuga, torka golv, hänga tvätten som precis blev klar samt vattna ute.

Skriver mer ikväll! :-)


Hemma igen

Nu är vi alltså hemma igen jag och barnen från våran lilla roadtrip. Har haft det toppen bra som sagt och barnen tycket det var jätte kul.
Nu när vi kom hem så fick vi något konstigt ryck. Barnen ville leka ute trots att klockan var ganska mycket.
Så medans barnen lekte i trädgården så satte jag och Frans igång med att gräva upp busken som ska väck. :-)

   

Även barnen hjälpte till och William passade på att leka lite med läragåbilen!

Men nu är klockan strax efter 21 och barnen har äntligen somnat, så nu blir det soffläge för min och Frans del!


Falköping

Idag har jag och barnen varit hemma hos svärmor/barnens farmor i Falköping. Vi åkte från Karlsborg direkt efter frukosten för att vara framme någorlunda i tid. :-) Barnen var jätte duktiga i bilen. William somnade strax efter Tibro medans de andra två var vakna hela vägen. Thilda och Ludwig satt och sjöng hela vägen. (Tur man ha starka nerver... haha)

I Falköping var det sig likt, vi stannade till och köpte en födelsedagsblomma åt Kristina på vägen, tror nog allt att den var uppskattad! :-)



Barnen har busat, lekt, myst och målat dagen lång. Barnens farfar Bosse kom även han förbi en sväng och hälsade på barnen. han hadfe dessutom med sig vart sitt klädesplagg till barnen. En rosa kläning till Thilda och var sin svart t-shirt med spindel på till grabbarna ( Me&i kläder) Tack snälla svärfar! :-)


Thilda bytte såklart om direkt och ville ha sin nya fina kläning på sig! vart helt klart en favorit hos min kära dotter!

   

   

Det vart en heldag hemma hos Kristina. Vi fikade och åt och hade det super trevligt. :-)

Jag och barnen åkte hemåt vid strax innan 17.
William somnade innan vi hann lämna Falköping och Ludwig somnade strax efter Mullsjö. Men Thilda däremot höll sig vaken hela vägen hem, imponerande! :-)

Jag väckte Ludwig när vi kom till Jönköping och det var dags för de 2 stora att äta lite kvällsmat på Mac Donalds.

  

resan hem gick jätte bra, barnen sköte sig kanon! Dock körde vi i egenom ett riktigt oväder strax innan Mullsjö. Riktigt obehagligt, de blixtrade och mullarde i ett och regnade så mycket att jag var tvungen att stanna mitt på vägen för att inte riskera att köra i diket. Men lika snabbt som ovädret kom lika snabbt försvann det! :-)



TACK igen svärmor för en toppen dag!


Grattis svärmor!


Idag fyller min svärmor 58 år! :-)



Grattis, Grattis, Grattis, Grattis!


Karlsborg BILDER

Lite bilder från Karlsborg, vart ju bara ett kort besök men bilder hann vi med att ta endå! :-)



William och farmor myser!

   

   

Tack för att vi fick komma farmor och farfar! :-)


Karlsborg! :-)

Sådär nu är jag och barnen hos farmor och farfar i Karlsborg. Vi kom hit idag vid halv fyra tiden. Barnen har busat, lekt, badat i badkaret och mysst i massor. Vi har även hunnit med att grilla! :-)

Innan vi åkte hemifrån så han vi med en hel del. Thilda och jag bakade årets första rabarberpaj på våra egna rabarber. Vilken lyx att bara kunna knalla ut i trädgården och hämta det man behöver! :-) Me like!
Matilda och Ted var över på en fika och lite lunch på förmiddagen så tiden bara försvann! Alltid lika roligt med besök! :-) Och med det underbara vädret som varit idag så kunde vi avnjuta både fika och lunch ute på våran altan! Underbart! :-)

Imorgon fortsätter vi resan mot Falköping. Vi ska hämta upp Maddes balkläning hemma hos Kristina. Hon har fixat till längden på kläningen! :-) Och eftersom balen kommer allt närmare så är det dags att få hem kläningen.

Madde och Pierre kommer dansa BAL i Linköping den 21 maj, ska bli så kul att se. Med tanke på hur mycket slit och träning dom lagt ner. :-) Har dessutom lyckats fixa barnvakt åt min tre små huliganer så för en gångs skull så kommer jag och Frans kunna gå på något HELT ensamma utan barn! Det hör inte till vanligheterna. :-) Matilda ska vara barnvakt åt William och Linda ska ha Thilda och Ludwig! :-)

Nu är det nog dags att försöka få yngsta sonen att sova, dock ser det inte ut som om han tycker det samma.
Just nu kravlar/kryper han om kring i hela lägenheten och rör allt som man INTE får röra. Snacka om att vi komemr ha att göra när han börjar gå, han kommer nog riva allt som finns i hans höjd är jag rädd... för det betendet har redan börjat... inte bra!

Hemmafru

Idag känner jag mig som en riktig hemmafru. Har fått massa gjort och har hur mycket energi som helst!


Bild från google

Jag och barnen har tvättat, vikt tvätt, burit upp tvätten och sorterat in den på rätt plats, hängt tvätten ute, vattnat ute, vattnat inne, dammsugit, torkat golv, röjt bland Ludwigs leksaker (slängt en massa trasiga), ringt en massa viktiga samtal, fixat lunch till oss och rensat ogräs i rabatten. :-)

Åh klockan är bara 14,23! Fast å andra sidan kommer jag nog inte hinna så mcyket mer idag för ska strax hämta barnen på dagis och sen snabbt hem och ge barnen var sin korv. Sen direkt vidare till Thildas fotbolls träning som börjar 17.00.
Sen väl hemma efter fotbollen så är det ju middag och kvällsrace med ungarna som gäller. Men i alla fall är endå nöjd med dagen så här långt! Jag kan allt om jag bara sätter manken till! :-)

Hoppas på att Frans sätter igång och sågar ner trädet på baksidan när han kommer hem idag, så vi kan bocka av ännu en sak på Att göra-lista. :-)


Min lunch!

Idag börjar jag mitt NYTTIGARE liv. Slut med godis, chip och andra onyttigheter.
Kan Linda så kan jag! Nu kör vi!

Ska försöka vara lika duktig som fröken Karlsson och utesluta alla kolhydrater! Jag ska lyckas jag bara måste lyckas!
Vill vara fin på Linda och Calles bröllop i augusti så nu jävlar ska här bli förändring!

Börjar mina nya vanor med en milkshake till lunch, bestående av bannan och blåbär!



Super god vart den! :-)


Söndag

Idag har vi fått gjort massor utomhus och inne med för den delen.
Vi har varit ute precis hela dagen och ungarna har cyklat, klättrat i träd, gungat, lekt, hoppat och haft sig hela dagen lång.
Frans och Ludwig var på ristippen på förmiddagen med ännu ett lass av gräs och jord! Och på vägen tillbaka så hämtade de upp Linda och calles gräsklippar.
Medans frans var iväg så passade jag på att städa av inne, damsög, röjde och torkade alla golven. :-) Tror dock inte det varade särskilt länge men i alla fall!

Jag klippte gräste medans Frans körde löv, jord och stenar i trädgården, och barnen lekt för fulllt. Vart värsta skillnaden när man fick klippt grästen och det var trimmat runt alla träd och buskar! :-)

Vid lunch kom mamma och mormor på besök. Vi grillade lite och sen följde jag med mamma och mormor till Mjölby.
Igentligen bara för att jag skulle köra mormors bil genom Mjölby så hon slapp trafiken. Hon borde verkligen inte köra bil alls länge men det är lättare sagt än gjort att få henne att låta bli.
Jag blir nervös varje gång jag vet att hon är ute och kör själv men jag tror nog att hon tog sig hem till Eksjö igår för jag har inte hört något annat i alla fall! :-)
Mamma och jag hoppade in en sväng på Netto inann jag fick skjuts hem igen.

Väl hemma igen satte jag och Frans igång med att gräva upp gräste på framsidan elelr snarare jorden. För de förra ägarna har haft en husvagn stående på tomten så där den har stått finns det INGET gräs alls. Ser jätte fult ut. Så nu har vi grävt runt där och sen sått nytt gräs samt lagt på fiberduk så vi får se om det kan ta sig! :-)

Framåt kvällningen kom Linda och barnen hit för att grilla och även Calle anslöt när han hade slutat jobba. Så vart en helkväll som vanligt, alltid lika trevligt! :-) Dock hade Linda fått lite bekymmer, stackarn.
Hennes bil hade gått sönder på E4 ca 30 mil söder ut när en kompis som hade lånat bilen körde. Bilen la bara av helt plötsligt under färd. Mindre roliga bekymmer att ta tag i.
Linda vart tvungen att fixa med bärgare, verkstad och sen imorgon dessutom ta ställning till om det är värt att laga och hämta hem bilen elelr inte. usch och fy aldrig roligt när biljävlar krånglar! :-( OGILLA!

Nä nu är det dags att krypa i säng, det börjar svida väldigt mycket i mina ögon! God natt! :-)

Lördag del 2

Fick till sist tag på presenter till mamma och dessutom ett par skor till mig och ett par till Madde.


Thilda matar lillebror! :-)

Så vart en lyckad dag på stan. Ungarna fick till sin stora förtjusan äta på Mac Donalds så bara det gjorde deras dag! :-)

Efter stan begav vi oss direkt hem till mamma i Borensberg. Vi kom sist som vanligt...oups!

Mamma fick ett par lila högklackade skor som Thilda valde och ett present kort på flooting av oss. Sen fixade vi även ett present kort på fotvård som var från min mormor och blommor som var från farmor och farfar! Tror att hon vart nöjd! :-)

   

   

Mamma bjöd på mat med tillhörande efterrätt (rabarberpaj med vaniljsås) och tårta! Vi satt ute hela eftermiddagen i det underbara vädret och barnen busade som bara den.

   

För en gångs skull var vi alla syskon samlade:
Jag & Frans + 3 barn så klart
Tommy & Johanna
Linda
Madde
& Pierre

Även mormor och Alma var med på kalaset! :-)


Lördag

Gud vilket underbart väder! Underbara underbara sol! :-)

Barnen är redan ute och leker sedan länge. Medans jag och Frans röjer av och fixar här inne. Vi skulle egentligen ha åkt på Kosläppet idag men vi fick ändra våra planer lite för att hinna med att köpa present till mamma.
För vi ska dit på kalas i eftermiddag. Men men det kommer fler kosläpp så gör nog inte så mycket. :-)

Så nu bär det strax av till Linköping för lite shopping, om jag bara visst vad jag skulle köpa också så vore det mycket lättare men hittar säkert något! :-)

Grattis mamma

Idag fyller min älskade mamma 47 år!
 


GRATTIS! :-)

Dock blir det inget fördelsedags firande idag, vilket kankse är tur med tanke på min magvärk! :-) Men på lördag bär det av till Borensberg för kalas!
Thilda och Ludwig har krävt att få fickbullar och ris och jag försökte hinta om att marängtårta med hallon och blåbär är väldigt gott... får se om hon förstod piken! :-)

GRATTIS IGEN KÄRA MAMMA TÄNKT VA GAMMAL DU BÖRJAR BLI! :-)


Pricksjukan & ont i magen

Kännde mig något lite lite bättre nu på eftermiddag men långt ifrån bra. men orkade mig vart fall ut ur huset en stund.
Linda ringde och bjöd över oss på mat och fika så nu slippa jag styra med det.
Alicia hade åkt på pricksjukan (vattenkoppor) så eftersom inte nån av mina änglar har haft det än så vill jag gärna att de ska få det nu när det är små. Så vi åkte bort till Hjortrongränd en sväng.

Mat och kaffe, lika trevligt som alltid. Och dessutom fick vi med ett bonus barn hem. Alicia ska sova här i natt till Thildas stora glädje, så nu ligger hon och Alicia och sover i Thildas säng. Mysungar! :-)

Frans kommer vara hemma imorgon också för jag känner mig som sagt inte bra än. Och nu ikväll så är smärtan tillbaka igen lika outhärlig som tidigare idag, så imorgon får jag nog ringa läkaren igen och se vad man kan göra åt det här. För jag kan inte gå coh ha så här ont hela tiden. Räknade ut att jag haft 7 anfall på 3 veckor... INTE BRA! :-(

Ska försöka sova lite nu! Om det går. Frans har laddat upp med värmedynan, blöt handduk och ny omgång med tabletter... så hoppas hoppas på lite sömn inatt! Natti natti

aj

Usch och fy just nu är inte min mage alls roligt. Vaknade i natt vid runt klockan 04:a av att jag hade jätte ont i mellangärdet precis som vid förra gallstensanfallet. Tog tabletter och hoppades på att det skulle bli bättre.
Men icke sa nicke! Smärta håller i sig precis som inatt så idag fick Frans stanna hemma från jobbet för att ta hand om barnen medans jag försöker kurera mig.
Jag blir helt handlingsförlamad när jag får så här ont. Kan inte sitta, stå eller ligga utan att nästan hyperventligera mig igenom smärtan. Usch inget kul alls! Men vi hoppas på en bättre morgondag! :-)

Men medans jag legast ner bäddad i soffan större delen av dagen så har Frans fått massa gjort i trädgården, han har grävt klart nästa hela våran "ljungel" och kört iväg gräset till ristippen! Så nu börjar det bli klart där borta också!
Bara ogräsmedel som ska sprutas på och sen låta verka nån vecka och se så gräs över sen ska det vara klart! :-)

   

Nä nu måste jag försöka mig på något annat än att ligga för smärta blir bara värre och värre!


Vårat plommonträd och rabarberna! :-)


RSS 2.0