Testar

Testar att skiva ett inlägg från mobilen! :-) så vi får se hur det blir! Borde nog sätta fast nu med tanke på att Elin kommer om en stund! Men är så mysigt att ligga kvar i sängen och gossa med mina älskade barn! Dock förstörs mysfaktor en aning av grävmaskinen som dundrar hos grannen! :-@ planen för idag är att röja av det värsta nu innan Elin kommer, sen fika och lämna thilda och ludwig på dagis. Sen ska jag och william följa med Elin till IKEA. Och ikväll när frans kommer hem så åker vi till Karlsborg!

Trädgårdsfix

Fick lite gjort ute i trädgården idag när jag hade hämtat Thilda och Ludwig på dagis. Började rensa rabatten runt altanen.



Förlåt farmor jag vet att du vill göra det, men har bara rensat en liten bit så finns gott om jobb kvar till dig.
Vart värdens skillnad rabatten var mer eller mindre täckt av gräs och ogräs med enstaka tulpaner och påskliljor.
Så har som sagt en del jobb kvar men huvudsaken är att det blir fint! :-)

Linda, Emilia och Alicia kom hit på en kaffe och lite lek. Barnen satte igång och busar för fullt de cyklade, hoppade studsmatta, gungade och såklart var osams om allt och lite till, men det hör till antar jag. Så underbart att ha en trädgård som ungarna kan härja fritt i!
 Vilken frihet!

   

Vart som det alltid blir när vi umgås med Lindafamiljen. Middag så klart!
Så jag slängde ihop kycklinggryta och ris till oss allihop och även Calle anslöt efter att han slutat jobba.

Nu har Linda och c/o precis åkte hem och jag borde nog göra en massa nytta här inne. Men vill mycket hellre gå ut och fortsätta i rabatten men då tror väl granarna att jag är galen! :-)

Får bli att sätta igång med packningen inför helgens tripp till Karlsborg istället. Vi ska hjälpa farfar med båten. Den ska poleras och fixas till inför årets sjösättning.
Farmor får ansvar för hela barnligan så hon lär nog ha att göra! :-)
Sen ska vi även få till lite Valborgsfirrande med tillhörande eld såklart.
Får se om det finns nån eld i Karlsborg... eller om jag kanske kan få igenom mitt önskemål om att åka "hem" till Rödån på valborgsmässofirande. Vore kul att träffa en massa folk "hemifrån"!

Men innan det blir dags att sätta kosen mot Karlsborg så ska jag umgås med världens bästa Elin.
Elin kommer och förgyller vår dag imorgon. Hon ska till IKEA i Linköping och hämta delar till sitt nya kök och passar då på att hälsa på oss en stund.
Vilket ska bli super mysigt! :-)



Bjuder på en fin bild på mig och Elin från Ludwigs dop/vårat bröllop. :-)


SAKNAR

Usch va jag saknar dig! :-(



Folk säger att sorgen blir lättare med tiden, men är INTE bered att hålla med. Det gör fortfarande lika ont i mitt hjärta, hållet är fortfarande lika stort och saknaden växer för varje dag.

Varför ska livet vara så orättvist???

Jag saknar alla telefonsamtal från dig, telefonen är alldeles tyst nu mera. *ogilla*
Saknar vykorten som trillade in lite då och då. Aldrig hände det att du glömde en födelsedag eller namnsdag.
Du skickade ALLTID kort! Det saknar jag! :-(
Saknar även alla mysiga stunder med tillhörande fika. Alla kakor och pajer ja allt till och med din skruttiga lägenhet saknar jag.

Hoppas du har det bra där uppe i det blå, utan sjukdommar och lidande, för det är du värd!

Hälsa morfar och ge honom en bamse kram från mig! :-)

IRENÉ KOM TILLBAKA FÖR DU FATTAS OSS!


Äntligen

Var och ombesiktade volvon idag. Så nu är den körduglig ett år till! Skönt att kunna boka av något på vår långa Att göra lista! :-) Fick till och med beröm för att vi hade fixat till rosten och fixat dragkroken, inte illa! Men sen kom en annan snubbe och tryckte ner mig på jorden igen då han deklarerade att om det minsann hade varit han som besiktat bilen från början så skulle ha aldrig släppt igenom den så lätt... vad det nu betyder???
Han måste ha haft en dålig idag helt enkelt!

Hann även med att handla på både Netto och Lidl samt besöka Irené grav när jag var inne i Mjölby. Man hinner mycket om man bara vill. :-)

Nu är det dags att hämta de två stora trollen på dagis och sen direkt vidare till City Gross och köpa blöjor!

Fint på graven

Idag var jag och William iväg och planterade på Irenés grav. Vi passade på att göra detta undertiden som Thilda och Ludwig var på påskfesten på dagis. Vi skulle också sälja Thildas sittvagn till en tjej i Mjölby så vi slog 2 flugor i en smäll! :-)

De var jätte fint på graven när vi kom dit, gravstenen var tillbaka och de hade fyllt på ny jord och jämnat ut marken där Irené är nergrävd.

De som sköter graven hade planterat gula panseer. Så jag piffade upp graven med lite färg och påskliljor så klart. Satte även dit en bukett med tulpaner, hoppas hon uppskattar det där uppe ifrån himlen.





Tycker det vart jätte fint! :-)

Träffade även på en gammal arbetskamrat till Irené när jag var på kyrkogården. Vi stod och pratade en bra stund. Känns bra att få prata om Irené men dom som kände henne. Den här damen var hon som alltid gav Irené en massa rabarber på sommaren... så med andra ord så var det hennes förtjänst att vi alltid fick massa smarriga rabarberpajen och underbart god rabarberkräm! :-)
Usch va jag kommer att sakna det nu när sommaren kommer! :-(

Fick en massa beröm att henne för allt jag/vi gjorde för irené både när hon levde och nu när hon är borta. Känns lite skönt att höra från andra att Irené uppskattade allt vi gjorde för att hjälpa henne. Hon hade pratat så gott om mig/oss enligt damen! :-)

Älskar dig Irené!


Påskfest

Idag är det påskfest på dagis.

Så självklat skulle barnen vara med på denna trots att detta innebar en väldigt tidig morgon för min del. men nu är barnen redo för fest.

Båda två är stolta som tuppar när de får vara utklädda till påskkärringar.



Så söta! :-)

 


Fotbolls premiär

Idag var det så äntligen dags för Thildas forbollspremiär, som hon har längtat!



Min stora tjej är redo för dagens träning.
Bara fotbolls dojor som saknas. Möjligtvis ingen som har ett par fotbolls skor i storlek 27- 28 till salu???

Thilda var jätte duktig på "träning" dock fick träningen ett lite tråkigt slut då Thilda fick en jätte hård boll rätt i magen. Hon vart jätte ledsen såklart. Men efter lite tröst så var hon med i spelet igen.

Så tror allt det bor en liten fotbolls tjej här i familjen, för så fort man pratar om fotbollen så lyser hon upp! :-)

Så nu kör vi hårt varje måndag mellan 17 - 18 på Klämman!

   


Måndag

Idag har Thilda och Ludwig varit på dagis! Men innan dagis hann vi med mycket. Barnen cyklade och lekte ute hela förmiddagen medans jag stor städade här inne. Hann även med att tvätta ikapp en hel del. :-) Känns skönt att ha det gjort!

Vid lunch kom Emelie, Wictor och Shelin på besök, så mysigt. De var på väg hem från Västerås och tog en liten omväg för att hälsa på mig. Sånt gillar vi! :-)
Gud så Shelin hade växt sen vi såg henne sist. Vi var där i mellandagarna tror jag det var och då var hon ju bara en liten fis och nu var hon plötsligt jätte stor och så med på allt som händer. Skiljer inte så mycket på henne och William så kul att kunna jämföra och se att de har utbytte av varandra.

Hade även en del kläder som Shelin kunde ha så då vart jag av med lite mer bebiskläder så det var skönt. :-)

Nä nu är det dags för fotbolls träning så bäst att sätta fart! Thilda har tjatat non-stop om fotbollen sen jag hämtade henne från dagis. Så nu kör vi...!

Borensberg & pjamasparty

Idag har vi gjort en massa skojigt!

Frans började dagen med att putsa svart hemma hos några kompisar till Linda och Calle, vilket innbar tacksamma extra pengar! Sånt gillar vi! :-)

När Frans kom tillbaka så styrde vi kosen mot Borensberg. Frans skulel putsa mammas fönster och vi skulle käka middag där.

Super mys!
   

Barnen busade både inne och ute och vi fick god mat och massa gott fika. *me like*

   
Underbart söta Madde och Pierre, sötare par får man leta efter! :-)

 
Frans och barnen busar på studsmattan, undrar vem som hade roligast???

Vi var hemma igen vid strax innan 18. Då satte vi igång och fixa inför kvällens besök. Thilda skulle ha pjamasparty tillsammans med bästisarna och vi vuxna skulle ha en spelkväll med gott och dricka och äta. :-)

   

Kvällen vart super trevlig. :-) Just nu spelar Frans och Calle Kinect och jag skrattar så jag nästa gråter. De ser för roliga ut när de hoppar ländhopp och kastar spjut och har sig. Snacka om att jag komemr ha träningsvärk i magen imorgon efter allt skrattande! :-)
Alla barnen sover just nu, tjejern (Thilda, Emilia, Alicia och Hanna) sover på golvet på Thildas rum och Ludwig i sin egen säng.
Även Linda stensover, hon ligger här på soffan och små snarkar! :-) Undrar om det var den halva stark ölen som gjorde susen... ha ha ha!!! :-)

Nä nu ska jag röja lite så det är fixat sen väntar taxi tjänst när jag ska köra hem Linda och Calle. barnen ska få sova här tills imorgon! :-)

Natti natti allihoppa!

Grillat

Idag har vi fixat i trädgården. Även barnen har hjälpt till så gott det kunnat. Men de påstod att det var mycket roligare att cykla och klättra i trän. Tänkas sig att de tyckte det lixom. Jag vill också klättra i träd och cykla och slippa en massa tråkiga saker.

Frans har räfsat nästa hela baksidan och jag och grävt lite mer i det sk. trädgårdslandet. Men det tar verkligen aldrig slut!

Vi fick även en dålig start på denna dagen då vi insåg att diskmaskinen har gått sönder. Ännu en sak som går emot oss och som ska jävlas. Varför ska allt hända oss??? Så Frans har fått tillbringa ett X antal timmar men att försöka fixa diskmaskien men utan vidare lyckat resultat.

På kvällen kom Matilda och Dennis och så klart barnen över och grillade. Dock var det lite för kallt för att sitta ute så vi fick äta inne istället! :-)

Även pappa anslöt till sällskapet under kvällen, han ska hjälpa oss fixa bilarna i helgen. Tur man har experthjälp att ta till när det krisar.

När gästerna hade åkt hem så fick vi ett infall att testa vår gamla diskmaskin (som förövrigt var modernare än den som redan satt i köket). Den har stått i källaren enda sen vi bodde i Motala. Men vi testade ändå att sätta in den i stället och hör och häpna den FUNKAR!!!
Så nu är diskmaskins problemet löst, vilket känns VÄLDIGT skönt!

Tur pappa kom och hjälpt oss att reda ut problemet. Tack pappa du är bäst på att lösa situationer som känns hopplösa och omöjliga! :-) Älskar dig! :-)

Imorgon väntar mer trädgårdsfix för min och barnenhs del och för Frans och pappa väntar massa bilmek. De ska laga volvon så vi kan ombesikta den i veckan! :-)

Natti natti folkens

Cykel säljes

Nån som behöver en barncykel??

Vi har en 12 tums tjejcykel med stödhjul till salu.
Nu när Thilda lärt sig cykla utan stödhjul så behöver vi inte längre hennes fina rosa cykel.
Cyklen är inköpt på ICA Maxi för ca  3 år sedan. Fint skick och den har funkat perfekt!



Säljes för en billig pennig, är nån intresserad så ge ett bud! :-)


Dagen i bilder

Som sagt Calle, Emilia och Alicia kom hit på lunch. Vi passade på att äta ute på altanen, så underbart.


Spagetti och köttfärssås funkar alldeles utmärkt att äta utomhus! :-)
 
Idag har det varit jätte varmt och skönt. Barnen har kunnat springa runt i enbart tjock tröja och tunnare mössa.
Vi har tillbringat hela dagen utomhus. Barnen har hoppa studsmatta, cyklat, klättrat i träd, gungat, spelat fotboll, lekt i sandlådan och busat. :-)

      
4 busiga troll på studsmattan. :-)

Emilia och Alicia blev kvar här hela dagen medans Calle passade på att åka hem och fixade lite grejer hemma tills Linda kom hem från skolan. Sen kom de båda två hit igen för mat.


Kaffe, kaffe, kaffe

Frans har varit kanon duktig idag och klippt häcken på framsidan, vart asbra! :-)

 
Min händige man! :-)

Vi tog fram grillen och grillade korv och hamburgare till middag. Så himla gott!!!

 
Vart dock lite kallt på kvällskvisten så vi flyttade in maten till köket, men gott var det endå med grillat. Även om det fick ätas inomhus! :-)


Nu är det VÅR på riktigt! :-)

Sammanfattningsvis kan man väl säga att det vart en riktigt bra dag trots den hemska natten som var.
Så nu håller jag alla tummar som finns för att denna natten bjuder på lite mer sömn. För imorgon väntar en heldag hemma hos underbara Matilda och Dennis! :-) Även Frans kommer att möta upp där, så det ska blir roligt!

Åh dessutom MÅSTE Frans jobba imorgon så vill för hans skull att det ska vara en lugn natt så han hinner ladda batterierna lite.


Han SITTER

William börjar helt klart bli stor. Usch och fy hemska tanke. :-)

Han sitter nu utan problem, min lilla lilla kille är inte så liten längre.



Han har den senaste 1 och ½ vecka blivit allt duktigare på att sitta själv och idag så var det som att trycka på en knapp för nu sitter han utan några problem. :-)


Värsta någonsin

Jag brukar inte klaga i första taget när det gäller att sova dåligt eller få för få timmar men sömn. :-(

Men även jag har en gräns, vilket jag fick bitter erfara i natt. William får tänder. Så han har bokstavligt talat skrikigt HELA natten. Inget har hjälpt, vi har försökt med välling, ge bröstet, buritrunt honom i hela huset, lekt med honom, sjungt för honom you name it. Verkligen INGET hjälpte.

Han bara skrek och skrek och skrek och skrek och skrek och åter igen skrek. Så när min ork tog slut och hjärtat höll på att brista så var Frans tvingen att ta över trots att han skulle jobba idag. men jag är inte mer än människa och ibland når även jag min maxgräns. Dessvärre hade inte Frans nån direkt framgång när det gäller att få William att sova. Så när Frans väckarklocka ringde vid 06,30 så var både han och jag mer döda en levande.

Som att inte sömnbristen var nog så vaknade jag till med en migrän som sänd direkt från helvetet. Fy va ont i huvudet jag hade. :-( Att bara öppna ögon var som att bli slagen av en släga. Usch!

Vi bestämde att Frans skulle stanna hemm idag så vi kunde hjälpas åtl med barnen och samtigt för att få tillbaka lite ork båda två.
Jag och William somnade dock till några timmar på morgon, vilket var behövligt! :-)
Så just nu känns huvudet mycket, mycket bättre coh William är just nu på lite bättre humör.

Snälla, snälla tänder sluta bråka med min stackars lilla son. :-(

Nu är klcokan snart 11,00 och barnen och Frans är redan ute i trädgåreden och fixar. Frans ska ta sig ann häcken på framsidan idag, får se om det blir så.

Sen kommer även Calle, Emilia och Alicia hit på lunch och lek! :-)

Nej bäst att sätta fart, måste röja va här inne, mata William och dammsuga innan jag också kan gå ut och njuta av det fina vädret. :-)

Ännu en hemma dag

Barnen fick stanna hemma från dagis idag också även om Thilda är så gott som återställd idag. men kände att det var dumt att dra i väg dom till dagis.

Så vi har lekt här hemma på förmiddagen istället.


   

William sov ute på altanen som vanligt. Så skönt att bara kunna ställa vagnen på altanen. Hur har jag klarat mig utan den friheten tidigare???



Nu sover William ute varje dag och kan lova att han sover mycket bättre i den friska luften. :-)

Vi tog en riktig cykelutflykt idag. Ludwig på sin cykel med stödhjul, Thilda på sin cykel UTAN stödhjul och jag på min cykel med William i cykelsitsen. Vi cyklade hem till Linda och barnen.
Det gick toppen bra, Ludwig vart dock lite trött i benen men det är ju inte så konstigt.
Det är ju en då ungefär ca 3 km dit bort.

Hemma hos Linda så fortsatte barnen att cykla och leka ute för fullt. Frisk luft är nyttigt! :-)

 

Vart som vanligt middag på Hjortrongränd, så även Frans anslöt lagom till maten. :-)


Thilda är sjuk

Idag har vi inte haft nån vidare rolig dag på Btarevägen.
Thilda har mått dåligt HELA dagen. Hon har haft hög feber och ont i både magen och huvudet. Dessutom så hostade hon så hon spydde ett X antal gånger. Stackars lilla tjejen.
Hon har legat på soffan precis hela dagen och knappt orkat se på barnprogram. Harbara fått i henne lite vätska idag men förstår henne när man mår dåligt så vill man varken drick eller äta.



Så som ni säker förstår så blev det inget dagis idag, utan vi fick helt enkelt roas på hemma plan istället. :-(

   

Men Ludwig och William har det inte varit några som helst fel på, de har busat och lekt hela dagen. Ludwig var ute i nästa 3 timmar nu på eftermiddagen. :-)

Strax innanFrans kom hem från jobbet så lyckades jag få upp Thilda ur soffan och då verkade hon lite piggare. Hon orkade till och med att vara ute i trädgården en liten stund.
Så hoppas, hoppas att feber försvinner lika fort som den kom. :-)

 


Söndag = utedag

Idag har vi grejat i trädgården. :-) Frans har bytt däck på skodan, så nu är äntligen sommardäcken på plats på en av bilarna.

Vi har även fått upp studsmatten till barnens stora förtjusan. Så nu hoppas det som aldrig för.

   
Även barnen hjälpte till med att sätta upp studsmattan. :-)

 

Även William fick känna av att det är vår i luften då han fick äta lunch på altanen, inte illa! :-)

 

Efter lunch kom mormor och Pajen på fika. Hör inte till vanligheterna att mamma kommer hit på besök, men alltid lika kul när de väl gör det! Thilda var super stolt när hon fick visa upp för mormor att hon lärt sig cykla utan stödhjul.

När mamma och pajen hade åkt hem så cyklade jag, William och Thilda bort till Linda, Emilia och Alicia. Detta var Thildas första lite längre cykeltur utan stödhjul. Måste säga att hon var jätte duktig. Att man kan lära sig cykla så snabbt, det trodde jag faktiskt inte! :-)

Min lilla tjej blev stor alldeles för fort! :-(

Hemma hos Linda så lekte Thilda och tjeerna både inne och ute. Frans och Ludwig anslöt till sällskapet efter att de hade varit och pumpat sommardäcken på skodan. Vi vart kvar på middag på Hjortrongränd även denna kväll. Förstår inte att det alltid blir så... haha!!. Måste bero på Lindas supergoda mat! :-)

Något konstigt händer

Ja som sagt något väldigt konstigt har hänt med min blogg. Alla inlägg som jag skriver kommer inte upp i bloggen trots att det står att det ska publiceras inom kort. Blir galen, för vet inte vad som felar.

Måste nog dessvärre inse att jag inte kan såna här tekninska prylar utan måste nog ringa systeryster idag och be henne om hjälp. Tur jag har min underbara syster Madde, hon fixar alltid såna här problem.

Hej vänta lite tror jag löste problemet själv... hihi va jag kan! :-)

Så nu kommer en hel rad med de inläggen som varit försvunna så trevlig läsning! :-)


Torsdag

Idag vaknade alla 3 barnen astidigt, sånt gillar vi inte. Detta visade sig ganska snabbt för när vi skulle äta frukostså somnade William mitt i matningen. Super söt men väldigt opraktsikt. :-)

   

Mamma och Madde kom hit på en eftermiddag fika.

   
Vi åt våfflor till barnens stor förtjusan. :-)

När vi satt där och fikade så upptäckte vi plötsligt all Ludwig bokstavligen hade somnat i sina våfflor, INTe bra med tanke på att klockan då var 17.00.
Men i tron om att han skulle sova runt så bar jag upp honom i sin säng och gjorde honom klar för natten.
Menack vad jag berog mig för vid 17.30 kom han nerknallande igen hur pigg som helst. Suck! :-(

Thilda och Ludwig hann med att måla med vattenfärger också innan det var dags för Thilda att krypa ner i sängen.

 

Ludwig är på tok för pigg för sitt eget bästa just nu. han leker för fullt med sin bobby car. Just precis nu bygger han ett hus åt sig och bilen av banankartonger som jag ska ha till alla barnkläderna. :-)


Lite knasig är han allt min älskade lilla son. :-)


Rolig tävling!

Jag är med i en rolig tävlig på Idas blogg:

1vuxen2barn.wordpress.com
 



 Jag är med och tävlar om ett presentkort på 200 kr från Babyfilt.info,

hos 1vuxen2barn.wordpress.com

Så passa på att delta, det är jätte enkelt. För att få veta hur du gör, besök Idas blogg! :-)

BVC

Som sagt Ludwigs tur att besiktas.

Egentligen var det en extra koll på BVC. För Ludde fick inte riktigt godkänt på talet när vi var där sist. Så nu ville den puckade BVC-tanten kolla upp detta igen. S
om kanske framgår så gillar jag inte ritkigt vår BVC sköterska. Hon är allmänt konstig och har jätte puckade åsikter om saker och ting.

Ludwig fick berätta vad olika saker hette och vilken färg som tanten pekade på. Han var jätte duktig trots att han blev jätte blygg. :-)

Trots att han var jätte duktig och att VI tycker att hans tal blir bättre och bättre så ville tanten att vi skulle be dagis personalen att kontakta Taltanten. Tydligen finns det en tjej/kvinna som åker ut till de olika dagien och har lite språkträning med de barn som behöver det.

Så får väl prata med dagis så BVC tanten blir nöjd.


Fläktarna på plats

Sådär nu har sanerings firma varit här och killen från PEAB var här samtidigt. De skulle komma strax strax efter 07,00 var det sagt men de var inte här förens strax efter 09,00. Så nu gick jag ju upp tidigt helt i onödan... suck! :-)

Så nu har vi en JÄTTE stor avfuktare samt 2 fläktar stående i källaren. De ska stå där i minst en vecka för att torka upp fukten i golv och väggar. Låter som bara den kan jag lova. :-(

Antar att de där monstrena där nere i källaren drar en hel del el, så passade på att skriva av elmätare så fort killarna hade åkt. Nu minsann ska jag ha bevis för att det dras extra el. Hi hi! :-)

De slet även ut vår heltäckningsmatta som låg i källaren. :-( Men det hade tydligen blivit helt förstörd pga av vattnet. Så bort med det gamla och in med det nya. (får vi hopas i alla fall)

Senare idag så skulle det komma nån kille och hämta matten som ligger på gräset samt de pellletssäckar som blivit vatten skadade.

Nu är det dags  att packa in barnen i bilen och bege oss till BVC, idag är det Ludwig som ska besiktas. :-)

Egen pool! :-)

Jag har alltid velat ha en egen pool! :-) Dock inte i hela KÄLLAREN!!.

Fick mig en ordentlig överaskning idag när jag var på väg ner för att starta en tvättmaskin. I vanlig ordning så skulle jag starta en tvätt innan det var dags att köra barnen till dagis. Men när jag kom ner i källaren insåg jag att det var ca 3 dm vattten precis över allt och att det dessutom forsade ut vatten från ett rör i pannrummet. Snacka om panik.
vad gör man? vem ringer man? HJÄLP????

Ringde Frans och bad han slänga sig i bilen och komma hem, bad honom även få tag i en rörmokare på vägen hem. Sen ringde jag mamma och frågade vad jag skulle göra... fick blackout när jag såg allt vatten lixom.

Fick till slut av vattnet, så det slutade forsa. Sen ringde jag Trygg Hansa som skickade en kille från PEAB som hjälpte mig på plats.

PEAB och killen från Lundstets rör var på plats på ca 15 minuter, sncka om snabbt. De hann hit innan Frans var hemma. Imponerande helt klart. :-)

Det konstaterade att det var en kran till pannan som orsakat översvämningen. Så det var tydligen lätt fixat för rörmokarnissen! Men kan inte fatta hur den kranen har kunnat balla ur för vi har inte rört den. Men men måste vara spökena som gjort det. Men som sagt gjort är gjort så bara att blicka framåt.

Nissen från PEAB tog en massa kort i vår vattenfyllda källare och så betämdes det att imorgon bitti skulle det komma en sanerings firma och sätta in en avfuktare samt fläktar.

Så nu har jag och Frans ägnat eftermiddagen och kvällen till att suga upp allt vatten med hjälp av en våtsug som frans lånmade från sitt gamla jobb. Vi har även röjt alla saker och tagit redan på allt som blivit vattenskadat.

Underbara Linda ställde upp som barnvakt några timmar åt alla 3 trollen och kom nyss hem med barnen, då var de redan klara för sängen. Tack snälla Linda! Du är en ängel! :-)

Usch åh fy nu väntar det veckor med en massa knök med försäkringsbolag hit och dit. Hatar sånt pill men bara att blicka framåt. Det blir nog bra till slut.
Får försöka tänka positivt för skadorna kunde ha blivit SÅ mycket större om jag inte upptäkt vattenläckan i tid.

Så sammanfattningsvis kan vi väl säga att jag INTE vill ha nån pool i källaren, klara mig bra utan det. :-)

Här kommer några bilder på lite av det som vart förstört:

     

* En golvlampa.
* En dockspis.
* 10 säckar pellet.
* 2 mattor.
* 1 IKEA tavla.
* 2 målade tavlor. (lite finare)
* En massa gamla foto för Frans.
* 2 garderober.
* 3 par skor (var av mina NYA moccastövlar, snyft)
* 10 stycken flyttlådor och oändliga mängde kläder som nu måste tvättas och sen packas i nya kartonger.

vardag igen

Vart tog helgen vägen? Känns som om helgen var över på ett nafs. Men men det kommer ju snart en ny helg. :-) Tänk positivt haha!

Idag har vi inte gjort så mycket nyttigt. Frans jobbar, Thilda och Ludwig har varit på dagis. jag oc William har städat och röjt i tvättstugan. Mindre kul men nödvändigt! :-)


Mamma - bebismys = allra bäst! :-)

När jag hade hämtat barnen på dagis så passade vi på att stanna ute allihopa. Måste passa på när det är fint väder och solen skiner.
Thilda och ludwig cyklade för fullt. Thilda cyklade både på sin cykel med stödhjul och den nya utan. Hon är jätte duktig! :-)

     

Sen fick jag mig ett konstigt ryck och tog fram min cykel också. satte William i cykelsitsen och sen bar det av på cykleutflykt. William satt jätte bar i sitsen och han strattade högt när vi cyklade. :-)

     
   

Jag och barnen cyklade fram och tillbaka till Veta skola, en lagom lång runda. Thilda hittade tussilago som hon stannade och plockade! :-)

När Frans kom hem så fick ha ta över cykelturen och ta med de två stora barnen till linbanan medans jag och William fixade middagen! Bra uppdelning tycker jag.

   

Så nu är barnen isäng och huset är i ordning städat och fint. Sånt gillar vi! :-)

Nu lutar jag mig tillbaka i soffan med got samvete! :-)

Undra vad man ska hitta på imorgon????

Trädgårds fix

Idag var planen att vi skulle fixa och greja i trädgården samt att barnen skulle få cykla.

Jag började räffsa på utsidan av häcken när grannen kom förbi och undrade om vi skulle kunna tänka oss att klippa ner häcken som går mellan våra tomter. Efter lite snack mig och Frans emellan så var vi överns om att de vore en bra sak att göra då häcken är väldigt miss skött.

Så innan vi visst ordet av det så var Frans och grannen igång emd att klippa häcken. Inte alls vad vi hade planerat men som sagt nödvändigt. När de hade klippt ungefär halva häcken började det dessutom regn, vilket kanske inte var så jätte bra. men men det finns inget dåligt väder ara dåliga kläder.

   
Så här fint vart det efter att häcken var klippt, de klippte ner den ca 1 meter. :-)

Barnen har varit ute precis hela dagen, jag och barnen har gungat, cyklat, busat och lekt mest hela tiden. :-)

     
Cykla, cykla, cykla jag tror mina barn fått cyklar på hjärnan.

Idag fick Thilda så äntligen testa sin nya cykel utan stödhjul. Så nu är det ett evigt springade för mig och Frans. Men måste säga att hon är väldigt duktig redan. Har kunnat släppa flertal gånger när hon cyklat. Så om hon bara tittar framåt och koncentrerar sig på att cykla så ska det nog inte vara några problem. :-)
Övning ger färdighet som sagt! :-)

Lördag 2 april 2011

Idag har ju som sagt både Frans och jag varit iväg. Så farmor och farfar har fått sköta hus och barn. Vi åkte hemmifrån redan vid 08,00 så det vart verkligen en heldag för dom. Barnen hade varit jätte snälla så klart! Farfar hade jag satt i arbete genom att be honom att fixa alla våra cyklar nu inför våren. Så han har pumpat däck,lagat punkteringar, smörjt kejdorna och kollat över cuyklarna så nu är det som nya.
TACK snälla farfar! :-) Du är bäst! :-)

Linda hade också kommit hit på eftermiddage så då fick det lite hjälp med barnen. farmor hade dessutom städat mina köksskåp och strykt alla barnens kläder. TACK; TACK, TACK snälla farmor! :-)

Thilda och Ludwig hade varit ute mest hela dagen idag och lekt och cyklat.
Farfar och Linda hade lyckats övertala Ludwig om att han skulle cykla på sin cykel med stödhjul istället för att använda trehjulingen. (det har jag tjatat om och bönat om länge utan resultat)

Så nu när jag kom hem från skolan så cyklar han jätte bra på cyklen med stödhjul. :-)

 



Farmor och farfar åkte hem strax efter att jag kommit hem igen. medans Linda stannade kvar här och ska sova till imorgon. :-)

   

Så nu har jag äntligen fått barnen i säng och nu sitter vi och väntar på att Frans ska komma hem från Dennis. :-)
Sen väntar soffmys för hela slanten! * Me like*


Högskoleprovet

Idag var det så dags för det omtalade och fruktade HÖGSKOLEPROVET!
Fick skjuts av Frans till Mjölby. Tror att han var mer nervös en mig för han tyckte jag skulle vara där 35 minuter inann provet började enbart för att jag inte skulle komma förent. Knäpp är vad han är.

Provet började 8,30 och var klart 16,30. Så snacka om heldag.
Själva provdelarna var väl okej, 50 minuter per provdel.

Men sen var de ju raster precis hela tiden. Snacka om onödigt med 20 minuters rast mellan alla proven. Fick ju lixom sitta där och vänta hela tiden. Bundade mig i och för tjej med en tjej från Sommen. Så hade lite sällskap men i alla fall..

Tror dock inte provet gick så bra för tiden var allt för knapp för mig. Och mina läs och skrivsvårigheter gjorde ju inte saken bättre. Men men nu har jag skrivit det så nu vet jag vad det handlar om.
Tänker inte ens rätta provet ikväll för jag vet att det gick askasst så väntar hellre in  det riktiga resultatet.

Så nu släpper jag allt vad högskoleprov och framtida studier heter.

Nu ska jag passa på att gå ut till banen och farfar. För Thilda och Ludwig cyklar som bara den här ute. :-)

1 april 2011

idag var Frans hemma och var pappaledig. Tanken var att han skulle ha hjälp Dennis med att flytta samt måla tak och grejer. men planen vart inte riktigt som det var tänkt från början. Då Dennis var tvungen att åka till Stockholm för att hämta tapeter eller nåt sånt.

Så istället så tog jag och Frans med oss barnen till BUSFABRIKEN. :-)

   

   

Var bra länge sen vi var där, så ungarna vart eld och lågor när de insåg att vi skulle åka dit.
Jag tror inte att jag har varit där sedan i augusti men barnen och frans var där i janunari när jag var inlagd med William, om jag inte minns fel.

   

Barnen hade verkligen jätte kul och sprang runt som små vildar. Var nästan inget folk alls, vilket var underbart!

   

Det märks tydligt att barnen börjar bli större för nu har de mer ut utav att åka till Busfabriken. Nu kan de lixom klättra runt, hoppa och så på egen hand och vågar dessutom mycket mer än tidigare. Så det var roligt att se.

   


   

Även William såg ut att ha roligt, speciellt när han fick full uppmärksamhet av Busfabriks-elefanten! :-)

 

Efter 3 timmars non-stop busande så begav vi oss hemmåt för att handla på City Gross. Vilket vi visst inte var ensam om för fy tusan va mycket folk. :-)

Väl hemma på hemmaplan igen så stack Frans iväg direkt hem till Dennis för att hjälpa honom att måla.

Jag och barnen däremot tog tag i städningen här hemma och innan vi visste ordet av de så kom min farmor och farfar. De ska sova här i natt för imorgon ska det avra barnvakt när jag skriver Högskoleprovet och Frans är flytthjälp.
Tur man har bästaste farmor och farfar att ringa in när det krisar på barnvaktsfronten. :-)

Kvällen blev lugn, barnen somnade tidigt eller riktigare sagt Thilda och Ludwig somnade tidigt.. William ville min sann inte sova. :-)


RSS 2.0