Onsdag

Sitter hemma vid köksbordet och pluggar, eller ja tar ju en liten paus i läsandet nu när jag skriver detta inlägget men i alla fall. :-)

Sitter och väntar på ett samtal från Thildas öronläkare på US, bad henne ringa upp mig förrra veckan men det gjorde hon INTE så ringde igen idag på morgonen och då sa dom att det skulle ringa upp 11,35, så vi får se... Vill få klart med operationen nu så jag vet när den blir av så man kan börja förberda Thilda på vad som ska ske. Hon har aldrig blivit sövd förut så hon behöver nog lite berarbetning inann för att inte få panik den dagen då det är dags.

Ska till skolan vid halv ett ungefär, tror det var då jag skulle möta upp Lisa. Vi börjar vart fall klockan 13 så mycket har jag koll på. Vi ska ha Workshop i skolan i dag vad det nu innebär, men blir nog kul.

Efter att vi är klara på universitetet så tänkte jag ta mig en låååååång promenad med Esther innan jag hämtar hem mins små troll från dagis! -) Hoppas jag hinner med det.
Så himla dumt när vi bara har en vagn till William för eftersom den nästan alltid står på dagis (då han alltid sover i den på dagis) så blir långpromenaderna här hemma svåra att genomföra.

Nån som har en billig sittkärra att sälja????. Behöver inte vara snygg bara funktionsduglig, hör av er i så fall! :-)

Ikväll vet jag inte vad som händer, jag har en del skolarbete som jag skulle vilja få gjort men vi får se skulle även vilja bli klar med målningen i trappen ner till källaren men det är lika mycket Frans jobb som mitt. och då lär det INTE bli av, han skiter i det och jag orkar inte tjata om det längre. Bättre att göra det själv precis som allt annat här hemma. Ibland förstår jag mig verkligen inte på honom... hur kan man vara så nonchalant och inte ta tag i saker??? Jag fattar verkligen inte.

Usch va tråkigt med inlägg utan bilder men kommer vara så ett bra tag framöver här på bloggen för mamma lånade med min kamera till Thailand så utan kamera blir det inga bilder... men håll till godo! :-)




Esther

Idag åkte mamma och pajen till Thailand, eller ja de sitter på flyget dit nu i alla fall. Så nu är vi hundvakt de närmast 16 dagarna. Lite mysigt måste jag säga. Esther är så himla snäll så man märker knappt av att hon är här.

Faktum är att nu ikväll har det gått jätte bra med Thilda också, hon är lite pipplig i mellan åt men är jätte imponerad över hur duktig hon är. Hoppas hoppas hoppas bara att det fortsätter så resten av tiden också.

Ikväll har vi varit storfamilj på riktigt för Linda och c/o kom hit och käkade med oss, trivs som alldra bäst när jag har massa folk om kring mig. Bjöd dock bara på korvstroganoff så vart inte så avancerat men alla åt med god aptit! :-)

Nu ska jag sätta mig och göra klart det sista skolarbetet tills imorgon medans Frans tar en promenad med Esther.

Lördag

Idag har mamma varit barnvakt hela dagen, tack snälla mamma. Hon kom redan klockan 07,30 så att jag och Frans kunde strata resan mot Karlstad i vettig tid.

Vi hjälpte pappa och berit att flytta ur sin lägenhet i stan och in i sin nya bostad i närheten av universitetet. De bodde tidigare på tredje våningen utan hiss så vart mycket konkande upp och ner för de där jäkla trapporna som tur var så flyttade de nu in på markplan. :-)
Pappa och Berit hade hittat en jätte mysig lägenhet/radhus med hörntomt tror att det kommer trivas perfekt där.

Bara det kommer i ordning för niär vi åkte hem så var det mer kaos en orning. Blir lätt så när man bara bär in allt och ställer där det finns plats. :-)

Vi var hemma igen runt halv sju och då var barenn hemma hos Linda och Calle och åt mat, smidigt för då slapp jag laga mat när vi kom hem! :-)

Nu ska jag hoppa in i duschen och duscha varmt så mitt knä mjukas upp lite för det gör pissont efter allt bärande idag... frågan är hur mycket träningsvärk man kommer ha imorgon... usch och fy!

Betydelsefulla vänner




Det finns ett par personer i min närhet som jag känner tar extra stor plats i mitt hjärta och då menar jag inte familjen, för självkart har de den största platsen i mitt hjärta.
Men jag syftar på några nära vänner som betyder så otroligt mycket för mig. Jag har många underbara och fina vänner men några av er är lite extra speciella för mig.

En av dess guldglimtar har funnits lite extra mycket i mina tankar det senaste halvåret. Hon är svårt sjuk och det är svårt att stå på sidan om och se när en av mina närmaste vänner mår dåligt och tynar mer eller mindre bort.

Önskar så att jag kunde göra så allt blir bättre för henne. Försöker visa att jag finns här för henne och stöttar och hjälper henne så mycket jag kan.

Men önskar att jag kunde göra mer än så. Vill så gärna att allt ska vända för henne nu och bli bättre.
Här är en person som förtjänar allt gott och endå drabbas hon av det ena bakslaget efter det andra, hur kan det få vara så?

Känner INGEN annan som är så godhjärtat och bryr sig så mycket om alla andra och som alltid sätter sig själv sist.

Varför ska hon drabbas så hårt? varför? varför? varför? Vad kan hon ha gjort för att förtjäna det här?

Nu står hon inför en jätte stor operation och det gör ont i hela mig när jag tänker på vad hon ska behöva gå igenom. Önskar att jag kunde ta en del av hennes smärta och besvär för att underlätta för henne. Men jag vet att det är omöjligt men vill endå hjälpa.
Hatar att känna mig maktlös för när det kommer till sjukdomar kan jag bara stå och se på.
Fan va jag hatar det.

Tänker på dig gumman dag och natt och du ska veta att jag finns här om det är något, dag som natt. Håller tummar och tår att du snart är uppe på benen igen och kan börja leva ditt liv igen. För nu får det vara slut på all skit och alla bakslag du är värd så mycket mer, det vet du! :-)

Så hjälp mig nu alla där ute och håll era tummar och tår för henne. :-)


Oväntat besök

Igår fick vi ett väldigt ovanligt och oväntat besök. Helt plötslig knackade min lillebror och hans tjej Johanna på dörren.
Mycket trevligt med spontanbesök måste jag säga.
De stannade dock inte så länge men det hann äta lite mat och sen fika lite snabb innan de fortsatt resan hemåt.
Tydligen hade de hämtat nån bildel i Söderköping, vem gör inte det en torsdag kväll lixom. :-)

Vi passade på att prata ihop oss med Tommy angående nästa steg av renoveringen här i huset. Vi har ju som sagt mycket kvar att göra! :-)
Men vi kom fram till att vi gör klart halva källaren (hallen och bygger ett förråd under trappen) nu i vår och så lägger vi krutet på att byta tak, hängrännor och vindskivor i sommar.. usch låter inte helt billigt.
Tommy hjälper oss med arbetet så blir inte så farligt dyrt en då, dessutom brukar han beställa matrialet genom sitt jobb och då blir även matrialet billigare, Sånt gillar vi...... big time! :-)

Men det höjer som sagt värdet på huset. Ska bli spännande att värdera om huset till hösten för att se vad allt vi gjort med huset har gjort för själva värdet på huset. Vore konstigt om vi inte höjt värdet tycker jag med tanke på vilken skillnad det är nu mot när vi flyttade in.


Bild lånad från:
http://www.google.se/imgres?q=byggfirma+habo&hl=sv&rlz=1R2ADSA_svSE365&biw=1366&bih=578&tbm=isch&tbnid=Fgm4JYORjQ-hsM:&imgrefurl=http://www.snickarepris.se/&docid=LrNWNdxpbSXIyM&imgurl=http://www.snickarepris.se/images/right_bottom.png&w=225&h=314&ei=5VFHT8OcAqP44QTe5MTMDg&zoom=1&iact=hc&vpx=472&vpy=145&dur=197&hovh=251&hovw=180&tx=105&ty=133&sig=117749248358985025957&page=9&tbnh=126&tbnw=90&start=221&ndsp=28&ved=1t:429,r:2,s:221


roadtrip

Dags att hämta upp barnen på förskolan, belv en kort dag idag. (9 - 12,30)
För nu ska vi åka till Hammar för att hämta hem Felicia. Sen vidare till Maxi för att handla lite till Linda och calle. (måste ju finnas lite mat hemma när det kommer hem från Thailand ikväll)
Sen får det bli några timmar på Hjortrongränd så Gustav får lite sällskap.

Take care! :-)


Möte

Idag fick jag massa mig in till skolan tidigare än vanligt och dessutom är vi "lediga" eller har självstudier idag. Men på agendan stod möte med Monica. Hon är programansvarig för lärarutbildningen.
Jag mailade henne för ca 2 veckor sedan angående den kurs som vi då precis hade avslutat och jag hade då deverse klagomål och dyl.

Så mötet idag handlade om vad Monica skulle göra för att det inte ska hända samma sak igen samt att hon föklarde en hel del saker som var bra att få koll på.
Var ett givande möte och det känns faktiskt som om hon menade de hon sa. Får se om man märker någon skillnad här i skolan. :-)

Nu sitter jag här i bibblan och har fixat massa saker. Skrivit ut papper till kursen, mailat anågende min VFU, fixat med barnomsorgen, ansökt om fritidsplats till Thilda och även hunnit med att maila kursansvarige för nästa kurs här på LIU.
Inte så illa med tanke på att kolckan bara är 11, ska strax dra mig hemmåt igen för att fortsätta pluggandet där. Måste hinna läsa 2 artiktal och det sista ur boken innan det är dags att hämta hem mina små troll.

När jag väl hämtat hem dom från dagis så blir det en tur till Hjortrongränd för att umgås med Gustav ett par timmar. Att vara kattvakt tar minsann mycket av min tid. Men men det får det vara värt. Linda och Calle kommer hem från Thailand imorgon så då har jag gjort mitt för den här gången.

Dock så kommer Esther (mamma och Pajens hund) och bor hos oss i nästa 3 veckor med start på måndag. För då åker mamma och Pajen till Thailand. Så från kattvakt på avstånd till hundvakt 24/7! :-)
Ska bli mysigt men samtidigt en aning jobbigt kan jag tänka mig, med tanke på hur hundrädd Thilda är. Men vi tror att det kan avar bra terapi för Thilda att ha Esther hemma en längre tid och att hon får vänja sig vid en så pass snäll och harmlös hund. Så vi hoppas på det bästa! :-)

Dags att fixa det sista i skolan nu!

Ha det gött! :-)

Logopeden

Idag fick Ludwig följa med mig till skolan. Snacka om att han var stolt över att få följa med mig istället för att stanna kvar på dagis. :-)
Vi hade bara ett grupparbete på förmiddagen idag om Alvastra kloster så han skötte sig exemplariskt. Vi satt utanför bibblan på universitetet och Ludde satt där vi ett bord och lekt med sina bilar, hur snäll som helst.

Anledningen till att han fick följa med idag var för att han hade en tid hos logopeden i Mjölby klockan 13,00 och jag skulle inte hunnit hämta upp honom efter att jag slutatde så vi fick lösa det så här istället.

Mötet hos logopeden gick bra, det var det första mötet med den nya logopeden så hon gjorde en bedöming av hans tal och uttal. Ludde fick titta i en bok och berätta vad sakerna på bilderna hette och sen läste logopeden en berättelse och så skulle han peka på den bilden som passade in. Detta för att kolla hans läsförståelse.
Läsförståelsen gick jätte bra lite värre var det med uttalen. Hon sa att det fanns en hel del att arbeta med men det var inga ovanliga ljud som han hade problem med. Dessa var tydligen väldigt vanliga så det var skönt att höra.

Vi ska nu börja gå hos logopeden MINST 1 gång i månaden för att försöka få bukt på hans uttal, hoppas det hjälper, men innan det drar igång ska jag kontakta BVC och be om en remiss till US så det kollar upp hans hörsel.

Så inte Ludwig har samma problem som Thilda har. För om han också behöver operera in rör för hörselns skull så är det bättre att göra det direkt, då det kan hjälpa honom i sin språk utveckling.

På tal om Thilda, efter flertalet undersökningar så har det nu konstaterats att hon har vätska bakom trummhinnan på båda sidorna vilket gör att hon hör sämre. Allt låter som en bubbla för henne stackarn.
Så nu har hon fått hem en ballong som hon ska blåsa upp med hjälp av näsan för att försöka pressa bort vätskan.
Men detta går inget vidare, hon får inte in rätt teknik. Så då är nästa steg en operation för att sätta in rör i öronen.
Även om jag absolut inte vill att hon ska sövas och operera in några rör så är det för hennes bästa. Och tydligen så växer detta problemet bort sen så är inget långvarit bestående problem.

Efter läkarbesöket i Mjölby så var jag och Ludwig på Irenés grav och satte dit fina röda rosor och en vit ängel som jag köpte på Hem & Hobby i lördags. Samt på Coop och köpte semlor till oss allihoppa. Ett måste en dags om denna ju.
Ludwig köpte även 5 nya tv-spel till sin stora förtjusan, var dunder rea på Game så han fick välja spelen alldelses själv! :-)

Felicia

Just nu befinner sig Felicia i Karlsborg hos farmor och farfar. Tror inte det går någon större nöd på henne där ner, man brukar bli mer än bortaskömd när man är där, speciellt när hon är där ensam.

Farmor hade planerat in en hel del saker för henne, de skulle gå ut och käka kina-mat en dag och så skulle det åka på något föredrag elelr nåt sånt nån annan dag. Och dessutom ska hon få klippa sig på onsdag. :-)

Jag ska hämta hem henne igen på torsdag eller riktigare sagt vi skulle mötas på halva vägen, så behöver bara köra till Hammar. :-)
Men blir bara en snabb visit hemma för Felicia, på fredag ska hon till trauma enheten i Norrköping och sen direkt därefrån till Söderköping för att tillbringa helgen hos sin moster Cassandra.

EFTERLYSNING


Nån som har någon av dessa böcker hemma möjligtvis, som vill sälja dom eller låna ut dom till mig????



"RELIGONSSOCIOLOGI: En intruduktion"
Skriven av INGER FURSETH & PÅL REPSTAD. (Malmö 2005)

"AKTIVERINGENS POLITIK: Demokrati och medborgarskap för ett nytt millenium" Skriven av MAGNUS DALHSTEDT (Malmö 2009)

"BARN I RELIGONERNAS VÄRLD" Skriven av JENNY BERGLUND & GUNILLA GUNNER (Stockholm 2011)



Har ni nån av dess så får ni jätte gärna höra ev er!


Trevligt besök

Nu börjar klockan bli mycket och känns som jag har grus i ögonen! Men ett litet inlägg ska jag nog orka med.

Kvällen har tillbringats med underbara Matilda familjen. Vi åt tacos och såklart efterrätt. Killarna hann även med en del tvspels spelande!

Matilda och c/o hade även med sin hund Uno, vilket var en bra terapi för Thilda som är jätte hundrädd.

Men idag var hon jätte duktig och måste säga att hon gör stora framsteg.
Vilket känns skönt med tanken på att mamma och Pajens hund Esther ska bo här i nästa 3 veckor medans de ska åka till Thailand.
Tror det kan vara nyttigt att Thilda får tillbringa lite längre tid tillsammans med en hund som vi litar på till 130 %.

Borde röja det sista från ikväll, men lämnar nog det tills imorgon. Vi ska inte åka här ifrån förens vid 8,30 så hinner ta det på morgonen, då William har en förmåga att vakna innan 5 på morgonen och då vara på tok för pigg för att ens tänka på att somna om igen! Mindre kul vissa mornar, men men! :-)

Nej dags för att krypa ner i sängen!

Sov gott folkens! :-)

Hallen

Vi har som sagt målat trappen upp till övervåningen. Nu fatttas bara att byta trappräcke och lite halkskydd i trappan! :-)
Men bjuder på lite bilder i alla fall, dock en aningen sudiga... men är Frans som tagit bilderna så det säger väl allt... haha!!!!





Så här såg det ut innan vi började renovera:



Lite skillnad är det allt, eller vad säger ni?


<3 Mina älsklingar <3


William


Thilda


Ludwig

     


Behöver jag ens nämna att jag är väldigt lyckligt lottat som har en sån fin familj???!!!!! :-)


Underbara vintertid

Bjuder på lite underbara vinterbilder på mina små hjärtan! :-)

   



   


Hockey

I tisdags på självaste alla hjärtans dag så var Frans och Thilda på hockey. De åkte tillsammans med Dennis, Theo coh Ted. Jag tror de såg matchen LHC- FBK, men jag kan ha fel! :-)
Thilda hade ritat en egen Sverige flaga på dagis som hon hade med sig. Ska kanske tillägas att det var hennes första hockey match någonsin så tror inte helt hon visst vad de innebar.
Men hon var mäkta stolt över att få åka med bara Frans, egen pappatid är aldrig fel.



 


Fredag

Vacknade av ett sms från farmor och farfar i morse, dom är nog de enda som håller ordning på när mina namnsdagar är. Så tack farmor för att du upplyste mig om det! :-)

Men det får mig också att sakna Irene ännu mer, hon skickade ALLTID kort när man hade namnsdag och fylld år. Som jag saknar det. Gör fortfarande lika ont i hjärtat som den dagen hon gick bort. Tiden läcker inte alls alla sår, den som påstått det ljuger.
Vill aldrig accepter att hon är borta. Kommer fortfarande på mig själv när jag tänker att det här måste jag ringa och berätta för Irene, men sen i nästa sekund inser jag att det inte går.



Barnen och framför allt Thilda pratar om Irene hela tiden, om hennes goda kakor, hennes lägenhet och att hon vill åka och hälsa på henne. usch varför skulle just hon behöva dö? VARFÖR?????

Usch får dåligt samvete över att jag inte besöker hennes grav tillräckligt förra året var jag uppe vid graven minst en gång i veckan men nu var det evigheter sedan jag var där senast. Det får mig att må dåligt men tiden räcker inte till. :-(

Älskar dig Irene nu och för alltid! :-) Hoppas du har det bra där uppe bland molnen, hälsa morfar däruppe! :-(

Idag har jag självstudier så håller på med ett grupparbete om Alvastra kloster. Ganska kul men usch va segt det går med pluggandet idag. Men har hunnit med att lämna barnen på dagis, storhandla, dammmsuga, moppa, duka inför kvällen gäster (Matilda och Dennis med barnen) och starta en tvättmaskin. Så nu återstår plugga klart, fixa lunch, förbereda maten (blir dock bara tacos men endå) och sen hämta hem mina små troll.
Hade en förhoppning om att hinna måla listerna i köket också men tror dock inte tiden räcker till idag!

Imorgon ska vi åka till Karlsborg för att lämna av Felicia hos farmor och farfar, hon ska vara där nu på sportlovet. Ska hämta hem henne igen på torsdag. Har även lyckats få med mig Madde imorgon så det ska bli kul!
Sen har farmor lovat mig att följa med till Hem&Hobby, så då ska det shoppas kan jag lova! :-)

Nej nog med vila från pluggandet, dags att sätta fart igen!

Ha det toppen i vinter Sverige! :-)


Nytt jobb

Jag inte för mig men för min underbara man. Äntligen händer det som Frans gått och hoppats på i flera år.

I tisdags ringde hans gamla chef från Ekonomi städ och erbjöd honopm en tillsvidaranställning med VÄLDIGT bra förmåner. Vem kan säga nej till det lixom.
Så den 15 mars början han på sitt nya jobb. Det är han så värd! :-)

Det märktes direkt när Frans skrivit på kontrakten att han vart gladare och mer positiv sånt gillar vi skarpt här på Betarevägen.


Oj va tiden går fort

Nu var det evigheters evigheter sen jag skrev senast.
Men tiden bara springer iväg och timmarna räcker inte till för allt jag vill hinna göra. Barnen, hemmet och skolan tar ALL min tid.

Här hemma flyter det på bra. Felicia har kommit in i familjen på ett jätte bra sätt. och vi börjar så smått vänja oss vid att vara 6 personer i familjen. Hennes rum är helt klart och hon verkar minsann trivas riktigt bra.
Nu är äntligen alla utredningar från socialen i Söderköping också klara. Och alla ersättningar ochså skit är också uppstyrt. Känns så skönt att kunna lägga allt sånt bakom sig nu och bara se framåt, nu är Felicia en del av vår familj och så ska det fortsätta i många, många år till!

På renoveringsfronten har vi äntligen fått lite ny energi, så nu är trappen upp till övervåningen äntligen färdigmålad. Tog ju bara i så där ett år. Men bättre sent en aldrig. Sen har vi även målat om i köket så nuär det grått och fint där inne också. Lite små fix kvar men det störtsta jobbet är gjort.
Sen kors i taken har vi äntligen satt upp takbelysning i storarummet och matsalen, det var ju inte en dag för sent. Så nu kan vi ha middagsgäster som till och med ser vad dom stoppar i munnen. Frågan är om det är bra eller dåligt med tanke på min matlagning... haha nåväl allt här äts på egen risk! :-)

Kidsen jag vad har hänt med dom, jo Ludwig ramlade ner från klätterställningen på dagis förra veckan och landade på ryggen. Ett fall på strax över två meter rakt ner i den frusna backen, är inte jätte bra. Det slutade med ambulans färd från dagis till US där jag och Frans mötte upp honom. hans kontaktperson från dagis åkte med i ambulansen.
Väl på sjukhus så kontaterades att han hade haft jätte tur som bara skadat svanskotan, hade han landat på nacken så vill jag inte ens tänka på av som hade kunnat hända usch och fy.
De samtalet från dagis var det värsta jag varit med om och för att inte tala om väntan utanför akutmottagningen på US innan ambulansen kom, usch ryser så fort jag bara tänker på det.

I skolan går det över förväntan för mig måste jag säga. Ligger helt i fas och har inte kuggat på något än så länge, vilket känns så skönt. hela första terminen är klar och nu läser vi SO. mycket roligare än höstens didaktiska kurser. Dock innebär SO ämnets kurser en hel del grupparbeten, vilket jag inte är så jätte förtjust i men bara att göra det bästa av saken.
Åh så länge man gör arbetena med rätt personer så blir det bra. MIna kurskamrater är fantastiska ochjag tror de är den största anledningen till att jag trivs så himla bra. Ni vet vilka ni är tjejer! :-)

Nej nu har jag smitit tillräckligt lkänge från böcker så nu är det dags att återgå till grupparbetet om Alvastra kloster.

Har det toppen ute i vinter Sverige! :-)


RSS 2.0