Vila upp sig???

När klockan närmade sig 06,30 på måndagsmorgonen var jag redo att åka hem. :-)
Hatar att ligga på sjukhus, obekvämma sängar, konstiga ljud i tid och otid, folk som kommer och går hela tiden. Nej där ville jag inte vara.

William var hur snäll som helst sov som en stock fram till 07,00 när han ville ha lite mat.
Jag passade på att duscha och packa ihop våra saker innan frukosten.

Efter frukosten fick jag dock känna mig besegrad, smärtan i ryggen tog överhand och jag kunde inte ta mig upp ur fotöljen för egen maskin. Visade sig att jag fått en KRAFTIG sträckning i ryggen under förlossningen och det var därför jag hade så ont. :-(



Jag och William mös hela förmiddagen och vid 10 tiden kom barnläkaren för att undersöka min lilla prins. Allt såg toppen bra ut så om vi ville fick vi åka hem! Jag väntade in Frans som kom tillbaka vid elva tiden och vid tolv var vi på väg hem från sjukhuset.

          

Vi åkte upp till min syster i Berga. För där var både farmor, farfar, mamma, Thilda, Ludwig och såklart Linda. De hade köpt hem tårta och fixat fika... sånt kan man ju inte missa.

    

   

Vi tillbringade hela eftermiddagen där. :-)

      

Sen hann vi inte mer än hem innan Dennis, Matilda, Theo och Ted kom över på en fika! Super trevligt som alltid! :-)

    

William blir ordentligt bortskämd kan jag lova. Moster Linda hade köpte ett jätte fint sätt med byxor och body med Barbapappa på. Och av Dennis och c/o fick han en jätte söt nalle och 2 bodyn samt strumpor. Så himla gulligt! Även Thilda och Ludwig fick var sitt paket av dom. :-)


Söndagen den 26 september 2010

Vaknade tidigt i söndags och kände ganska snart att något var allt på gång. Även om jag inte ville tro på det själv. Men kände igen smärtan i ryggen som kom och gick mer och mer regelbundet. Men som sagt jag har haft fel förr så låtsades som ingenting. :-)

Dagen var lugn och vi hade inga direkta planer inbokad, vi röjde och städade på förmiddagen och
bokade sen in en eftermiddag i Borensberg tillsammans med mamma och passade även på att snika in oss på middag! :-)

  Ludwig har lagt beslag på bebisens säng! :-) 

Frans stod för lunchen, Thilda beställde tunna pannkakor! :-)
Och jag måste säga att jag vart väldigt överaskad över vad min man kan göra i köket om man bara lägger manken till. Ungarna åt som aldrig förr och till och med jag som HATAR pannkakor över allt annat på jorden, smakade 3 tuggor!
Men sen fick det rätt för även om han gjort dom så smakade de peka! Haha :-)

   

   

Vi kom till Borensberg vid halv fem tiden. Ungarna lekte för fullt och hjälpte även mormor att rensa svampen som hon och Pajen hade plockat!

   

Vid det här laget hade värkarna tättnat och tilltagit en hel del i styrka. Så efter att mer eller mindre blivit tvingad av Linda att ringa förlossningen så fick Frans mitt godkänande att göra just detta!

På förlossningen sa dom inte så mycket, det fanns plats i Linköping så vi behövde inte tänka på att åka nån annanstans. Utan det vara bara att vänta tills det var ca 5 minuter mellan värkarna eller när jag inte stod ut längre och då ringa tillbaka igen. :-) Hade vid den här tiden värkar med ca 10 minuters mellan rum.

Mamma bjöd eller snarare Pajen bjöd på kantarellsoppa, så himla gott. Dock ingen favorit hos ungarna som åt sig mätta på mackor istället.

Både Thilda och Ludwig var hur uppspelat som helst över att de skulle få sova över hos mormor. De fick hjälp av Frans att bädda ut moster Maddes bäddsoffa och fixa iordning. :-)

Eftermiddagen och kvällen gick i ett rasande tempo. Fick då och då sms och telefonsamtal från Linda som nyfiket undrade hur förlossningsarbeter gick. Hon skulle ju möta upp oss på förlossningen när vi väl åkte in.

Vid halv åtta tiden började smärta tillta ordentligt så jag gick och la mig och vilade, sen låg jag där för mig själv fram tills vi åkte in till förlossningen. Eller det är inte helt sant för Thilda och Ludwig gjorde mig sällskap. Thilda somnade brevid mig i sängen och Ludwig tyckte INTE om att se sin mamma ha ont. Utan han hämtade både sin napp och tryckte in i munnen på mig och sin älskad panda. Sen satt han där brevid sängen och härmade efter när jag pustade mig igenom värkarna, så himla sött! :-)

Vid 20,30 ringde Frans förlossningen igen och sa att det var dags att åka in... i alla fall enligt honom, mamma och Linda...! Men envis som jga är så ville jag inte åka in än, jag ville inte under några omständigheter åka in och sen bli hemskickad igen. Så drog ut på det till klockan var ungefär 21 och Ludwig hade somnat. :-)

På vägen in till förlossning så kom värkarna med ca 3-4 minuters mellanrum, men gick faktiskt riktigt bra att andas genom dom. Skällde bara på Frans 2 gånger över hans bilkörning, haha.
Ena gången var när första vägkameran kom och jag tyckte han körde på tok för fort. Visade sig dock att han bara körde 80 på 90 väg så kanske inte var helt befogat att skälla. Andra gången var när vi nästa var framme och han körde för fort i rondellen vilket gjorde att jag fick en jätte värk... så det skyllde jag ju på honom för såklart! :-)

Väl framme på förlossningen så mötte Linda upp oss. Snacka om att Linda var som en speedad kanin. Munnen gick i ett på henne! :-) Linda och jag gick in på förlossningen medans Frans åkte och parkerade bilen! :-)

Väl inne på förlossningen gick allt snabbt och smidigt. var inne ungefär en timme innan vår lille prins gjorde entré.
Visade sig att jag var fullt öppen när jag kom in så att bli hemskickad var inte direkt ett altenativ.
Linda agerade barnmorska med allt vad det innebär, hon tog hål på vattnet, klämde och kände och självklart tog emot prinsen när han kom! :-)

         

        

Allt gick precis som vi planerat och hoppats på. Och åter igen fick vi njuta av "grattis"-fikat alla 3! :-)

  Söt som socker såklart! :-) 

Linda stannade kvar hos oss på förlossningen till runt midnatt. Frans stannade tills jag och William flyttades över till BB. Då slängde han in handuken och åkte hem för att få sova lite.

Jag och lilleman fick en lugn och skön natt. Lilleman skötte sig exemplariskt och sov som en stock. :-) kanske inte är så konstigt efter en sån pärs... ha ha! :-)


Gravidnojja med stort G

Isbitar och rå potatis det är livet det...!

Sitter nu här med ett STORT glas isbitar och 2 råa potatisar. Ibland är min man bra snäll som gör det jag ber om! :-)



Gravidnojjor
är inte att leka med, jag blir på riktigt dåligt humör om jag inte får min is och min potatis innan jag varvat ner för kvällen! :-)

Så här hemma fryser vi is på löppande band... haha puckat jag vet!

Fast det är ju bättre att vara beroende av is och potatis än av  tex. choklad eller av doften från farliga kemikalier så som bensin, spolarvätska, m.m..!


En helt vanlig lördag...!

En helt vanlig lördag har nu passerat. Barnen vaknade tidigt som vanligt. Varför sova när man kan vara vaken lixom. Jag tog första timmen uppe med barnen sen bytte jag av Frans så jag fick sova/vila en liten stund till.
Blir inte så mycket sömn på nätterna längre, så gäller att passa på när tillfälle ges.

I brist på roliga saker att göra här hemma så åkt vi in till Linköping för att förstöra lite pengar. Började vår shoppingtur ute på Tornby området och fortsatte sedan in till stan. Mycket trevligt! :-)

     
Barnen leker utanför Sagoland! :-)

Fyndade en del trädgårdsredskap på rean, köpte leksaker till barnen samt födelsedags presenter till Ted och Alicia. :-)

Passade även på att passera förbi Stora Torget och hälsa på Frans chef som lanserade sin nya affärsidé, "Hyra Smart". Riktigt smart idé. Läs gärna mer om det på  http://hyrasmart.se/.
Barnen fick ballonger och var eld och lågor. Tänk att ballonger kan vara så roligt!??!
Ludwig passade även på att göra lite extra marknadsföring åt Peter. :-)



Avslutade dagen med att storhandla i Skäggetorp, inget vidare roligt nöje men ack så nödvändigt! Så nu är det åter fullt i skåpen och frysen! :-)



På bebis fronten är det väldigt, väldigt lungt. Sitter här med mina vanliga förvärkar men inget annat. Tror nog bebisen trivs väldigt bra där inne i magen. Men är ju BF + 2 idag så jag tycker att den varit där inne tillräckligt länge! :-)

Imorgon är det BF enligt min sista mens, vi får se om det datumet stämmer bättre än datumet som sattes vid ultraljudet! Hoppas, hoppas att den lill* bestämmer sig för att entra världen imorgon, för farmor och farfar kommer till Linköping imorgon.

Vore så kul om de hann se den lill* innan det åker hem igen!


vad då ta det lungt???


F
ick något konstigt ryck igår efter att jag hade hämtat ungarna på dagis. Jag som inte hade nån energi alls och inte kände för något satte igång och gjorde äppelpaj. Med barnens hjälp såklart.



Sen hjälpte båda barnen mig att storstäda, både Thilda och Ludwig dammsög och torkade golven. Är det vad man kallar barnarbete måntro???

         

 

Frans kom hem vid halv fyra tiden och då passade vi på att provsmaka äppelpajen med vanlijssås till såklart. ungarna åt som hästar! :-)

    


Efter en behövlig sockerkick så fick jag nästa ryck, jag började möblera om på Thildas rum. bara så där.
Skulle egentligen bara torka av listerna men insåg då att det var mycket roligare om man möblerade om samtidigt. Så det gjorde vi och det vart fint.

          
Resultatet på Thildas rum! :-)

Thilda vart eld och lågor när hon fick vara med och bestämma vart sakerna skulle stå.

När Thildas rum var klart så fortsatte jag på Ludwigs rum, det måste ju vara rättvist. Så nu är även hans rum nystädat och nymöblerat. :-)

          
Såhär vart resultatet på Ludwigs rum! :-)

Tänk vilken skillnad det blir när man bara flyttar runt lite möbler. :-)

Thilda bestämde middagen så dagen till ära vart det pyttipanna... inte min favorit men vad gör man inte för de små liven.

     

Medans jag och Frans röjde köket så passade barnen på att inta datorn och kolla på en massa kort från i sommras. De satt där och skrattade i kapp när bildspelet var igång! :-)

När maten var uppäten, köket var röjt och barnen var i säng så åkte jag och Linda till City Gross och handlade. :-)
Tänk så mycket snabbare det går att handla ensamma utan karlar och barn som tjatar och har sig!






BF-dagen är här

Idag är det den 23 september 2010.

Detta datum har jag stirrat mig blind på i flera månader. Har beräknad förlossning idag enligt ultraljudet.

Och jag vet att man inte ska ställa in sig på en viss dag för det är ju lika normalt för bebisen att komma två veckor för tidigt som 2 veckor för sent, men det är lättare sagt en gjort att inte göra det.

Har haft sjukt mycket förvärkar den senaste tiden och trott flera gånger att nu sätter det allt igång på RIKTIGT men inte då. Sitter fortfarande här med min jätte mage och väntar på bebben!

Känns lite onödigt med en massa förvärkar för jag får ju inget för dom i alla fall. Eller ja kroppen förbereder ju sig men jag får ju bara ont i onödan känns det som. När jag väntade Thilda och Ludwig så hade jag i stort sett inga förvärkar alls så därför känns det lite orättvist nu.

Men men den som väntar på något gott väntar ju aldrig för länge sägs det ju. Vi får se om jag håller med! :-)

Min BM trodde vart fall INTE att jag skulle komma på tiden vi har inbokad på onsdag alltså den 29 september. Vi får se om hon har rätt... hoppas hoppas! :-)

Skulle inte förvåna mig om det sätter igång på lördag, för då är enda dagen vi INTE har nån barnvakt åt Thilda och Ludwig. Mamma jobbar och mina små systrar är på kryssning med pappa och Berit. Så det är klart att ska det krångla så ska det. :-( Men bara att vänta och se.

För övrigt så är vi ju inte överens om namn på bebisen än, så det kanske är bra att "den" dröjer sig kvar lite till.

Att det ska vara svårt att komma överns är helt sjukt. Vi hade inte alls såna här besvär när vi skulle välja namn till Thilda och Ludwig. Så varför har vi det nu?

Frans vill ha en Wilma eller Alva och jag vill ha en Maribelle eller kanske Wilma om det blir en tjej. (tror dock att det är en liten kille som gömmer sig där inne i magen)

På kille så vill Frans ha en Melker eller en Rasmus medans jag gillar William och Melwin. Så vi har en bit kvar innan vi är överns! :-)

Men jag VÄGRAR att ha en namnlös bebis med mig hem från BB. Så vi MÅSTE komma överns väldigt snart! :-)

ÖNSKA OSS LYCKA TILL!!!! ha ha ha...! :-)



Måndag - onsdag

Ja vad gjorde vi i måndags, shit så veckovild man blöi när man går hemma.
Jo måndagen tillbringade vi hemma hos Matilda, THeo och Ted. Super trevligt som alltid. vart bjudna på både fika och lunch, mums! :-)
Var studiedag på både dagis och skola idag så då är det extra trevligt att hitta på något för att få dagen att gå.
Barnen busade och lekte i många timmar både inne och ute hemma hos Matilda. och ville absolut inte åka hem när jag började tjeta om att det var dags. Båda barnen satte sig på tvären och mer eller mindre vägrarde.. Är ju förvisso ett bra betyg för då trivs dom ju verkligen hemma hos Matilda och Dennis, men inte alltid så praktiskt när de inte vill göra som man säger.

Frans var ledig eller ja ledig och ledig vet jag inte. Arbetslös som det så fint heter hela måndagen. Så när vi var hos Matilda så passade han på att städa och fixa här hemma.
Dock inte på eget instiativ men jag hade skrivit en fin liten lista på saker som skulle göras och han hade faktiskt gjort allt jag bad om. Inte illa! :-)

Så måndagen försvann i ett raskt tempo det också. :-)

I tisdags så var barnen på dagis medans jag var på mödravården.

Fick ett sms av min lillasyster på morgon runt klockan sju. Hennes pojkvän hade missat bussen till skolan och behövde skjuts. Så jag kastade mig i bilen och åkte till Borensberg för att hämta upp dom och köra Pierre till skolan. :-)

Sen passade jag och Madde på att ta en sväng på Ikano och nere på stan. bara hon och jag, mysigt värre. Madde shopade en spetsbody, ett par skor och ett par strumpbyxor! :-) Hon som skulle börja spara sin pengar.. haha verkar inte gå så bra med den biten! :-)

Sen tog vi en lunch med mamma på stan, jätte mysigt det ockås och super gott! :-)

Madde följde med mig till mödravården så jag slapp gå ensam. Tror hon tyckte det var lite häftigt att höra bebisens hjärtljud! :-) Allt såg bara bra ut med bebisen och värden var toppen bra. Bebisen var helt fixerad och BM kunde klappa barnet på huvudet när hon undersökte om jag hade öppnat mig något. Så nu går det åt rätt håll i alla fall. Var öppen så pass att hon kunde kände med två fingrar och det var en ½ cm kvar av livmodertappen! :-)

Hämtade min små troll från dagis på vägen hem och passade även på att hämta Emilia och Alicia på deras dagis. Sen testade jag på livet som ensamstående 4 barnsmamma! :-) Vilket gick kanon, barnen var super snälla! :-)
Linda skulle på fotboll och Calle jobbade kväll så då är det klart man ställer upp och är lite barnvakt!

Kvällen tillbringade jag hemma hos Linda för Calle skulle iväg på innebandyträning! Så vi drack te, såg på idol och tjatade en massa skit. En underbar kväll kort och gott. :-)

Onsdagen bjöd inte på så mycket. Barnen var på dagis mellan 9,00 - 15,30.

Jag och Frans var på möte på banken och började fixa med alla konton som ska öppnas. Vi byter ju bank från Swedbank till Handelsbanken nu i och med husköpet. Så var en hel del fixande med det! :-)

Sen åkte Frans iväg och jobbade några timmar på Livskomfort innan det var dags för hans anställningsintervju. Intervjun hade gått jätte bra och de verkade super intresserade. Så nu får vi bara hålla tummarna att det bli något av det.
Som sagt tråkiga arbetstiden men han kommer tjäna sjukt mycket mer än i dagsläget så alltid något possitivt!
Åh enligt Frans så har han inga problem man att jobba natt så det är ju ett stort plus!

Jag å andra sidan mötte upp Linda på Ikano och tog en snabb lunch på Mac Donalds innan jag begav mig hemåt för att hämta barnen och hinna röja av lite här hemma. Hann i och för sig med en snabb sväng på Sagoland och köpte en röd fin skötväska till barnvagnen så nu är allt till bebisen fixat och klart! :-)

Moster Linda var snäll och ställde upp som barnvakt på kvällen så att både jag och Frans kunde gå på föräldramötet på Ludwigs avdelning. :-)

Sådär nu har ni fått en liten uppdatering i alla fall! :-)

Söndagen bara försvann


Nu har jag varit dålig på att uppdatera bloggen, men tiden bara rinner iväg och jag hinner ingenting. Jag förstår inte detta???!!??.

Men ska försöka ge er en lite uppdatering.

     
Några bilder från Pajens kalas i Borensberg!

Vart ingen kräftskiva för Frans del i lördags, hans sällskap för kvällen vart tydligen magsjuk och då ville inte Frans gå heller. Så vart en mysig hemma kväll istället vilket jag inte sa nej till.

Ludwig sov som planerat hos moster Linda och allt hade gått super bra. Trots att det var första gången han sov borta ensam.
Han hade enligt Linda skött sig exemplariskt och varit jätte snäll. Dock hade han vaknat på tok för tidigt och lek väderkvar i sängen hela natten, men det är smällar man får ta.

Ludwig och Linda kom inte hem förens vid 19 tiden på söndagskvällen... för de hade varit på Ikanon huset, i lekparken och på Mac Donalds innan det kom hem. Ludwig var så stolt när han kom med tåget. Märks att han börjar bli stor nu. Min lilla lilla kille vart tog du vägen?

Moster hade skämt bort barnen som vanligt och Ludwig hade fått ett jätte fint memory spel med "Den Långa Farbrorn" och Thilda fick en pysselbok från samma serie. Väldigt uppskattat av barnen kan jag lova!

Jag, Frans och Thilda tillbringade söndagen på Hjortrongränd hemma hos Linda och barnen. Frans passade på att putsa Lindas fönster också.
Kul att han så gärna hjälper våra när och kära men VÄGRAR putsa här hemma... det gillar jag INTE!!! :-)


    
På väg till skolan för att leka! :-)


Var en sväng vid skolan så barnen fick ut och cykla lite samt leka av sig och så passade Frans på att gå förbi vallokalen och göra sin "plikt".

Själv så passade jag på att förtids rösta på macken i Mantorp. Mycket smidiagare!  :-)


    
Bästisarna busar och spanar i hönorna, spännande! :-)

   
Undrar om barnen eller de vuxna hade roligast???





Lördag igen

Galet så fort veckorna går, redan lördag igen. Idag är det 5 dagar kvar till beräknad förlossning, så nu närmare det sig allt. För som längst så är vår lill* bebis hör om 3 veckor. 3 veckor är ju inte alls lång tid, gud så jag längtar! :-)

Men har fått strikta restruktioner om att INTE föda idag. mamma ska ut och dansa ikväll så hon villl inte behöva ta barnen och Frans ska på kräftskiva på Ekonomi städ vilket är samma sak som suparfest! :-) Han ska dessutom sova över hos Tommy efteråt.

Ludwig ska även han på äventyr idag, nu är det hans tur att få sova över hos moster Linda. Blir första gången som han sover bort ensam. Så känns lite konstigt. Han är ju min "lilla" kille ju! Tror dock inte det kommer gå någon nöd på honom utan det är nog jag som får abstinens. Han kommer bli sååå bortskämd, han och moster ska åka buss. Något som Ludwig älskar, de skulle till lekparken, köpa lördagsgodis och mysa hemma. Låter inte som om han kommer sakna mig särskilt mycket! :-/

Jag och Thilda ska också mysa till det här hemma. Tanken är att vi ska ha en riktig tjejkväll! :-)

Men först har vi mycket att stå i. Är bytardag på öppna förskolan här i Mantorp idag. Så måste helt klart dit och se om jag kan göra några fynd. Inte för att barnen behöver något speciellt men att göra fynd är alltid kul!

Frans måste till systemet i Mjölby inför kvällens utgång.

Och klockan 14 ska vi vara i Borensberg och fira Pajen som fyllde år igår. Så då blir det mat och tårta, mums! :-)
Kalas är alltid lika trevligt! :-)

Nu är klockan 07,13 och båda banen är vakna och tjatar om frukost så bäst att sätta fart. Sen kanske man borde väcka mannen i huset också. Han snarkar just nu så högt att det känns som väggen vibrerar! :-(

Håller tummarna!

Ibland händer saker man ALDRIG trodde var möjliga. Så nu får vi hålla tummarna så hårt det bara går och hoppas på att det går vägen.
Snälla, snälla Frans gör ett kanon intryck på onsdag! :-) Du är värd det här!

Bilbesiktning, lunch med Linda, dagishämtning, busfabriken m.m...

Fredagen försvann i ett rasande tempo. Hade egentligen planer på att åka till öppna förskolan i Motala. Men fick snällt ändra på dessa planer. Då jag de senaste dagarna haft VÄLDIGT mycket och VÄLDIGT regelbundna förvärkar i både ryggen och magen. Kändes inte helt säkert att åka själv med barnen till Motala om det nu skulle satt igång. Gick ju väldigt fort senast så valde att fega ur på dagens planer.

Så istället fick barnen vara några timmar på dagis och leka av sig lite medans jag följde med Linda till Linköping för att besikta hennes bil. Besikta bilen är ALDRIG roligt men med lite sällskap så funkar det allt.
Domen vart inte så illa för Lindas lilla skruttbil, jag som skrämt upp henne och sagt att de skulle behålla bilen på besiktningen. Men inte då. Nu skulle hon "BARA" byta vindrutan, vänster backspegel samt typ hela avgassystemet... låter inte helt billigt... men kunde varit så MYCKET värre! :-)




När vi var tillbaka i Mantorp igen så käkade vi lite gemensam lunch och drack såklart kaffe. Man kan inte leva utan kaffe! :-)

Hämtade barnen igen vid 14 tiden och drog då driekt till Linköping för att hämta upp Madde och Pierre i skolan. Vi vart dock väldigt tidiga så fick stå utanför Maddes skola i typ 40 minuter och vänta, mindre roligt! :-(
Men barnen var super snälla och satt och sjöng och pratade hela tiden... inte minsta gnäll!
När jag kom till dagis idag så var Ludwig målad som en tiger i ansiktet, så himla söt. Åh så stolt han var! :-)


Tigerna sjunger och äter gurka i väntan på moster! :-)


När Madde och Pierre sen slutat så åkte vi raka spåret till BUSFABRIKEN. Hade råkat lovat Thilda ett besök på Busfabriken i ett svagt ögonblick. Och sånt glömmer hon minsann inte.

      
De STORA barnen roar sig allt ordentligt! :-)

Skönt att jag lyckades få med mig lite barnvakts hjälp i form av Madde och Pierre. För det finns gränser i vad man som höggravid klarar av. Hoppa studsmatta tex, det var inte så bra. Kändes som om bebisen trycktes åt fel håll i magen. Sen var det inte helt lätt att krypa i alla smala gångar och vrår heller. Folk kollade på mig väldigt lustigt i mellan åt. Förstår inte det! :-)

     
Åka rutchkanan är buskul både för STORA och små!

Ludwig och Pierre vart värsta bundisarna idag, super gulligt! Ludwig som normalt sätt är väldigt tveksam till nya människor gav helt klart Maddes nya pojkvän godkänt! :-)


Ludwig och Pierre cyklar för fullt! :-)

Så som sagt tur att moster finns och kan rycka in. Tror nog Madde och Pierre hade det ganska kul också, såg så ut i alla fall! Åh båda två var helt slut när vi åkte där ifrån vid 19 tiden. :-)


    
Tänk att det kan vara så roligt att cykla??!!??

Även Frans kom till Busfabriken när han hade slutat så vi passade på att äta mat där så barnen bara kunde stoppas rätt i säng när vi kom hem. :-)


Här kommer lite fler bilder från besöket:


    

   

   

Väl hemma igen efter att jag snäll som jag är kört hem Madde och Pierre till Borensberg, så köpte vi hem pizza. Ibland får man vara lite lat! Det var ju trots allt fredag! :-)







onsdag

Tänk va rätt jag hade om Ludwig. Han kom in till oss pigg som bara den redan klockan 05.34. Frans som lovade att vara den som tog morgonen med Ludwig bara vägrade vakna, trots att både jag och Ludwig tjatade på honom.

Lämnade barnen på dagis vid 09.00! Utan några problem alls, Ludwig hade inte ens tid att säga hej då. :-)

Har inte fått särskilt mycket gjort under förmiddagen, då Linda ringde och bad mig fixa ett ärende åt henne och sen komma till Hjortrongränd på en kaffe. det går ju INTE säga nej till. Så nu sitter jag här med en STOR kopp kaffe i handen och ser på när Linda plågar sig igenom övningsuppgifterna inför hennes tenta imorgon. :-)

Ska strax bege mig hemåt och hänga tvätten, fick ett ryck i morse innan dagislämning och var nere i tvättstugan och startade 2 maskiner. Så är bäst jag hänger upp de så det blir torrt nån gång! :-)


vänder på dygnet... inte bra!!!

Idag slog mina små änglar upp ögonen vid 05,32, usch va tidigt! Jag som mer och mer börjat vända på dygnet. Har blivit en riktig natt uggla och kommer inte i säng förens långt efter midnatt. Så när barnen tycker att vi ska gå upp så sover ju jag som bäst, vilket inte alltid är en så lyckad kombination.

Morgonen tillbringade jag och barnen med att baka äppelpaj, städa, röja och fixa här hemma. För vid 10 tiden kom Matilda och Ted på besök. Barnen lekte för fullt och jag och Matilda fick snacka lite "skit". En toppen kombination! :-)

Sen efter lunch bar det av hem till Linda och Calle. Underbara Linda hade nämligen lovat att vara barnvakt några timmar medans jag gjorde en akututryckning till Nykil.
Tror ju knappast det gick nån nöd på ungarna när de var hos Linda, de verkar inte gjort annat än busat och lekt.

För när Frans hade hämtat dom och kommit hem så tog det typ 15 minuter innan Ludwig somnade. Då var klockan 17,20 vilket INTE var bra!
Frans hade försökt med allt för att hålla honom vaken men icke sa nice. Ludwig var på tok för trött. Så gissa om han kommer vakna tidigt imorgon bitti...bläää! :-)

Thilda somande vid sjutiden och Frans var inte långt där efter tror klockan var runt åtta när han la igen de blå i soffan. Så vart en tyst och lugn kväll för min del! :-)

Imorgon ska barnen till dagis igen och Frans jobbar LÅÅÅÅÅNG dag på 2 olika jobb. Förstår inte hur han kan hålla koll på vilket företag han ska var på från dag till dag. Rörigt värre. Just nu jobbar han för 3 olika företag samtidigt! Imponernade! :-)

För min del består morgondagen av möte med försäkringskassan, tvättstugan, städning och storhandling... spännande värre! :-)

Nä dags att försöka klubba mig i säng så jag får några timmars sömn inann Ludwig vaknar! :-)

Måndagen den 13 september

Idag var ju dagen då jag hade siktat in mig på att föda. BF - 10 dagar!!! Det var ju min plan, Thilda på BF+10 dagar, Ludwig på BF-dagen och denna bebisen på BF-10 dagar men icke sa nicke. Jag som trodde jag och bebisen var övrens. Men attans vad jag misstog mig eller för all del är ju några timmar kvar av dygnet, men känns tvärkört! :-/

Idag har Thilda och Ludwig varit på dagis några timmar. Tror de har roligare på dagis där de kan leka och busa för fullt än hemma med deras "trötta och slitna mamma". :-) Ludwig hade ett stort bitmärke på ena armen när han kom hem, man kan undra vem han har varit i brottningsduell med idag och vem som vann!???!

Fick dock gjort en heldel när jag var man och barnlös, har tvättat 2 maskiner tvätt, dammsugit, skrivit förlossningsplan (vilket inte var lätt, varför sparade jag inte den jag hade när Ludwig föddes för... dumma dumma mig) och fixat med en massa viktiga papper.

När Frans och barnen kom hem så började jag och Thilda baka bröd, så nu doftar det underbart här hemma! Och frysen är åter fylld med hembakat bröd! :-)

                    
Brödbakningen i full gång.                jäsning pågår.               En del av det färdiga resultatet!

Till middag idag blev det ost och skinkpaj med grönsaker till, så himla gott. Dock höll inte mina kära barn med om det utan satt och petade i maten och räknade upp allt som de inte gillade... söta små skitungar! :-)

                        
Så här vart resultatet! :-)                      Middagsdags! :-)

Nu väntar en lugn kväll framför tvn och imorgon bitti kommer Matilda och Ted hit på fika. Då har Thilda bestämt att vi ska bjuda på äppelpaj med vanlijsås... så det får bli morgondagens bakning! :-) 

Måste även hinna med en sväng till Nykil imorgon för att hälsa på Christina. Får se hur jag ska få till det, för vill inte ta med barnen dit. Nån som anmäler sig frivilligt som barnvakt????


Burger King, Lundbybadet, Netto, fika hos Irené m.m...

Ludwig slog upp ögonen klockan 07,00 och sa med glad röst: MIN TUR!!! Jaha vad då min tur??? Fattade inget! :-) 
Har inte hört honom säga just de orden förut, så nu kommer allt fler ord i ett rasande tempo. Snart kommer vi ha två pratkvarnar här hemma... då blir det dags att köpa öronproppar tror jag. För blir Ludwig hälften så tjatig som sin syster så sitter vi redigt i klistret! :-)

Vi passade på att återigen ta en slömorgon, underbart skönt! :-) Pratade med min syster för att höra hur Thilda sovit och hur läget var. Visade sig att Thilda vaknat av en konstig dröm klockan 05,00 och tyckte då att hon och moster kunde gå upp, haha! Vilken tur att hon INTE sov hemma! Min syster höll dock inte med Thilda helt och hållet så de hade legat kvar i sängen och kollat på My little Ponny ett tag innan de gick upp! :-)

Vi betämde oss för att tillbringa dagen på Lundbybadet i Mjölby. Ungarna älskar ju att bada och var verkligen evigheter sedan vi var i simhallen! Lyckades även övertala min syster att häng med, inte illa!
Så hon och Thilda kom med tåget direkt till Mjölby!

Vi hämtade Linda och Thilda vid tåget vid 11 tiden och tog då en tur till Burger King för lite lunch, måste ju skämma bort oss lite ibland. Barnen åt med god aptit och verkade nöjda. :-)


                                           
Frans, Ludwig och Linda.                                      Ludwig musar för fullt.

                                         
Far och son!                                                        Även Thilda åt med väldigt god aptit!


Efter att alla var mätta och belåtna så vad det dags att bege sig till Lundbybadet! :-) Barnen älskade verkligen att bada.

      


  

Åh Thilda var jätte duktig på att simma, dock på sitt egna lilla vis... men det funkade hon kom dit hon ville.
Favoriten idag blev helt klart den "lilla" rutchkanan, både Thilda och Ludwig tillbringade många timmar just där.

   

 

Medans min favorit var den uppvärmda lillapoolen...! Varför är det inte lika varmt i alla poolerna för???

    

 

När vi varit där nån timme så kom även Linda, Calle, Emilia och Alicia dit! Super kul och barnen vart super glada när bästisarna dök upp.

      

Så vart många timmars bus och lek för både vuxna och barn! En prefkt söndag helt enkelt! :-)



Linda la beslag på "pyttepoolen" och såg ut att trivas! :-)


Vi passade på att handla på Netto och även ta en snabbfika hos Irené innan vi begav oss hemåt. Väl här hemma igen så tog det typ 10 minuter inanna båda barnen somnade i våran säng. Totalt utmattade efter dagens äventyr! :-)

Såna här dagar kan jag helt klart tänka mig fler av! :-)


Lördagen bara försvann...!

Lördagen försvann i ett rasande tempo.

Jag och mannen var dock inte helt överens om vad vi skulle göra. Jag ville åka till Linköping för lite shopping och tapet tittande medans mannen ville ha en lugn hemma dag. Gissa vem som vann? Frans såklart! :-(

Linda kom och hämtade Thilda strax efter lunch och när de hade åkt så tog vi tag i lite flyttpackning. Packade i stort sett hela vardagsrummet samt Thildas rum. Så nu är det jätte tomt och tråkigt här hemma. Och dessutiom evigheter tills vi flyttar. Men känns endå skönt att ha packat så mycket nu så vi kan ta det lungt när det närmar sig! :-)

För att piffa till vår TRÅKIGA hemmadag så åt vi våfflor till lunch, en given succe bland barn och vuxna! :-)


    
Färdig dukat... dags att äta! :-)

    
Ludwig och Thilda åt som bara den!


Även Frans uppskattade dagens lunch, inga grönsaker så långt ögat kan nå! :-)


Kvällen vart väldigt lugn, Ludwig gick i däck vid sjutiden.

Jag och Frans fick en trevlig myskväll i soffan! :-)

Thilda hade somnat vid åtta tiden hemma hos moster. Helt slut efter allt pysslande och fixande. Snacka om att fröken blir bortskämd när hon har moster helt för sig själv! :-)

Men nästa gång får det allt bli Ludwigs tur för lite egentid med Moster Linda, för han vart jätte ledsen när inte han fick följa med och åka tåg. :-(

Tack Linda för allt du gör för mina barn! :-)


Underbara lördagsmorgon! :-)

Ja det är faktiskt så det känns. Båda barnnen sov till 07,00 idag... vilket innebar SOVMORGON!!!!! :-) Åh jag kände mig inte ens trött när jag klev ur sängen. Frans sover fortfarande och barnen ser nu på barnprogram. Underbart med en riktig slömorgon! För normalt sätt vi den här tiden på dygnet så är vi klara med morgonbestyren... men INTE idag!

Idag ska Thilda få åka hem till moster Linda för lite egen tid. Gud så hon längtar efter det. Hon har tjatat om det hela veckan. Så moster Linda komemr hit idag efter lunch och hämtar henne, enbart för att Thilda ska få åka tåg och buss. Så himla snällt! :-)


Gammal bild på Thilda och moster Linda! :-)


Så då blir det bara jag, Frans och Ludwig hemma... undra vad vi ska hitta på???

Frans pratade om att han ville åka och bada själv med Ludwig... men tycker det vore mycket bättre att göra det imorgon hela familjen... får se om jag lyckas övertala honom om det.

Borde ju å andra sida packa fler flyttlådor här hemma, lägga ut annonser på blocket för att bli av med lite "skit", städa Ludwigs gaderob... lillkillen växer som bara den så dags att rensa ur lite!! Så nån brist på saker att göra lär nog inte finnas!

Men jag skulle mycket hellre åka in till Linköping och spendera dagen på Ikano och kolla på tapeter till nya huset... ja menar flyttlådorna packar ju sig inte själva så om jag väntar till på måndag med det... så gör det nog inget??!!!


Nä nu deklarerar Thilda klart och tydligt att hon är hungrig och vill ha frukost. Hon kom dessutom på att det är LÖRDAG och då ska hon ha OBOY. Söta lilla barn!

Så dags att fixa frukost med kokta ägg... mums! Och så väcka mannen förstås! Haha




När vet man om det är på gång eller inte????

Borde väl egentligen kunna avgöra vad som är en förvärk/sammandragning och vad som är början på RIKTIGA värkar. Är du trots allt 3:e barnet. men det är inte så himla lätt.

Thilda vart jag ju igångsatt med så det känns inte riktigt som jag kan lita på hur det kändes då... eller det jag minns starkast från den gången var att jag fick ont i nedre delen av ryggen under dagen innan värkarna kom igång på riktigt. Så det kanske är något all gå efter.

Med Ludwig var det helt annorlunda, där startade ju förlossning av sig själv och då minns jag att jag kände av typ "värkar" redan på morgonen. Men inte några direkt onda värkar utan snarare som mensvärk som kom och gick och samtidigt kändes det lite som när man får håll. Det lixom högg till lite i magen när "värken" kom.

Till saken hör ju även att när jag väntade Thilda och Ludwig så hade jag i stort sätt inga förvärkar alls... inte vad jag märkte av i alla fall! :-) Sammandragningar hade jag ju förstås men inget som jag kan minnas kändes som förvärkar..!

Så åter igen hur känns en förvärk????

Har haft en "konstig känsla" i magen och ryggen sen i eftermiddags som inte riktigt vill ge sig. Har en smärta/obehag som kommer och går i både magen och nedre delen av ryggen. Känner av det typ var 6-8 minut så är det vad man kallar förvärkar??? Nån som kan hjälpa mig reda ut begreppen??

Är ju som sagt 13 dagar kvar till beräknad förlossning och jag är helt inställd på att gå över tiden. Mest bara för att slippa bli besviken när BF dagen kommer och bebisen fortfarande trivs bra där inne i magen! 

Men å andra sidan så är ju Thilda född BF+10 och Ludwig på BF-dagen, så denna bebisen borde ju komma 10 dagar för tidigt då eller hur??? Jag tyckte det lät helt logiskt, haha! :-)

Har dock lovat Linda att INTE föda barn förens tidigast på söndag... så bara att knipa om det mot all förmodan skulle sätta igång... haha! :-)

Nu tror jag allt att jag ska hoppa in i en varm dusch och sen krypa ner i tvsoffan och njuta av denna underbara fredags kväll. Måste bara sparka ur min snarkande man ur soffan först! SUCK! :-)






Fredag

Ludwig bestämde sig idag för att väcka hela familjen klockan 05,05!!!! :-(

Jag förstår inte hur JAG kan ha fått en så morgonpigg son... sen när är jag morgonpigg lixom??? Men när båda barnen är vakna så är det bara att gå upp annars finns risk att de river hela lägenheten! Vilket kan vara lite onödigt!

Så eftersom vi fick en så tidig start på dagen så var jag redan uttråkad och hade fixat den vanliga rutinen med att vika tvätt, röja, bädda, käka frukost och starta tvättmaskinen när klockan bara var 07,00!

Så för att aktivera ungarna som förövrigt var lediga från dagis idag så bestämde vi oss för att åka till öppna förskolan i Motala.
Den ideén var inte barnen sena att nappa på... Thilda sprang runt i hela lägenheten och ropade att hon var SÅÅÅÅ lycklig för hon fick åka till Ulla och sjunga i kyrkan! Sötknopp! :-)


                
Ludwig hittade såklart bil lådorna på öppna förskolan, sen satt han där och lekte i flera timmar!


Rita är alltid roligt! :-)


Har verkligen saknat öppna förskolan i Råsnäskyrkan. Jag och barnen var ju där 4 gånger i veckan under det 1 och ½ året som vi bodde i Motala. Så känns alltid bra att åka dit och få träffa alla igen och då spreciellt Ulla! Underbara underbara Ulla! :-)

                                                      
               Ulla och båda barnen "degar"

                        
Thilda hann även med att måla lite med vattenfärger, en given favorit på förskolan! :-)


Att det kan vara så kul att åka rutchkana??!!!!


Efter öppna förskolans slut så åkte jag och barnen till Bråstorp för att handla på Maxi och Willys, lika bra att passa på när man endå var i krokarna! :-) Barnen var JÄTTE duktiga och gnällde inte en enda gång vilket inte hör till vanligheterna! Hann även med ett stop på Netto påvägen hem.

Passade då på att shoppa lite till Linda också, gäller ju att passa på när det är billigt! Åh när vi åkte hem till Linda för att lämna sakerna så slutade de med att vi blev kvar resten av dagen och kvällen.
Vart både fika och mat på Hjortongränd. Mycket trevligt, barnen fick leka av sig och jag hann med lite socialt "skitsnacka" med världens bästa Linda! :-)

   
Alla fyra trollen sitter bänkade vid tvn!


    
Bad Alicia att göra en roliga grimars... det här vart resultatet... söta lilla troll! :-)

 
Sen skulle givetvis alla 3 göra likadant! Härmapor! :-)


gårdagen försvann i ett rasande tempo...!

Igår tillbringade vi större delen av dagen hemma hos Matilda. Barnen busade och lekte som bara den.
Åh vi fick super gott fika och ännu godare lunch. Sådana dagar gillar vi....!

Dagen vart inte sämre av att Frans slutade tidigt och vi hade hela eftermiddagen och kvällen tillsammans! :-)

Jag gjorde mig till lite extra och fixade "söndagsstek" med potatis och grönsaker till middag. Det händer i varje dag i det här huset kan jag lova. Frans åt så klart med god aptit... men barnen var lite mer tveksamma. Ludwig åt BARA sådär en 4 potatisar med lingonsylt och svartvinbärsgelé. Medans Thilda bestämt bara skulle äta grönsaker och kött.. Suck, vad gör man lixom!?!!!? :-)

Vi hann även med att frosta av frysen och packa en hel del kökssaker.

Åh innan kvällen kom så hann Frans även med en sväng till Mjölby för att hjälpa Irené med ett par saker och som tack för hjäpen fick han nybakta bullar och nygjord rabarberkräm med sig hem!
Inte illa alls! :-)






Nerpackningen har börjat...!

Usch va mycket saker man har när man börjar plocka. Tyckte inte innan att vi hade så himla mycket saker men har ändrat uppfattning i frågan. Vi har på tok för MYCKET prylar!

Har passat på att ta vara på tiden nu när jag inte längre jobbar och barnen endå är på dagis vissa delar av dagen. Så jag har börjat packa flyttlådor. Jag vet att det är lite tidigt med tanke på att vi inte får tillträde till huset förens den 15 oktober och då har vi ju tänkt att använda första veckan till att renovera, men i alla fall.

Är ju lite svårt att planera hur mycket tid vi kommer ha till att packa sen med tanke på att jag inte vet när bebisen tänker göra entré.
Har vi redig otur så kan ju bebisen komma bara dagar innan vi får nyckeln till huset... vilket kanske inte skulle vara det optimala..!

Om nu så skulle vara fallet så får vi hoppas på att det finns nära och kära som kan ställa upp och hjälpa oss både som barnvakt och som renovering och flytthjälp! :-)

För vi kommer garanterat behöva all hjälp som vi kan få! :-)

Har passat på att ta lite bilder på hur det ser ut här hemma nu inann alla saker packas ner... för man glömmer så himla fort! :-)

Thildas rum, syns det???


                


Vardagsrummet, eller i alla fall en del av det.




Hallen, resten av hallen får ni inte se för där står det VÄLDIGT många flyttlådor just nu! haha! :-)



Vårat pyttelilla KÖK!!

        

Ett rörigt badrum bjuder jag på! :-)



Ludwigs rum, med på tok förmycket STORA leksaker i! :-)

                             

Tillsist en del av vårat sovrum! :-)







Nu fattas bara....

Ja nu fattas bara bebisen! De neutrala bebiskläderna är nytvättade och nystrukna . BB-väskan är nästan färdigpackad... bebisen saker är packade så bara lite saker till mig som saknas..! Videokameran är laddad och med en nyfilm i.



Här är bebisens första kläder, som Thilda och Ludwig valt helt själva. Ska tillägas att båda barnen ÄLSKAR Barbapappa så valet vart nog ganska så lätt! :-)

Ja vad mer måste fixas måntro?????

Vaggan är bäddad och klar.

      

Vaggan är gjord 1984 och har funnits i våran släkt sen jag föddes. Det är min farmors bror som gjort vaggan! Lite kul att ha en släkt grej som vandrar vidare i generationerna! Under vaggan står det inbränt vilka som legat i vaggan och vilket årtal! :-)


Vagnen står redo i vardagsrummet med nya fina sängkläder i.



Tack snälla Kristina! :-) Vart super fint! 
Vi slog faktiskt på stor och köpte en "ny" vagn åt bebisen. Vår andra vagn som vi haft både till Thilda och Ludwig passade jag på att sälja till Emelie och Wictor. Allt kul med lite förnyelse!
Och jag är så här långt sjukt nöjd med vagnen! :-)

  Så här blev resultatet!    

Även Thilda fick matchande sängkläder till sin dockvagn! :-) 




Bilbarnstolen är det enda som inte är upptaget från förrådet än, men förhoppningsvis så vet Frans exakt vart den står och om inte så lär han få leta... haha! :-)


Lite bilder från den senaste tiden! :-)

Thilda rider på 6 juni firandet i Karlsborg
Kan det vara en blivande hästtjej möjligtvis????

Vår STORA fotbollstjej
Thilda älskar verkligen att spela fotboll och är SÅ stolt över nya fotbollskläderna!

Frans och jag på Astrids begravning.
Observera Frans klädsel. Shorta, slips och kavaj... inte illa va?


Thilda min STORA prinssesa!
Mitt lilla kladdmonster har ätit glass på Mac Donalds.



Midsommarafton 2010
Midsommarfirande 2010.


Meningen med livet! :-)
Syskonen Johansson väntar på att dansen kring midsommarstången ska starta!


Thilda i sin
Thilda


Ludwig är redo för ett dopp.
Ludwig är ett riktigt vattendjur!


Ludwig badar i bebisbaljan.
Min lilla kille har blivit stor!


Thilda

Thilda min fina prinsessa!

lika som bär????
Jag och Thilda på Malte och Elsas barndop!


Ludwig med uppskrapad kind efter en olycka på pappas axlar.
Stackars liten!


Ludwig sitter på sin nya traktor som han fått av mormor och Pajen.
Helnöjd liten kille!

Frans och Ludwig på Liseberg.
Dags att åka båt!

Farfarsbilar var buskul tyckte både Thilda och Ludwig.
Farfarsbilar!

Liseberg sommaren 2010.
Thilda och Ludwig på favoritkarusellen! Vart MÅNGA turer i just den här karusellen!


Jag och barnen = ÄKTA KÄRLEK!

Nu försöker vi en gång till...!

Nu ska vi se, gjorde ett tappert försök med att starta en blogg i början av året... vilket höll i sig i typ 3 månader. Sen tappade jag intresset och har inte skrivit sen dess.

Man kan undra varför det blir så.. kanske för att det inte händer något spännande i mitt liv. Är ju lixom inget kul att bara skriva om vilken mat vi åt idag, om barnen varit på dagis eller inte och så vidare.

Men skamden som ger sig. Jag ska göra ett nytt försök.

För nu händer det massor på en gång i vår kära familj! Underbart! :-)

Som bloggens titel säkert avslöjar så har vi precis köpt HUS! Så jäkla vuxet det känns. Snacka om vuxenpoäng i massor!

Vi kommer få tillträde till huset den 15 oktober som det ser ut nu. *LÄNGTAR*.

En dålig bild på vårt nya hus! :-)


Så här i bloggen kommer ni kunna följa allt som har med huset att göra, vilket vill säga renovering, före och efter bilder m.m...

Förutom husköpet och planeringen inför flytten så kretsar väldigt mycket just nu kring min mage!
För nu är det inte långt kvar tills det lill* underverket kommer!
Idag är det 14 dagar kvar till beräknad förlossning. ( 23 september. )

Men som vi sett med de andra två trollen så vet man aldrig när den lill* bestämmer sig för att titta ut.
Thilda är ju född på BF+10 och Ludwig är född på självaste BF-dagen.
Så borde inte denna bebisen komma BF-10 dagar då???

Men som sagt så länge jag och bebisen mår bra så väntar jag gärna!
Åh faktum är att jag mår riktigt bra och har gjort det under hela graviditeten. Ingen foglossning alls! Vilket är underbart! :-)
Jag mådde väldigt illa de 3 första månaderna men sen försvann illamåendet lika fort som det kom!
Så nu försöker jag njuta av att vara gravid så mycket jag bara kan! :-)

Ha det toppen!

Kramizar





RSS 2.0