Thildas kalas fortsätter

Idag söndag är det åter igen dags för kalas, vi han knappt ladda om batterierna från igår innan det var dags att köra igång igen.
Thilda har haft en natt gäst här i natt, Alicia har sovit över och tjejerna fick dessutom sova nere på Felicias rum så lyckan var total!

Idag har vi haft kalas för släkt och vänner, gick kanon och Thilda vart överöst av presenter!
Gästerna som kom på kalaset var: Farmor och farfar, Matilda och Ted, Linda, Emilia och Alicia, mormor, moster Linda, moster Madde, Pierre, farmor Kristina. undra om jag glömde nån nu, ber om ursäkt i så fall. Minnet är bra men välans kort! :-)

   

 

Vi bjöd på frallor och kex med diverse pålägg och grönsaker samt tårta och bullar så klart.

   

Kort och gott kan man sammanfatta det hela som en toppen dag.

Även denna dan vart det en hel drös med paket till Thildas stora glädje, börjar dock ångra önskemålet om en mikrofon och gitarr. Det var inget bra önskemål från våran sida.... aj min stackars öron! :-(


Barnkalas

Idag stod Thildas barnkalas på schemat.

Vi hade hyrt Veta gymnastiksal för endamålet.
Som Thilda har längtat och planerat inför denna dag. Hon har bestämt exakt vad alla ska göra och när de ska göra det. :-)
Vi bjöd 26 barn och 15 tackade jag. Så full fart vart det allt. men jag och Frans hade hjälp av Felicia och Mariam, så det var inga problem.



Barnen lekte, busade, gjorde/sprang hinderbanan som vi förbrett, åt korv med bröd, drack massa läsk, åt glass och busade lite till för att sen avsluta med fiskdam. En och annan organiserad lek hann vi också med. 
Alla verkade nöjda med det hela, så det känns bra!

Thilda fick jätte fina presenter och det syntes att hon älskade all uppmärksamhet som hon fick. Den tjejen är som gjord för att stå i centrum! :-)

Bjuder på lite fin bilder från kalaset:

   

   

 

Här ser ni alla fina presesnter som hon fick på kalaset! :-)

13 december

Idag är det redan lucia, hur gick det till? Jag hionner inte med hälften av det som brukar vara gjort vid den här tiden på året. HJÄLP!!!!!

Idag var det luciafirande på dagis. Men eftersom Ludwig var "sjuk" så fick inte hand delta. Men vi tog på honom tomtedräkten i alla fall så han fick vara med på ett litet hörn.



Frans kom ifrån tidigare på jobbet så han fick också se luciatåget i år. För övrigt så var det första gångend et var ett organiserat luciatåg på dagis, för förra året var det luciafika på varje avdelning istället men då sjöng dom inte.
Men i år var det jätte fint, alla avdelningar utom en deltog och barnen var kanon duktiga. Dock fick man inte ta några bilder i och med det nya reglerna som kommit. Men personalen tog bilder med förskolans kamera och lovade oss att vi skulle få ta del av de bilderna sedan.

Efter att barnen sjungit ett par sånger så fikade vi ute i mörkret med festis och lussekatter, super mysigt dock en aningen kallt! :-)




RSS 2.0