HJÄLP

Okej nu börjar jag bli lite skrämd över hur fort William utvecklas.
Nu reser han sig mot precis allt. Och igår gick han från att ha mer eller mindre kravlat upp i stående till att bara ställa sig upp utan hjälp och utan stöd... mamma min stoppa tiden.

Han har satt sig själv ett par veckor nu och som sagt ställt sig upp genom att klättra på tex skohyllan upp i stående, men nu gör han det helt själv. :-) STOLT!

I går tog vi även fram läragå vagenn så ska vi se om han får kläm på hur man använder den, är nog bara en tids fråga skulle jag tro. Innan vi vet ordet av så lär han springa runt här hemma.

Thilda och Ludwig var båda två 1 år och ca 1 vecka när det släppte taget och gick själva men jag tror nog att unga herr Johansson kommer slå sina syskon med hästlängder. :-)

Dock är det inte bara positivt att han utvecklas så himla fort, han börjar få en egen vilja som inte är att leka med. Gör man något han inte gillar tex tvättar ansiktet, byter blöja eller lyfter bort honom när han är någonstans där han inte borde vara, så blir han precis galen.

Tror minsann att han ärvt mitt humör... oups! :-)


Kolla mamma va stor jag är! :-)


Korp fotboll & fika

Idag är då dags igen för en match i KORPEN!
Får se hur det går med tanke på mitt trasiga ledband. Men det som inte dödar det härdar, så bara att köra på! :-) Har ju dessutom mitt special knäskydd så det ska nog inte vara några problem.

Planen är att möta upp Linda i stan och se åka med henne till fotbollen, för att på det sättet slippa ha var sin bil. SMART! :-)

Men innan det är dags för fotboll så ska jag hinna med mycket.

Just nu är Thilda och Ludwig på dagis, de fick gå morgontiden idag istället för den vanliga eftermiddagstiden allt pga att Thilda skulle på utflykt. :-)
Sånt får man ju inte missa så var bara att ställa klockan i morse och tvinga upp ungarna för att hinna i tid till dagis.

Usch det här med 3 timmar om dagen på dagis är värdelöst, hatar det big time!
Ska bli sååååå skönt när vi avklarat allt med mamma och pappaledighet och kan få normala tider igen.
Puckade Mjölby kommun som vägrar inför att man får välja om man vill ha barnen 3 tim/dag ( 5dagar i veckan) eller 3 dagar med 5 timmar.
Vore så myckert bättre både för barnen och för oss vuxna... Blir bara hattigt att flänga fram och tillbaka. Blääääää!

Nåväll, snart dags att hämta hem kidsen igen och då är planen att bege oss direkt in till Linköping för lite lunch på IKEA (billigt är gott... haha) och sen vidare till Biltema för att köpa en öh.............kantskärare tror jag det var Frans skulle ha....! :-)
Efter det stoppen bär det av hem till underbara Anki för fika och mys. Det ser jag verkligen fram emot.

Sen efter det blir det attt hämta Frans på jobbet, säga hejdå till barnen och bege mig för att möta Linda.

Frans i sin tur får ta bilen och ungarna hem och styra upp kvällsrutinerna själv. :-)


Måndag

Idag har jag gjort massor men endå ingenting. Städade på förmidadgen medans barnen lekte ute.
Sen var Linda här på lunch och direkt efter det så åkte jag och barnen hem till mamma på fika.
Mamma bjöd på rabarber/jordgubbspaj till barnens stora förtjusning.

   

 

Efter fikat fick Madde och jag något konstigt ryck och började möblera om på henne rum, vi bytte ut hennes smala säng mot den mycket bredare sängen som stod i gästrummet. Vart kanon fint när det var klart och nu blir det inte alls lika trångt när hon och Pierre ska sova! :-)

Efter vårt besök i Borensberg åkte vi inte till Linköping för att hämta Frans och göra lite ärenden på Ikano.

Köpte ny pool till kidsen, lite saker ïnför sommarens camping semester och lite annat smått och gott!
Passade även på att handla på Willys innan vi begav oss hemmåt igen.
Skönt att ha det fixat. :-)


Söndag

Idag var vi igång tidigt. Klcoan tio var vi redan i Linköping. Frans släppte av mig och ludwig på ICA Maxi för att sen fortsätta till Åtvidaberg. han och William åkte dit för att köpa ett tält som jag hittat på blocket. Så nu är vi ett tält rikare, så nu kan vi ge oss iväg på riktig campingsemster! :-)

jag och ludwig hann med mycket under tiden som frans var iväg. Vi fikade på ikea, tittade i affärer, busade, åt glass, köpte födelsedgspresent till Alve, letade datakabel åt Linda och shoppade lite annat smått och gott såklart1 var jätte mysigt att bara ha med Ludwig för en gångs skull. Kul att få gör något med bara en av dom. :-)

Vi var tillbaka i Mantorp vid 12,30 tiden. Och då vart det kaffe hos Linda och Calle.
Sen satte jag och Linda igång och städa och tvätta deras bil, som vi sedan la ut på blocket.

Frans körde Thilda till Alves kalas medans de andra barnen busade för fullt på hjortrongränd. :-)

När bilden var klar och så åkte jag, Alicia och Linda till Skänninge för att lämna Hanna samt ta en sväng på Ö&B och sen vidare till grosset för att handla. Under tiden som vi var iväg så hämtade Frans Thilda från kalaset samt styrde upp det här hemma.



Så här söt var vår dotter när hon hämades från kalaset. Var ju inte spökkals för intet... alla barnen var målade som spöken.... vilket jobb Alves föräldrar la ner! :-)

Middagen styrde vi upp hemma hos Linda och Calle, grillat såklart! :-)

Efter maten och de verse städuppdrag så drog sig frans och barnen hemmåt medans jag och linda satte igång och röja bland barnkläderna. sorterade allt efter rätt storlek och fixade.

Så denna kvällen försvann snabbt, nu blir det en snabb runda ute i trädgården för att kolla över alla mina/våra blommor innan det är dags att krypa ner i sängen. :-)


Eksjö i bilder

Sådär nu är vi hemma igen från våran tripp till Eksjö. Vart en riktigt trevlig dag med massa god mat och självklart hur många kakor som helst. :-)

Vi var lite tidiga när vi kom till Eksjö så vi passade på att låta ungarnan få leka av sig lite på dagiset som ligger precis brevid mormors hus. :-)

   

    

Sen var det som sagt mat, mat, mat och fika på det. Känns inte som vi gjorde mycket annat än att åt när vi var där. Mormor uppskattade verkligen besöket och även om vi inte stannade så länge så han vi med mycket! :-)

På väg hem från igen så bestäämde Frans med Linda att Thilda ska sova där inatt så, nu är det bara att börja packa iordning det hon behöver ha med sig.

Även jag ska tillbringa kvällen på Hjortrongränd medans grabbarna får vara hemma. :-)
jag och Linda ska planera inför bröllopet... så det kommer nog ta sin tid! :-)

Bäst att sätta fart, för nu väntar dom på oss redan! :-)

Eksjö

Dags att lasta in barnen och mannen i bilen och bege oss mot Eksjö.
Middag hos mormor står på schemat och på vägen hem ska vi passa på att storhandla! :-)

Vad som händer ikväll har vi däremot ingen aning om... får väl bli ännu en tråkig hemma kväll... usch låter inget vidare kul! :-) Nån som vill hitta på något????

Fick faktiskt sovmorgon idag, Frans tog Thilda och Ludwig så att jag och William kunde sova till ca 08,45, det hör inte till vanligheterna. Dock känner mig dock ännu tröttar nu än vad jag brukar göra... men med lite kaffe i kroppen så ska nog det fixa till sig också!

Ha det bäst! :-)


Examen

Min allra allra bästa vän Linda karlsson (såklart) tog idag sin sjuksköterske examen! :-)


Frans valde bilden... hihi! :-)



Grattis, Grattis, Grattis och åter igen Grattis vännen! You rock! :-)

Önskar jag hade kunnat varit där när hon offeciellt blev en RIKTIG sjuksköterska! Men får fira henne en annan dag istället! hHar vart fall köpt en liten present som jag hoppas hon kommer gilla! :-)

Riktigt imponerad av Linda att hon orkat med plugget trots de verse motgångar har hon hela tiden sträck på ryggen och vissat att inget kan knäcka henne.

 IMPONERANDE.

Jag kan bara hoppas att jag kan få lite av den jävlarinamma andan nu när jag ska (förhoppningsvis) börja plugga.

Kan dock inte riktigt fatta att hon inte ska plugga mer, känns konstig.

Men Linda du är så värd det! Du är bäst vännen!

Älskar dig! :-)


STUDENT!

Idag har jag och barnen tillbringat HELA dagen i Linköping.



Möte upp Madde utanför Cloetta vid 11 tiden, sen tog vi sällskap bort till hennes skola för att se när pierre sprang ut! :-) Massa glada människor överallt. Plakat med "pinsamma" bilder, skrik, rop och glädjetårrar över allt.
Galet vad jag saknar min egen student.
Sjukt många år sedan jag sprang ut men minns det som igår, så jäkla kul! :-)

   



När Pierre hade fått nallarna från Thilda och Ludwig ( åh från Madde såklart) och vi skickat med presenterna (vi hade lagt ihop till en FIN klocka och 500 kr i kontakter och Madde hade köpt 2 tröjor, örhänge och kyllplatta till hans dator) med hans mamma så hängde Madde med er till Ikanon för lunch. Tanken var även att vi skulle fixa en ny mobil till henne, men CP Telenor satte tvärstop för det. Kukföretag!!!! :-(
Så nu måste jag hitta på något annat att ge henne i födelsedagspresent.... jobbigt... en iphone hade ju varit perfekt... suck! :-(

Efter en tur på Ikano-huset så åkte vi upp till centrum igen och tillbringade lite tid med Frans, som smet lite från jobbet! :-)
Gick lite på stan och kollade. Köpte ett nytt navelsmycke till Madde och ett halsband som hon ska använda nästa år när hon tar studenten! :-) Lite tidigt kanske med i alla fall! Haha! :-)
Huvudsaken är att hon vart glad! :-) Känner mig jätte dum när jag lovat att fixa en mobil och så går det inte... jäkligt retligt! Förlåt gumman men ska fixa nån annan ännu finare present... jag lovar!! :-(



Hann även med en fika med mamma innan det var dags att vända hemmåt. Frans vände i dörren när vi kom hem och åkte in till Dennis jobb för att fixa skodan, är ju ett trasigt hjullager som måste fixas. :-(
Dock visade det sig att vi fått fel del från skroten, detta trots att pappa beställt rätt del och Frans frågade om det var rätt. Ändå så skickar det med delen till FEL sida av bilen... SUCK!!! DETTA INSÅG INTE FRANS OCH DENNIS FÖRENS DE ÄGNAT HELA KVÄLLEN TILL ATT LETA VERKTYG OCH TA ISÄR BILEN.... JÄVLA SKIT!!!!!!!!
Så de fick sätta ihop bilen igen utan att få den lagad... jävligt kul.

Fan jag hatar bilar! hatar hatar hatar hatar hatar bilar och dess bekymmer! BLÄÄÄÄÄÄ! :-(

Men medans Frans var iväg så fick jag trevligt besök, min lillebror Tommy tittade in på en spontan fika när han var i krokarna. Vilket inte händer så ofta med tankte på att han bor i Mullsjö.
Insåg genom det besöket hur mycket jag saknat honom. :-(
Var så kul att sitta ner och pratat skit en stund och dessutom kunna rådfråga honom om allt med husrenoveringa... han är jäkla duktig som snickare numera! STOLT måste jag säga! :-)
Även barnen verkade uppskatta besöket för Thildas mun gick i ett! :-)
Ludwig däremot var mer imponerad av Tommys nya jobb bil! :-) Biltokiga barn! haha
På tal om jobb bilen ja, det var ju därför Tommy var i våra trakter, han skulle hämta hem sin nya jobb bil från BIVA i Linköping! :-)

Har varit en kanon dag med massa roliga saker och även en del MINDRE roliga saker... suck!
Men väljer att tänka positivt och se de roliga sakerna!

Nu dags att försöka få minstingen i säng... han har skrikigt/gnällt non-stop i  timmar så mitt huvud mår inte så bra nu....!
Önska mig lycka till.

Imorgon väntar en roadtripp till Eksjö för middag hos mormor! Ska bli riktigt roligt! :-)


William bus

Tiden går så fort. Min bebis är ingen bebis länge.



Han far om kring i en rasande fart, ålar/kryper om vart annat. Ska vara med sina syskon hela tiden. Så fort Thilda och Ludwig går ut så ska han också ut.
Sött men lite svårt att förklara för en 8 ½ månaders kille att han inte kan. :-)

 

William reser sig mot allt hela tiden.
Biter på allt kan kommer åt. Han har dock bara sina två framtänder nere i munnen, så än så länge så bitar han inte så hårt. Och tur är väl det med tanke på att jag fortfarande ammar.

Favorit leksakerna just nu är bilar precis som brorsan och även bollar. Favorit sången är nog imse vimse sprindel och Josefin! :-)

Favorit käket är nog gräs, för så fort jag sätter ner honom på gräsmatan så sätter han igång och käkar. Tok unge! :-) Fast det är klar hemmagjord kyckliggryta verkar också vara en favorit och majskrokar såklart! :-)



Utomhus så är gungorna helt klart favoriten. William skrattar så det riktigt bubblar om honom när han sitter i bebisgungorna! Så himla sött! Mammas lilla hjärta! :-)


Första doppet i sjön! :-)

Underbart att se alla framsteg han gör, händer nya saker varje dag! :-)


middagsgäster

Fick middagsgäster idag också.

Linda och tjejerna kom hit och käkade mat efter att hon hämtat på dagis. Calle anslöt som vanligt när han slutat jobbet. :-)

Lagom när Linda kom så bröt åskan loss ordentligt. Regnade och haglade om vart annat och blixtrade och dunderade precis över allt. Häftigt fenomen helt klart! :-) Riktigt mysigt att sitta inne och se blixtarna lysa upp hela himlen. :-)

Idag bjöds det på tjock grillkorv med potatismos och sallad till middag. Inte den mest avancerade maten men gott än då! :-)
Till efterätt så slog jag till med fruksallad (banan, jordgubbar coh vindruvor) och glass till förstås. Gick helt klart hem hos kidsen.

Sen vart det fotboll för hela slanten för oss vuxna. Sverige spelade ju mot Finland och vann med 5-0 (tror jag det var)
Barnen busade och lekte för fullt eller jag alla utom Ludwig för han somnade vid matbordet... stackarn måste ha varit väldigt trött. :-)

Super mysig kväll med goda vänner, precis som det ska vara! Me like! :-)


Badpremiär

Efter en liten stunds vila vart jag rastlös och fick en idé om att vi skulle åka till Skogssjön och bada. Barnen var inte direkt svår övertalade. :-)

Så medelade dagis att barnen inte kom och sen gav vi oss iväg. Dock åskvärme i luften men vart en stunds badande för kidsen.
Var riktigt varmt i vattnet, jag hade utan problem kunnat doppa mig... men med tanke på knät så badade jag bara fötterna.



William fullkomligt älskade vattnat. Han skvätte och busade för fulllt. Thilda och Ludwig var lite mer recerverade, de sprang runt i vattenbrynet och lekte. Men de ville inte doppa sig eller vara lite längre ut i vattnet för där fanns det fiskar påtalade Thilda flera gånger. knäppa barn! :-)

   

Efter en stunds badande så fikade barnen lite innan vi begav oss mot Mjölby för att handla. Vart ett stopp på Netto och ett på Lidl sen hade mitt knä fått nog så vi åkte hem så jag kunde vila lite igen.
Hopplöst när man måste vila hela tiden, jag har inte ro i kroppen att bara vila när det finns 10000 saker jag borde göra! gahha... blir galen! :-(

Men kort och gott så vart det en trevlig liten utflyck med hela familjen. Underbara stunder med dom man älskar allra mest! :-)


Aj.....aj!!!!!!

Då var det dags igen. Knät krånglar värre än vanligt. SUCK!

Igår hade jag jätte ont i knät precis hela dagen och gräsklippning och trädgårdsfix gjorde inte saken bättre.
Så i natt har jag inte fått mycket sömn. Så fort jag lyckades stänga ögonen så gjorde knät sig påminnt och jag vaknade till igen. Usch och fy.
Så Frans bestämde sig för att stanna hemma idag, tror han såg på mig hur ont jag hade.
Jag brukar inte gnälla över knät i vanliga fall eftersom det ALLTID gör lite ont... men den smärtan har jag vant mig vid.
Jag har vant mig vid att anpassa mitt liv efter vad knät klarar av. Vilket innebär att ALDRIG lägga vikten på höger benet, inte jogga, inte springa,  inte sitta på huk, inte sitta på knä och mycket mycket mer. :-(

Fick i alla fall en tid på vårdcentralen idag (bara 1 timme efter att jag ringde, inte illa!)
Där kontaterade läkaren snabbt efter att ha tryckt, drat och plågat mig en liten stund att LEDBANDET troligtvis är av.


Bild lånad från google.


SKÖNT eller inte!
Han sa att med allra största säkerhet så är ledbandet av och att han nu skulle skicka en remiss till ortopeden.
Hur lång tid tar det då?
Jo tydeligen ca 3 månader! Hallå ska jag ha så här ont i tre månader???

Fick även en hel drös med tabletter som ska ta bort den värsta smärta, får hoppas att de hjälper. Dock är jag jätte emot att äta massa värkmedeciner men vad gör om?
Så nu är det kryckor som gäller för att avlasta knät så mycket som möjligt. Men hur smidigt är det att hoppa på kryckor när man har 3 små bra.... INTE ALLS!

Så fuskar på tok för mycket med kryckorna... Så får nog lida av det senare idag/kväll! :-)

Ska ta och lägga mig och vila en stund nu och hoppas på att tabletterna börja hjälpa snart.


RSS 2.0