TENTAångest

Första riktiga tentan alltså skriftliga tentan närmar sig med stormsteg, på torsdag mellan 8-12 är det dags!
Fy fan vilken tentaångest jag har.
Har inte pluggat så mycket som jag borde. Vilket ger mig panik! :-(

Men har varit tvungen att prioritera allt kring Felicia det här veckorna, så skolan har fått komma i typ 5:e hand eller nåt. INTE BRA!
Det får jag lida för nu istället, alla klasskompisar pluggar HELA tiden och kan hur mycket som helst, medans jag knappt hunnit börja med mitt pluggande.
Usch! :-(
Men har idag och imorgon på mig så får se om jag kan få någon timme över så jag hinner sitta en liten stund i alla fall, men inte helt lätt när folk från olika myndigheter drar i en hela tiden. På tok för mycket privata saker att sätta sig in i samtidigt som mitt hela fokus borde ligga på skolan. Kan man klona sig?
Men hade två av klasskompisarna här igår, Lisa och Frida så vi satt ner och pluggade en stund tillsammans vilket gav mig massor. :-)

Förövrigt så rullar det på i ett jäkla tempo.

Felicia har börjat på Veta skolan nu och det funkar kanon bra. Hon är med kompisar varje dag efter skolan så kompisbiten verkar också falla på plats.

Så nu återstår bara all formella beslut från tingsrätten och från socialen innan vi kan betrakta oss som en RIKTIG stor familj. 2 vuxna och 4 barn, så vi lär nog ha att göra framöver! :-)

I helgen ska Thilda, Ludwig och William åka till famor och farfar i Karlsborg. Vilket innebär en HEL barnledig helg ( om man inte räknar felicia vill säga) undra när vi var barnblediga så länge senast.... öh typ inann Thilda föddes tror jag. Dock blir det lite jobbigt att lämna William så många dagar men tror ju kanppast att han kommer hinna sakna oss!
Vi kommer ta tillfället i akt och passa på med en tripp till Ullared! :-) Nice! :-) Felicia har aldrig varit med till Ullared så blir nog extra kul för henne! :-)


Utomhus

Tog även lite nya biler på utsidan av huset, nu när plattsättningen är klar och målningen i stort sätt är klar! :-)












Nya trädgårdsboden.

Bjuder även på lite före bilder så ni kan se om det blivit någon förbättring eller inte:

En dålig bild på vårt nya hus! :-)   

Ludwig & Williams nya rum

Har äntligen tagis lite kort på grabbarnas nya rum! :-)
Återstår dock fortfarande att sätta upp en hylla och sätta upp alla tavlor och så, men rummet i sin helhet är klart!
Så vad tycks????









Börjar få klarhet...

Sådär nu börjar jag få lite klarhet i saker och ting vilket känns jätte skönt, måste bara försöka få tag i Felicias morfar under kvällen men det borde inte vara så svårt! :-)

Snart dags att hämta hem mina små guldkorn från dagis och köra igång med eftermiddag/kvällsrejset här hemma. har ingen aning om vad vi ska äta till middag idag, är inte sugen på något... vilket gör det hela lite jobbigt! :-(

Kvällen för övrigt bjuder inte på så mycket spännande, funderade på om jag ska tvinga hit Linda och barnen på en liten lekdat men förövrigt så kanske Frans ska koppla in nya datorn (hoppas, hoppas i alla fall) och jag SKA plugga inför tentan. En helt vanlig tråkig tisdag helt enkelt.

Behöver även ladda inför imorgon då VFU:n drar igång, ska bli super kul även om jag fortfarande är arg och irriterad över att bli dåligt bemött och illa behandlad. Men ska försöka släppa det och göra det bästa av situationen. :-)



Saker blir inte alltis som man tänkte sig

Precis som rubriken låter, saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig.

Hann plugga fram till 12 sen fick jag ett oroväckande samtal från Söderköping. Planerna kring Felicia har återigen ändrats och nu fick vi nya saker att ta ställning till jag och Frans.

Så nu kommer nog resten av eftermiddagen att gå åt till att ringa en massa samtal och styra upp lite saker här
hemma.

Men först lite lunch och slö surfande i sådär 20 minuter, det är jag värd efter allt pluggande! :-)


Tisdag

Idag är det skolböckernas dag.. usch en hel dag med bara plugg låter inget vidare kul!
Frans och barnen åkte redan vid 07,00 så har redan hunnit röja av, startat en tvättmaskin och dammsugit hela huset. Så nu kan jag inte smita från börckerna längre.

Planen för dagen är således att jag ska PLUGGGA enda fram tills jag ska hämta barnen på dagis vid ca 16,15 tror jag det var!
Så borde hinna med en hel del plugg! :-)


Måndag

Idag skulle jag egentligen har börjat min VFU på Veta skolan. men icke sa nicke! :-(
Min handledare är bortrest så jag får inte börja för ens på onsdag. Så två dagars självstudier och tenta plugg hägrar istället! Inte allt lika kul som att praktisera! :-(

Började dagen med att skicka iväg Frans ocg barnen, skönt att låta han sköta lämning på dagis för en gångs skull. Sen stod städning på mitt schema för klockan tio ko men tjej från socialen i Söderköping hit. Så ma vill ju gärna att det är lite iordning städat då lixom.
Mötet gick kanon och hon tyckte vi bodde jätte fint, såndana komenatrer gillar vi! :-) Så nu återstår en massa väntan på att tingsrätten ska fatta beslut i frågan, hatar att vänta! VIll ha raka och klara besked direkt!

Efter att mötet var avslutata så hann jag med lite plugg, det viktigaste blev gjort, sen åkte jag och hämtade Anki. Vi passade på att käka lunch ute för en gångs skull samt kika lite på Ikano innan vi anslutade våran lunch/eftermiddags date med fíka hemma hos henne!
Vad skulle man göra utan underbara vänner som Anki. En person som alltid ställer upp och finns där när man behöver det! :-) Alla borde ha såna vänner!

Hämtade barnen på vägen hem och hann inte mer än in och vända med allihoppa innan det blev bestämt att vi skulle käka på Hjortrongränd. Så på med alla kläder igen och in med ungarna i bilen och så iväg. Bjöds på massa god mat och trevligt sättskap som alltid!
Så nu är jag trött och seg i hela kroppen men ska endå passa på att plugga några timmar till, gäller att köra så länge energin finns kvar!

Söndag

I söndags åkte vi hela bunten (jag, Frans, Felicia, Thilda, Ludwig och William) till badhuset i Mjölby.
Thilda hade fått äran att välja aktivitet eftersom hon tagit bort gipset. Så vi badade och busade i 4 timmar.
Hade jätte kul och var faktiskt inte alls mycket folk, trots att det var söndag! :-)

   

Efter badet åkt vi vidare till Mac Donalds för att äta lunch, även det efter Thildas speciella önskemål. Barnen åt som hästar (alla utom William för han sten sov, efter allt badande), de hann även med att leka av sig i lekparken utanför. Sen fortdatte vi vidare mot City gross för lite handling. 
Väl där insåg Felicia att hon tappat sin älskade mobiltelefon, panik i lägret. Så Frans fick kasta sig i bilen igen och åka tillbaka till Mac Donalds i Mjölby för att leta. och mycket riktigt så låg mobilen där i lekparken och väntade på honom.
Tur det måste säga! :-)

Senare på eftermiddagen körde jag Felicia till Linköping för att möta upp Bengt och Birgitta. Felicia blev jätte ledsen när hon skulle åka hem, usch är så jobbigt att se henne sådär ledsen. Stackars liten, livet är inte rättvist när man utsätter en liten 12 åring för sådana här prövning. USCH! :-( 
Men jag och Felicia kom överens om att hon ska få komma hit i helgen igen och eventuellt få ta med sig sin bästa kompis Madde. Så vi får se hur helgen blir. :-)

Efter att jag lämnat av Felicia så svängde jag förbi Skäggetorp och köpte rosor till världens bästa Anki. Hon har haft det jätte tufft den senaste tiden och ville muntra upp henne lite med hjälpa av blommor. Blommor är alltid uppskattat konstigt nog! :-)


Händelserik lördag! :-)

Idag har jag och kidsen hunnit med en hel del. Alicia sov över här så imorse var vi +1 till frukost. :-) 'Frans tog det mesta av morgonracet ( alltså frukosten) medans jag tog sanering och iordningställandet av alla barnen!
Förmiddagen gick åt till att röja, dammsuga och fixa barnen.

Vid lunch begav vi oss hem till Linda ( & Emilia).
Frans har varit borta hela dagen, fråga mig inte vad han gjort... har ingen aning... tror det var något med fönsterputs eller nåt. Intresserar mig inget vidare så la det inte på minnet! :-)

Efter en snabb lunch på Hjortrongränd så begav vi oss upp till VETA gymnastiksal för Alicias 5 års kalas.
Tanken var att jag skulle hjälpa Linda att fixa iordning innan kalaset och sen avlägsna mig när kaoset drog igång. Vart inte riktigt som planerat dock, jag, Felicia och William vart kvar under hela kalaset. Mysigt och riktigt roligt. 17 barn (1-6 år gamla) som sprang runt och busade i en gympahall, kan det bli bättre?

    

Var dock lite orolig för Thildas arm, hon tog bort gipset igår och läkarna sa att hon skulle avstå från vilda lekar och klättra samt inte bära med den onda armen. Hur lätt är det när man är snart 5 år och har massa spring i benen? Hon busade på som vanligt på kalaset, ramlade ett par gånger på armen. Då fick jag hjärtat i halsgropen kan jag lova. Men verkar inte blivit värre för hon var uppe och hoppa lika fort igen.
Usch får kalla kårar när jag tänker på vad som kunde hänt! :-(

Efter kalaset hann vi bara hem coh vända innan det var dags att fortsätta firandet för 5 åringen.
Bjöds på korv med bröd och fantastiskt fina tårtor borta på Hjortrongränd.
Var Lindas sida av familjen och så jag, Felicia, Thilda och Ludwig.
Frans och William fick stanna hemma och ha en egen grabbkväll! :-)



NU sover alla barn utom Felicia och jag börjar också känna mig sliten, får bli tidigt säng gående idag! :-)
Morgondagens planer är inte helt spikade än, jag har lovat Thilda att hon ska få välja aktiviteten för dagen. Just eftersom hon tog bort gipset, så hon fick känna sig lite speciell. Valet står mellan Busfabriken och simhallen, inget lätt val för en snart 5 åring. Så vi får se vart det slutar.

Sen måste vi åka in till Linköping en sväng imorgon eftermiddag för att lämna Felicia! :-( Tänk så fort en helg går, usch och fy. Får se till att hon kommer tillbaka om 2 veckor igen.
Vi har kört varannan helg nu sen Ingela gick bort. Så det har funkat riktigt bra!, bra för oss och bra för Felicias morfar! :-)


Jag och Flisan! :-)


Ett nytt försök

Vi gör ett nytt försök, det här med att blogga är nog inte min grej. Men nu verkar suget vara tillbaka, så vi får se hur länge det vara denna gång! :-)

Massor och jag menar verkligen massor har hänt sen jag skrev sist. Roliga, spännande, hemska och jätte sorgliga saker. men försöker se allt som varit denna sommaren som en tillgång och ett sätt att lära känna mig själv ännu bättre!

Huset går framåt eller kanske inte själva huset för det står ganska stilla men renoveringen går framåt. I sommar har vi målat huset grått och vitt. Bort med allt brunt och fullt, genast kändes huset 20 år yngre. Tänk va lite färg kan göra. Vi har även fått ganska bra ordning i trädgården, från att ha varit en misssköt ful trädgård till en helt okej plats där man faktisk kan koppla av och njuta. Me like! :-)
Trädgården har även fått ett lyft genom en stor trädgårdsbod så nu är förvaringsproblemet ett minne blott, underbart! Underbara lillebror var uppe en helg mitt i hög sommaren och snickrade ihop en fin fin bod med hjälp av Frans och Calle! :-)

Vad har mer hänt... jag du... jo framsidan har fått ett rejält lyft i och med ny plattsättning och dekorationssten runt hela huset, vart fin fint kan jag lova! :-)

På insidan har det varit lugnare. Övervåningen har fått sig en slipning dock. Grabbarna bus har fått nytt rum och kanon fint så klart! Och hallen på övervåningen samt i trappen ner har också fått ett ordentligt lyft. Nu återstår bara trappen som ska målas vit sen kan vi bocka av övervåningen för denna gång.

* BILDER KOMMER EN ANNAN DAG! *

Vad har hänt för övrigt då? Öhhhhh..

William har blivit stor, redan 1 år. Sjukt va fort tiden går. Han knallar runt för fullt här hemma nu. Började gå när han var ca 11 månader. Han har även börjat på dagis. Trivs som fisken i vattnet såklart.


Min lilla bebis har blivit stor! :-(

Sommaren var underbar men på tok för kort, undra varför man alltid känner så?
Vi hann med en hel del. Midsommarfirande i Vassbacken. Tält, båt, god mat, underbar familj + värlrdens bästa farmor och farfar. Vad mer kan man önska sig. Hann även med några dagar i falköping och en kanon trill till Ullared med shopping, tält, underbara vänner och besök på Halmstads äventyrsland. Kort och gott en kanon sommar! :-)

När hösten kom närmare så tog jag tag i mitt liv och satte mig i skolbänken igen. Känns skönt att jag kommit igång. Nu har jag 4 års studier framför mig innan jag når mitt mål. Men vad är 4 år, de borde gå snabbt eller hur? Trivs i alla fall kanon, får i och för sig mina dalar i mellan åt ochär bered att kasta in handduken men ångrar mig lika fort igen. Är ju lite av en humörs människa trots allt! :-) (På gott och ont kanske)

Glömde ju nämna den största händelse i sommar LINDA & CALLES bröllop! :-) Så himla fint, dock satt jag inte ner mer än max 5 minuter på hela dagen. Men alla våra planer och vår planering vart kanon. Dagen var så himla fin. Trevliga gäster, undert väder. Finkläda människor inte minst bruden. Så himla fin hon var/är! Blir nästa tårögd så fort jag tänker på det! :-)



   

Mer små hintar om vår sommar får komma senare när tid och lust finns! :-)

Nu sitter Felicia här brevid och tycker jag ska sluta vara tråkig. Förstår inte vad hon menar?? Felicia hängde med hem hit igår efter Ingelas begravning. Så nu har sällskap hela helgen lång! MYSpys! :-)

Ha det gött folkens! :-)


RSS 2.0