Torsdag

Efter besiktingen så hämtade jag upp Thilda och Ludwig på Hjortrongränd. Hann även med att att en kaffe där innan jag skulle köra barnen till dagis.
Fick bli en korv med bröd för kidsen till lunch för vi hann aldrig hem och fixa till någon mat. Men var inte direkt så att de klagade. :-)

När de 2 stora var på dagis så hade jag tänkte städa här hemma men det sket sig för William har varit super gnällig idag, så han skrek konstant i 2 timmar. Mindre skönt för mina stackars öron.
Vet inte riktigt vad det är som gör honom så gnällig och ledsen. Kan det vara förkylningen som bråjar eller kanske tänder??? Så svårt när de inte kan besrätta själva vart det gör ont. Stackars liten! :-(


Lyckades fånga en bild när han var nöjd med livet.

Efter dagis kom Calle och lämnade av Emilia och Alicia här medans han och Linda skulle in till Mjölby för att fixa lite presenter. barnen lekte och spelade spel så märkte knappt va dom! :-)

När Frans, linda och calle kom tillbaka så var maten i stort sätt klar, idag bjöds det på fiskgratäng.
Irenés underbart goda recept såklart! Tänk att en maträtt kan få mig att inse hur fruktansvärt mycket jag saknar henne. :-( SAKNAR DIG IRENÉ, KOM TILLBAKA! :-(

Dags att krypa ner i sängen tror jag, är så himla trött! :-) God natt!


Bilbesiktning

Usch så var det då dags att besikta volvoaset. hatar bilar och allt strul som är runt i kring.

Jag vill ha en bil som alltid ska starta, aldrig krångla, inte behöva en massa dyra reperationen och som ska gå egenom besiktingen utan anmärkningar. Det enda jag kan ta till åtagande är att tanka. Eller nä föresten inte när bensinen kostar 14 kronor liter, fy fan va dyrt!

Jävla tur att man skiter pengar lixom. Fattar inte att lönen kan ta slut inann det kanppt hunnit in på konton. Samma varje gång... dumma tråkiga vardag.

Men så åter till besiktningen. Jag lämnade av Thilda och Ludwig hos Calle för att få det lite lugnare på besiktingen. :-)

Fick en sur gammal gubbe som jag kände igen sen ett tidigare tillfälle när jag besiktade en bil tillsammans med Linda. Den gången gnällde han på precis allt. Även små skitsaker. Så magkänslan var inget vidare. :-(

Men för att tänka på något annat medans han misshandlade min stackars bil så satte jag mig och ammade William där inen bland alla karlarna... kan lova att jag fick många blickar... ha ha! :-)

Resultatet som jag förövrigt har gått och haft ångest över i flera veckor var inte så himla farligt. Enligt pappa en ren bagatell men det håller jag inte riktigt med om. Jag knaprade ihop 6 poäng på besiktingen, men hade mycket hellre fått 0 poäng.

Felen var:
1. Färdbroms bromskraftfördelningen, bak, bromsverkan ojämn.
2. parkeringsbroms bromsverkan, vänster, ur funktion.
Bra att veta:
* Dragram kulkoppling, rostangrepp
* Avgassystem, litet läckage.

Inte för att det säger mig ett skvatt men det vad var som stod på pappret! :-)

Men känns skönt att det inte var värre än så här, så nu väntar en tripp upp till pappa i Karlstad för att få felen åtgärdade och sen göra en ombesiktning. Så kan bilskrälllet rulla ett år till, det känns nice! :-)

Uppdatering på Thildas rum

Vi köpte ju som sagt lite nya möbler till Thildas rum för några dagar sedan och nu är det ordning där inne igen vilket känns skönt.

Thilda vart jätte nöjd och golvytan vart så mycket större. :-)









Same same but differnt!!!!!


Onsdag

Vad har vi gjort idag??? öhhh....... bra fråga.

Vi tog en riktig slö morgon eller riktigare sagt jag och William tog en slömorgon. Thilda och Ludwig var uppe tidigt men de lekte så himla bra ihop så jag passade på att ligga kvar och dra mig. Klockan hann bli 10,30 innan jag kom ur sängen.
Så underbart, även om jag inte sov något från 07,30 så kunde jag ligga och vila och se på en film. Underbara underbara morgon!

Dock så vart det ju lite stressing med morgonrutinerna när vi ahde sovit borta halva dagen. men hann klart med det jag brukar innan jag körde barnen till dagis.

När Thilda och Ludwig var på dagis så passade jag på att räffsa framsidan, fy fan vilket gris jobb.
De tidigare ägarna har verkligen inte brytt sig om trädgåreden så det ser ut som skit rent ut sagt. Grus, sten, gamla kvistar och massa skräp om vart annat på hela tomten... suck! :-(

Efter dagis så åkte jag och barnen till lekparken i väntan på att Linda, Emilia och Alicia skulle komma hem. jag och barnen gungade, åkte rutchkanan och busade! :-)

  

   

Vi till bringade sen eftermiddagen och kvällen hemma hos Linda ocvh Calle. Mat och kaffe säger man ju inte nej till!



Frans passade även på att kolla igenom bilen lite snabbt inför moirgondagens besikting.
Usch ser inte fram emot den, har ont i magen. Känner på mig att det inte blir nån billig historia.
Jag gissar på 10 st 2:or vilket skulle innebära körförbud... usch hoppas inte min magkänsla stämmer! :-(

Ultraljud

Idag var jag uppe påtok för tidigt för mitt egna bästa. Gick upp samtidigt som Frans allt på gund av mitt ultraljud av gallen. :-(

Mamma kom vid 07.45 och tog över barnen så jag kunde åka ensam till sjukhuset. Lite lättare att göra ett ultraljud utan en massa barn att ha koll på samtidigt. Och tur var nog det för hade aldrig gått att ha med barnen där. Så tack snälla mamma.
Barnen hade skött sig exemplariskt så klart! :-)

Ultraljudet gick jätte bra och allt man hittade var lite "smågrus" i gallgångarna. vad det nu innebär??!! Men enligt läkaren var det positiva besked så det känns ju skönt. Så nu skulle de skicka svaret till läkaren som jag träffade på akuten och så skulle hon sen skicka ett skriftligt svar till mig.


Så här snygg måste man vara när man gör ultraljud... usch och fy. :-)

På tal om det idag kom räkningen på mitt lilla besök på akuten.. helt sjuk att man ska betala för att åka in till akuten när man endå inte får nån hjälp.. låg ju där inne aslänge utan nån hjälp alls. Men betalt ska de minsann ha så nu vart jag 300 kr fattigare... morr

Passade även på att hälsa på en gammal kompis när jag endå var i närheten. Fick lite små saker till William som hennes son Hugo hade växt ifrån. Tack snälla Josefin! :-)
Hann även med att hämta ut bilderna på Williams 5 månaders fotografering hos fotografen. Bilderna vart verkligen kanon fina! :-)

När jag kom hem igen så hade mamma fixat lunch. Tänk vilken lyx att få lunchen serverad när man kommer hem. mamma åkte hem strax efter lunchen.

 

Medans jag och barnen gick ut och tog lite luft.
Jag hann dock inte vara ute så länge innan jag fick jätte ont i magen. Kändes precis likadant som när jag fick mitt gallstensanfall. Så jag och William gick in igen och jag la mig en stund på sängen för att få kontroll på smärtan. Det gick sådär bra, har fortfarande ont men medecinerna jag fick utskriva gör att smärta är hanterbar i alla fall.

Frans var hemma sent idag.
Först åkte han förbi Skoda i Linköping för att få bilen värderad. Ska sälja skodan är tanken men vi var lite osäkra på vilket pris vi skulle sätt på den.
Och när han hade fixa det så åkte han direkt hem till Karolina för att putsa fönster.. :-) Min duktiga man!

Nä nu är det dags att lägga mig en stund för smärtan börjar bli outhärlig.. usch vill inte ha ont i magen mer. Föda barn är ju en baggis i jämförelse! Ha ha ha :-)


Dumma cancer monster

Himlen har fått ännu en underbar ängel. Himlen ännu en stjärna. VARFÖR????? 

En tjej från mina gamla hemtrakter som har brottats mot cancer monstret i ca 16 månader har idag förlorat kampen.
Linda blev känd över hela Sverige och även våra grannländer genom sin blogg. Hennes blogg har vunnit priser som "årets blogg" och "årets mama".  (Tror utmärkelserna hette så)

Hon har berört så många människor genom sin blogg och vi har varit väldigt många som har följt hennes långa och svåra kamp mot cancer. En kamp som hon tyvärr idag förlorade när hon somnade in på länssjukhuset Ryhov.
Men nu slipper hon all smärta, alla obehagliga undersökningar och alla nålstick. Nu är hon äntligen fri, utan smärta och utan en trasig kropp. 
Nu vakar hon över sina nära och kära uppe från de blå.

Men livet är så fruktansvärt orättvist. Linda hade allt att leva för: man, barn,  underbar familj, jobb, vänner och hus varför ska en ung kvinna med hela livet framför sig drabbas av något sånt här hemskt... varför???

Det får mig verkligen att tänka på hur skört våra liv är. Hur fort allt kan förändras och att man inte ska ta något för givet. Jag SKA bli bättre på att leva i nuet och uppskatta allt runt i kring mig. Sluta skjuta upp saker på frammtiden för vem vet vad framtiden har att erbjuda. 

Dumma, dumma cancer. Hatar cancermonster. Hatar hatar hatar! Snälla stöd Lindas insamlig så forskarna kan hitta ett botemedel mot dessa monster. Man vet aldrig när eller vem som drabbas. Nästa gång kanske det är nån i din familj eller nån som står just det nära.
Alla bäckar små, även små gåvor hjälper. Man kan inte göra allt men vi alla kan göra något. Låt oss göra något tillsammans. :-)

Vill du läsa mer om Lindas svåra kamp så gå in på:

http://lindaskriver.blogspot.com/


ensamstående 5-barnsmamma

Då var det måndag igen. Frans är tillbaka på jobbet och jag och barnen är hemma som vanligt. Thilda och Ludwig har varit på dagis idag medans William och jag har städat och fixat här hemma. Så lite nytta har jag fått gjort i alla fall.
Hämtade Thilda och Ludwig vid 15.30 och sen åkte vi direkt till Emilia och Alicias dagis för att hämta upp dom också. Inga större problem att få med de hem från dagis, Emilia satte sig dock på tvären när vi skulle sätta oss i bilen för att hon INTE fick sitta i mitten. Men efter en stunds diskution så satte hon sig på rätt plats å vi kunde åka hemmåt.

Barnen var ute och lekte när vi kom hem medans jag matade William. Emilia och Ludwig kom först in medans Thilda och Alicia lekte ute till runt 17.15.

   

   

Mycket bus och stök men roligt hade ungarna vart fall. Sånt gillar vi.

Frans var hemma runt klockan 18. Så fick fixa maten ensam med 5 ungar. Vilket gick över förväntan, Emilia passade William och de andra 3 lekte på Thildas rum.
Direkt efter maten så duschade jag alla barnen på löpande band medans Frans skötte påklädningen... väldans vilket teamwork det blev! :-)

Calle kom vid 19.30 och hämtade upp sin små troll och det tog inte många sekunder efter de innan våra troll sov där uppe i våran säng.

Hann även med att sätta en bröddeg när jag var själv hemma med kidsen, så nu ligger det 10 brödkakor och svalnar på bänken. Dofter så gott när man precis har bakat. Me like! :-)

Dags att slänga sig i soffan och se på Big Brother tillsammans med mannen! :-)

Söndag

Idag är vi igång tidigt. Dels pga av omställningen av klockan och dels pga att vi idag skulle iväg till Eksjö på släktmiddag.
Förmiddagen ägnades åt att röja och städa av här hemma och vid 12 tiden begav vi oss mot Eksjö.

   

Mormor bjöd på god mat som alltid och minst lika god efterrätt och fika. :-)

   

 

För att barnen skulle få springa av sig lite medans vi var i Eksjö så tog vi med Thilda och Ludwig ut till den närliggande skolgården. Där vart det massor med bus och spring.

   

   

   

Åh vad jag älskar när man kan umgås med nära och kära! :-)

 

Kvällen blev lugn här hemma på Betarevägen. Barnen sov på vägen hem från Eksjö så de är fortfarande vakna och ligge och kollar på film i våran säng. William sitter i Gå-stolen och Frans är i Linköpping för att köpa ännu ett Blocket-fynd. denna gång är det en ny garderob till Thildas rum. :-)

William 6 månader

Men hjälp min lilla bebis är 6 månader idag. Tänk va stor han har blivit.



Han rullar runt som bara den och ålar sig framåt i en väldans fart. Favoriten just nu är gå-stolen för då kan han komma precis vart han vill och han river allt som kommer i hans värld.

Mat äter han som om han vore en vuxen karl. Snacka om att han kommer äta oss ut huset när han blir tonåring! Ha ha! :-)


Bilder från dagen


Linda och Thilda pysslade nästa hela förmiddagen! De gjorde pärlplattor, klippte och klistrade, gjorde loppor och målade.


Mammas fina sessa! :-)

   
Mamma och Madde kom förbi på en fika! :-)

Sen följde Linda med mamma hem och Madde tog pendeln till Linköping. Barnen var ute en bra stund efter att mamma och dom hade åkt. :-)

Åh nej såg nu att kameran fått tokjuck... datumet är ju åt helvete fel... nej va jobbigt... ja ja får väl fixa det en annan dag.



Underbara lördag!

Kan man annat än att älska lördagar??? Solen skiner och det är vår i luften! :-)

Thilda och Linda har just nu pysselstuga i köket. Det klipps, klistras och målas hög och lågt. :-)

Frans och Ludwig är just nu borta hos Dennis och Matilda. Dennis skulle hjälpa Frans att kolla över volvon inför stundande  besiktning! Tur man har underbara vänner som hjälper till när man som bäst behöver det! :-)
Men Frans och Ludde har även hunnit med en sväng på Luddes gympa. :-) Ludwig är så nöjd när han får ha pappa för sig själv en stund.

Tanken var att Frans och Ludde skulel ha cyklat till gympan idag men vi insåg att det är dags att fixa våra cyklar, båda däcken på min cykel måste bytas och frans cykel behövdes smörjas och till råga på allt behövdes de mer luft i däcken på cykelkärran och de går bara att pumpa på macken, suck! Så de fick ta bilen istället. :-)

Själv så har jag använt förmiddagen åt att röja och städa här hemma, har även börjat på Thildas rum så där är det just nu mer stökigt än innan jag började... oups! :-)
Men hittade en ny garderob på blocket nyss så snart ska det nog bli ordning där inne också! :-)

I eftermiddag har jag lovat Thilda att hon ska få cykla utan stödhjul... vi får se hur det går. Sen kommer mamma hit på en fika och för att hämta upp Linda.

Så ser helt klart uta att bli en väldigt bra lördag! :-)

Grattis Irené

Vad är det för en dag?? Vad är det för en dag??? Nej det är ingen vanlig dag för det är Irenés födelsedag! HURRA HURRA HURRA!

Idag skulle min älskade, älskade Irené ha fyllt år. Hoppas hon har haft ett fint kalas där uppe i himlen. :-)
Jag, Linda, Thilda, Ludwig och William var uppe på kyrkogården idag och satte på blommor och tände ljus på graven.
Thilda valde rosa/lila tulpaner till henne och Ludwig valde röda rosor. Så lite tomt ut vid graven idag eftersom de plockat bort gravsten för att skriva till Irenés namn på den.

Men med gravsten eller utan så skulle hon firas på sin dag. Thilda och Ludwig sjöng "Vad är det för en dag" och "Ja må e leva" i högan sky medans jag satte blommorna på graven. Sen skickade de släng pussar och slängkramar mot himlen och ropade att Irené skulle fånga dom.
Hoppas hon hörde dom så tog emot dom.
 
Passade på att ta lite fin kort uppe på kyrkegården:


Mina älskade troll vid Irenés grav.


   
Blommorna på plats.      Marken har sjunkt rejällt sen begravningen.


På vägen tillbaka till bilen så sa Thilda nåt så himla gulligt.Hon såg att jag var ledsen så hon tog min hand och sa:
- Mamma inte va ledsen, Irené är inte ensam på sin födelsedag. Hon har ju Fanny (mammas hund). Så hon har nog redan fått paket och tårta.
Gulliga älskade unge, tänk om livet vore så okompecerat som ett barns värld är.


Fredag

Idag har jag hunnit med mycket. Började dagen med utvecklingssamtal för Ludwig.
Han skötte sig exemplariskt så klart! :-) * STOLT*
Efter att mötet var avklarat så fortsatte jag och William färden in till Linköping. Tanken var att jag skulle hälsa på Linda på US men hon vart flyttade tillbaka till avdeling 37 i samma veva.

Så tog en lunch på stan med mamma och Frans istället. Efter en stund kom även Linda dit. :-)
Sen körde jag upp linda till sjukhuset igen där hon packade ihop lite saker och fick sin medecin delat tills på söndag och sen åkte vi hemmåt.
Linda ska sova här tills imorgon, tror ett litet mijlöbyte kan vara nyttigt. Åh dessutom finns det inte särskilt mycket tid för tankar när det finns tre busungar som sliter och drar i henne. :-)

När jag och Linda hade hämtat upp barnen på dagis så fortsatte vi direkt till Mjölby för att handla samt besök Irene grav. :-(
Vi var klara i Mjölby vid strax efter fem så då bestämde vi oss för att möta upp Frans på City Gross för att handla de som saknades. Så nu är det ordentligt uppfyllt i kyl, frys och skaffer... skönt! :-)

Kvällen har varit lugn, vi har sett på tv och lata oss. :-)

Imorgon väntar gympa för Ludwigs del och en hel del hemma pysslande för min del, måste städa, fixa Thildas rum samt få ordning på skrivbordet som vi köpte för flera veckor sedan! Sen tror jag tvättberget i tvättstugan ropar på mig.. usch va tråkigt att vika rentvätt... bläää! :-) Ingen vidare rolig plan för morgondagen men tråkiga måste.

Saknar



Jag saknar dig Irené! Du finns i mina tankar dag som natt! Vila i frid!

Psykvård... jo säkert??!

Mamma ringde nyss och berättade att systeryster åter igen är inlag på IVA inne på US. Hur FAN kan det vara möjligt attt hon behöver vård på IVA när hon redan ligger inlagd på psyk avd. 37???

Enligt mamma så hade hon tagit ännu en överdos med tabletter samt skurit sig svårt igen.
Men hur kan det vara möjligt när hon ligger inne på en psykavdelning just pga att hon mår dåligt och är självmordsbenägen. har de ingen koll alls?

Är så arg att jag kokar. Hur dålig koll kan personalen ha. Jag menar de ska ju dela ut medecinerna och kolla så de intagna inte har med sig något otillåtet in på rummet. Va fan de får ju inte ens ha mobilen med sig in på sitt rum med rakblad och starka medeciner går tydligen bra???
Hur FAN är det funtade??

Systeryster hade tydligen blivit flyttade från avdelning 37 till IVA igår kväll, men ingen medelade varken mamma eller mig detta. Hallå vi vill kanske också veta när läget blir så pass kritiskt.
Nej inte förens mamma ringde upp till avdelingen nu ikväll när hon var på väg hem från jobbet så fick hon veta att systeryster inte var där.

Det var tydligen en snäsig sköterska som svarade när mamma ringde och när mamma fråga efter min syster så fick hon till svar att:
- Nä hon är inte här.
Då fråga mamma nartuligvis om man kunde nå henne på mobilen men fick då till svar:
- Nä eller jag kanske men hon ligger på IVA så det är nog inte troligt att hon svara.

Hallå puckade människa, har sån lust att anmäla hela avdelingen och dess personal så här ska det inte få gå till. Deras slarv och brist på kunskap samt angagemang kommer bli min systers död, sanna min ord! :-(

Och inte nog med det när mamma till sist fick tag på en sköterska på IVA så fick hon höra att de skulle ha kommit ner en personal från psyk idag och pratat med min syster MEN de hade inte tid så de sket i det... hallå?????

Det är ju fan skrämande att vår psykvård är så jävla kass. Den vården om nåt måste ju fungera med tanken på att de behandlar de personerna som mår allra sämst.
Tur som fan attt man inte har problem med psyket för det är rent av livsfarligt att bli inlagd på psyket i Östergötland. Patienterna blir mycket sämre där inne än av de blir hemma. Va fan ska vi då ha den vården till???

Imorgon blir det en sväng in till sjukhuset och hälsa på syteryster.
Får passa på medans de 2 stora är på dagis så att det bara är jag och William. Får hoppas att det besök från systersonen kan pigga upp henne lite.

Tror även att jag ska ta mig en sväng upp till avd 37 för att fråga ut dom va fan de håller på med??
För nu har de fane mig gått för långt! Nu är Sandra inte snäll längre nu kan jag inte knippa käft längre! :-(

Vår i luften

Underbara, underbara sol!
Gud vilket väder det är idag. Solen lyser från en nästintill klar blå himel och den hemska blåsten är som bort blåst... ha ha va vitsigt!  :-)

Gick ett varv i trädgården förut och såg snödroppar titta upp lite här och var... snacka om vårtecken!

Äntligen känns allt så mycket lättare bara man ser att våren är på väg! :-)


Inte nu igen

Attans känner att något är på gång igen.....hatar mjölkstockning big time.
Antar att jag gick för tunt klädd idag när jag och William gjorde en massa ärenden på stan.
Hade tun långärmad tröja och sen vinterjacka över det. Men uppenbarligen så räckte inte det när det är halv storm ute. :-(

Så nu sitter jag här och har jätte ont i BÅDA brösten och denna gången är det faktiskt värst i höger bröstet.

Så nu får mitt kvällsnöje bestå av att pumpa, pumpa, puma och åter igen pumpa. Duscha varm och länge samtidigt som jag försöker massera samt min kääre vetekudde så håller jag tummar och tår att det är bättre imorgon igen. Känner inte för en ny feberrunda pga av mjölkstockning. SUCK!

Att jag aldrig kan lära mig???


Blodgivare

Idag var Frans iväg för att lämna blod på blodcentralen på US. Eller riktigare sagt han tog alla nödvändiga prover för att få lämna blod. Så om 6 veckor kommer han få lämna blod för första gången om allt är som det ska vill säja! :-)

Själv har jag varit blodgivare i snart 10 år, och har lämnat blod både i Sverige coh Norge. Men eftersom jag nyligen fått barn så får jag inte lämna än men efter sommaren då kör vi igen!

Så nu efter X antal års tjatande så har jag lyckats få även Frans att ta steget att bli blodgivare, om dock något motvilligt. Han har nog aldrig kommit på så många ursäkter för att få slippa något som nu. Men till sist så ändrade han iställning och anmälde sig som bloggivare.

Känns som en viktig sak att göra. Så lätt och nästan alla kan lämna blod och blodet behövs verkligen! Tänk på att man räddar faktsikt liv genom att offra en 30 minuter av sitt liv. Det är det helt klart värt!

Så är inte DU blodgivare än så gå in på geblod.nu



Men Frans fick även den del att fundera på när han var på blodcentrallen för tydligen låg hans blodtryck väldigt högt trots att de testade blodtrycket flera gånger. Så nu måste jag förska få honom att söka till vårdcentralen för att kolla upp det lite närmare, vilket kan bli lättrae sagt än gjort.
Får väl börja med att be världerns bästa Linda ha lite koll på hans blodtryck. För det är ju alltid en början!
Väldans tur att man har en bästis som är sjuksyrra! :-)


El-nisse

Idag var El-nissen från Mjölby kraftnät här igen för att kolla kontrollmätaren. Vi har överklagat ett par elfakturor som var åt helvete för höga.
Så då satt dom upp en kontrollmätare för 2 månader sedan som skulle kolla så det inte drogs mer el än vad det borde.
Så han el-nissen kollade detta idag och han kom fram till att mätaren stämde.
Helvetes jälva skit! :-(

Så nu åker vi på att betala fakturerna i alla fall, vilket känns jävligt pissigt att se pengarna rinna iväg.
För jag kan inte fatta vad det är som dra så mycket el. Vi eldar med PELLETS (så visst det drar ju lite el för att hålla pannans brännare igång men det är så pass lite att det inte borde göra nån större skillnad.), använder inte golvvärmen i badrummet, tvättar max 1 maskin tvätt om dagen, kör max diskmaskinen 1 gång per dag och vi snålar med elen för övrigt och endå får vi elräkningar på 5000 kr... det är helt sjuk!

Till saken hör också att ena månaden kan räkningen ligga på 5000 kr och sen nästa månad på "bara" 2000kr. Hur kan det skilja så himla mycket???

Åh jag vet att det kostar mer att bo i hus och allt det men det har inte med det att göra. Något är åt helvete fel helt enkelt. Åh det stör mig att jag inte vet vad jag ska göra för att komma till rätt med problemet, jag kan verkligen inte sånt här...! :-(


HATAR, HATAR, HATAR ALLT SOM HAR MED ELKRÅNGEL ATT GÖRA, BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!!!!


Måndag

Usch idag var vi igång tidigt, allt pga Ludwigs firande på dagis. Eftersom han var ledig i fredags så skulle de fira honom idag.
Och jag som alltid gör "exotisk planka" som barnen kan bjuda på när de fyller år. Så jag hade en del att styra med på morgonen.



Vart inte jätte nöjd med resultatet heller för den delen, men personalen på hans avdelning vart imponerade... sånt är kul! :-)

Efter dagis så styrde vi kosen hem till Matilda och Ted för lunch och fika. Lika trevligt som alltid.
Barnen busade och hade sig bland alla flyttlådorna! :-) Thilda och Ted hann även med att vara ute en sväng.

Jag och barnen var hemma igen vid strax efter fyra. Frans däremot tog svängen om IKEA innan han kom hem från jobbet. Han köpte en ny bokhylla till Thildas rum så nu kan vi nog få ordning där också... får vi hoppas i alla falll! :-)

Nu har jag precis dammsugit och torkat av golven här hemma så nu intar vi soffläge för resten av kvällen! :-)


112

När gästerna hade åkt hem igår så fick jag något konstigt ryck. (brukar få det med jämna mellan rum) jag skickade ut mannen med alla 3 barnen. han fick order om att gå en promenad med vagnen så William skulle somna och sedan roa de andra två trollen. Tror dock inte han behövde gå många meter inann William somnade.

Under tiden dammsög jag hela huset, torka golvet över allt, röjde av efter kalaset, plockade in alla Ludwigs nya saker på rätt plats, hängde tvätt, vek tvätt och statade en ny maskin med tvätt samt började möblera om på Thilda och Ludwigs rum.
Ludde fick ta över Thildas "trofast hylla" till sina leksaker och så ska Thilda få en ny hylla till sitt rum, men det får bli en annan dag! :-)

Hann nästa klart med det mesta innan barnen tyckte det var dags att komma in. Sen tog vi en paus i städandet och fixade kvällsrutinerna i vanlig ordning.
Vid 19,30 var barnen i säng och Frans fixade fram lite rester från dagen som vi skulle äta samtidigt som vi såg på Körslaget.
Tanken var att jag skulle fortsätta rörandet på Thildas rum när vi hade käkat klart. men så vart det INTE.

Hann bara äta en macka och dricka lite the innan jag fick ont i brösten. Kändes som om jag svalt en för stor bit och att den sen fastnat på vägen ner. Jag hade dock inte svårt att andas men det gjorde ont precis mellan brösten och så strålade smärtan ut mot ryggen.
Men tänkte som sagt att jag var för glupsk så la ner det där med ätandet och började amma William istället.
Men smärtan vart bara värre och värre. Gick på toa i hopp om att det skulle hjälpa men icke, Kröp ner i sängen och tänkte att jag skulle sova bort smärta... jo säkert, kunde bara liggga nån minut innan smärta var för outhärlig för att hantera.
Gick ner igen och vankade av och an och jämdrade mig. Tills slut ville Frans ringa efter en ambulans något som jga sa blankt NEJ till.

 Men efter en stund när smärtan blivit ännu mer outhärlig så bad jag honom ringa 1177 i hopp om att de hade några bra knep på att få bort smärtan.
Var fortfarande helt övertygad om att jag svalt en för stor bit och att det var allt.
Tjej på 1177 pratade med Frans en lång stund och hon trodde de kunde vara Gallsten och bad Frans ringa efter en ambulans.



Vilket han såklart gjorde, vid det här laget hade jag så ont att jag låg på soffan och hyperventilerade och tårarna sprutade åt alla håll.
Ambulansen var här på ca 10 minuter men det kändes som minst 1 timme. :-(

När ambulanskillarna väl hade kommit så tänkte jag " Ja nu äntligen får jag smärlindring!!! jippi!"
Men ack va jag mistog mig, killarna gjorde sina vnliga kontroller, blodtryck, puls ett EKG gjordes också. Men EKG visade inget så då bestämde dom sig för att det bara var att åka till Motala lassaret för vidare undersökningar.
Så in i ambulansen och sen bar det av. men INGEN smärtlindring.
Killen satten en PVK i min vänster arm på vägen in till akuten men förklarade så snällt för mig att de INTE får ge smärtlindring när det inte vet varför jag har ont.
Jag måste tydligen ha ont när jag träffar läkaren... men hall det gör ju asont var min komentar.. då beklagade kille lite och sen bytte han samtalsämne.
Tur för honom att han var assnygg annars hade jag INTE varit trevlig efter den redogörelsen. :-)

Vi kom in till akuten vid 21,30. Då gjordes yttligare kontroller och så tog dom ett X antal blodprov för att kunna fastställa vad som var fel. De bad även om ett urinprov, men hallå hur lätt är det att tänka på ett urinprov när man har så ont att man tror att man är på väg att gå av eller i värsta fall dö. För det var just så det kändes.

Vid 22,15 larmade jag och frågade igenefter smärtlindring. Vid det laget hade jag haft sjukt ont i 2 timmar. Men fick till svar att det var mycket att göra på akuten och jag fick ingen smärtlindring förens jag träffat läkaren. SUCK!

00,35 kommer läakren in och hennes första fråga är:
- har du ont???. mitt svar:  - Öh JA!!!!!
Att jag inte klappade till henne var nog rena turen. varför tror hon annars att jag ligger på en hård brits i flera timmar om jag inte hade haft ont? Puckade, puckade människa.
Hon gjorde en massa undersökningar, tryckte både här och var, lyssnade och frågade en massa.
Sen sa hon att jag skulle få smärtstillande medans de väntade på provsvaren... TACK gode gud för det.

00,45 kom en manlig sköterska in med morfin! ÄNTLIGEN!!!!
Dock gjorde inte morfinet någon skillnad smärta var den samma och avtog inte som de hade önskat.

Så vid 02,30 kom samma kille in igen med en STOR spruta som han satt i min lår muskel. Minns dock inte vad namnet på den smärtlindringen. men efter en lite stund så minskade smärtan något men den var långt ifrån borta.

Klockan 04.30 fick jag yttligare en likadan spruta av samma sköterska. En kost stund efter sista sprutan så kom läkaren in på rummet igen. Hon klämde, kände och lyssnade lite till. Sen berättade hon att de fått provsvaren och att hon var till 98 % säker på att jag drabbats av ett GALLSTENSANFALL!

Hon berättade lite om varför man får det, vad man kan göra för att förhindra nya anfall, vad man ska tänka på och vad det finns för behandling. Sen undrade hon lite över om det fanns någon i min släkt som drabbats av just gallsten. Åh det fanns de farmor har opererat bort sin galla just pga alla anfall, även hennes föräldrar var drabbade av samma skit. Så ser väl inte jätte ljust ut för min del. Usch!

Läkaren skrev ut smärtstillande som jag ska ha här hemma och som jag ska ta när jag känner att ett nytt anfall är på gång. För att på så sätt kunna smärtlindra innan det går för långt. Det skulle även skickas en tid till mig för ett ultraljud av gallan så man kan se om de finns fler stenar där.

Vid 05,15 fick jag så beskedet att jag kunde åka hem, jag hade fått maxdosen av smärtstillande så det fanns inte mer som akuten kunde göra. Detta trots att jag inte var smärtfri. Men så sa läkaren att om det vart värre så skulle jag komma tillbaka igen.
Som tur var så kunde mamma komma och hämta mig i Motala och köra mig hem, tack snälla mamma! :-)
Utan henne vet i katten hur jag hade kommit hem! Jag var hemma i Spångsholm igen vid 05,55 och lagom som jag kröp ner i sängen så gick de två stora trollen upp.

Men min underbara man lät mig få en liten sovmorgon och hämta igen lite krafter medans han tog morgonracet med alla 3 kidsen, tack snälla älskling! :-)

Så nu går jag här hemma och mer eller mindre väntar på ett nytt anfall, känner mig lite som en tickande bomb som kan explodra när som helst. usch känns lite jobbigt. Tänk om jag får ett liknande anfall när jag är hemma ensam med barnen vad gör jag då??? Nä fy så får jag inte tänka, tänk positivt Sandra! :-)


Ludwigs 3-års kalas del 3

Efter en något omtumlande natt så bestämde vi oss för att ha barnkalas som planerat för Ludwig trots allt.
Så när jag vaknat till liv så satt jag fart med kalas förberedelserna.
Vi skickade ut Thilda och Ludwig i lekparken så de fick leka av sig lite medans Frans tog med William till City Gross så jag fick en chans att fixa iordning allt här hemma.

Lindafamiljen var först på plats de kom strax efter tolv och barnen satt igång att leka direkt. Matilda familjen dök upp runt 12,45 åh sen var det full fart. :-)

Även idag vart vår käre son ordentligt bortskämd. Av Linda och Calle fick han bilar ( 3 räddningsfordon och en monstertruck) av Matilda och Dennis fick han en badhanduk och ett matsett med Blixten plus en HEL flyttlåda full med begangnade bilar som Ted rensat ut. Förstå att lyckan var total för vår käre lille biltokiga son!



Idag bjöd vi på taccopaj med tillhörande sallad och bröd. barnen fick korv med bröd, vilket verkade gå hem.

   

Till fikat blev det lite ihopplock bullar, kex, glasstårta och resten av tårtan från lördagens kalas. :-)

 

Och så godispåsar till alla barnen såklart!

Efter kalaset var slut så tvingade Frans mig att vila en stund, så han tog med barnen ut en stund. :-)

   

Men så mycket vila vart det inte för min del för jag passade på att städa av efter kalaset och hängde även tvätten men efter det fick jag känna mig besegrad för då gjorde sig smärta påmind igen! :-(

 

Så söndagskvällen vart väldigt lugn för min del! Låg i soffan med täcke och kudde och såg på Big Brother! :-)

Ludwigs 3-års kalas del 2

Så var det äntligen dags, min lilla prins kom hem till sist.

Idag har vi kalasat ordentligt. Mamma, Pajen, Linda, Madde, Pierre, farmor och farfar var här.

   


Ludwig fick mer presenter än nånsin tror jag. Den lyckan som lyste i hans ögon var värt allt guld i världen.
Han fulkomligt strållade när han fick öppna alla paketen och stå i centrum. Han fick dock en del hjälp av Thilda som också ville öppna paket.

   
   

Vi passade även på att fira farmor som fyllde 65 år för nån vecka sedan så även hon fick paket. Ett "presentkort" på en kontorsstol samt en digitalfotoram med tillgörande USB minne. :-)

 

Vi bjöd på ost/skinkpaj och vanlig ostpaj med tillhörrande sallad och bröd. 

   

Och till fikat bjöd vi på bullar, muffins, kex och såklart 2 sorters tårta.


 

Det vart en riktigt toppen dag och alla verkade nöjda med kalaset.

Tack snälla för alla fina presenter som Ludwig fått i samband med sin födelsedag! :-)


Bytardag

Idag är vi igång tidigt trots min lååång dag igår. men ingen tid för vila. :-)

Nu på förmiddage har vi städat och fixat inför kalaset i eftermiddag och nu så var vi iväg en sväng på bytaredagen i kyrkanshus. Hittade lite småsaker till Thilda så hon var helt klart nöjd köpte även en vår/sommarjacka till William. :-)

   
Thildas första helt egengjorda snögubbe! :-)

Just nu är Thilda och frans ute och busar i snön och gör snögubbar medans jag borde börja med maten till kalaset för snart kommer farmor, farfar och LUDWIG! :-)

Dags att sätta fart, vi hörs! :-)


Ullared

Sov askast inatt, ludwig somnade tills lut vid ca 23,45 och jag somnade inte många menuter efter honom kan jag lova. Men sen vakande William och var jätte orolig flera gånger, åt lite från bröstet somnade några minuter fäör att sen vakna igen och så höll han på enda tills jag gick upp vid 04,00.
Å som om inte det vore nog med det så när jag tittade ut så vräker det ner snö och ligger minst 20 cm snö på backen, va fan!
Varför var det tvungen att bli snökaos just idag när vi ska till Ullared???

Men skamden som ger sig, jag gav mig ut och bortade av bilen och gjorde mig klar för att åka. Men när jag backar ut bilen från parkeringen så pajar hela vindrutetorkaren, den lixom gick av. :-(
Fick lite mså panik och tårarna började spruta, var det så här min tripp skulle sluta. Gick in och kolalde med farfar om det fanns nån bensinmack öppen så här tidigt men det gjorde det inte.
men som tur var så fick jag låna farmor och farfars bil till Jönköping. Så himla snällt.
vad skulel jag göra utan dom?? :-)

Vägen från Karlsborg till Jönköping var INTE kul kan jag lova, 195:an var INTE ploggad och dessutom så vräkte snön ner. har nog aldrig kört så sakta till Jönköping förut gick inte i mer än 30 - 40 km i timmen på 90-väg.

Mötte upp mamma, Pajen och Madde på A6 parkeringen i Jönköping. Så väl inne i mammas bil så kunde jag koppla av lite, hatar att köra när det är snökaos.

   

Vi var nere i Ullared vid ca 09,30. Tog ungefär 1 och ½ timme längre än normalt att köra ner pga av snöovädret. men hellre att köra sakta och lungt och komma fram än att köra som en galning och köra av vägen.

   

Var nästa inget folk alls inne på Ge-Kås. var välldigt länge sedan jag avr där och det avr så här folk tomt. Hittade allt jag var på jakt efter så var helt klart en lyckad shopping runda. Och inte så fasligt dyrt heller och det är ju ett stort PLUS! :-) Även mamma och Madde verkade hitta de som de var på jakt efter. Tro det eller ej men även pajen shoppade en del, fast det skulle han ALDRIG erkänna... ha ha! :-)

Vi åkte från Ullared vid 16 tiden och jag framme i Karlsborg igen vid 19 tiden, så hemresan gick mycket bättre för då var vägarna jätte fina igen.
Väl framme i Karlsborg så åt jag lite snabbt samt matade William sen packade jag in Thilda och William i bilen och begav mig hemmåt. Ludwig stannade kvar hos farmor och farfar en natt till. Min stora kille! :-)

Var hemma i Spångsholm igen vid 21,30 tiden och då var det bara att bära in 2 sovande barn i deras sängar för farmor att kätt på de pjamas och allt inan jag åkte från Karlsbrog!

Så nu sitter jag här i soffan och är bra sliten efter en lååååååång dag men ingen tid för vila för imorgon väntar först bytardag i Mantorp och sen Ludwigs 3 års kalas!

Men först några timmars sömn, sov gott folkens! :-)

Ludwig 3 år

Idag fyller min "lilla" STORA kille 3år



Grattis mammas älskling!

Måste säga att det känns lite konstigt att inte träffa honom på hela dagen när det är hans födelsedag och allt. men farmor och farfar hade minsann firrat honom ordentligt med både ballonger, glasstårta som såg ut som en lastbil, paket och sång. Så de gick nog ingen nöd på min stora kille. men mitt mamma hjärta gör ont i alla fall för när jag kom till karksborg nu ikväll så sova han redan hade hoppats på att få någon timme ihop med honom men icke. Får ta igen det imorgon och överösa honom med paket då istället.

GRATTIS IGEN MIN ÄLSKADE LUDWIG!


Framme i Karlsborg

Sådär nu är vi på plats i karlsborg. Gick hur smidigt som helst att köra. William och Ludwig somnade sock på vägen men Thilda klarade att hålla sig vaken. :-) Hon satt och sjöng och pratade i ett hela vägen från Mantorp till Karlsborg, på bekostanad av mina stackars öron. haha! :-)

Vi var framme vid 15 tiden och när vi kom så fixade farmor fram lite mat till mig och barnen. Sen tog jag och farmor med oss barenn på en lång promenad i det underbara vädret. Vi gick till ICA och köpte sakerna till Ludwigs tårta.
Resterande av dagen har vi busat, lekt och haft oss och barnen har också hunnit med att bada i badkaret.

   

    

Thilda somnade vi strax innan klockan 20 och William strax där efter men Ludwig där emot håller fortfarande igång, suck! jag som hade hoppats på att få lägga mig tidigt med tanke på att jag ska upp klockan 04,00. usch av tidigt! Men vad gör man inte för en dags tripp till Ullared.

Såg dock på vädret nyss och enligt puckona på tv4 så ska det bli snö i natt, varför lixom??? Har ju varit asfint vårväder idag coh vi såg till och med blommor som började komma up när vi var ute och gick. Då kan det ju inte komma snö nu... Hoppas, hoppas, hoppas att metrologerna har fel! :-)

Nä nu ska jag allt försöka klubba Ludwig så jag får några timmars sömn i alla fall, måste ju orka springa runt på Ge-Kås imorgon också!

God natt! :-)

Mot Karlsborg!

Idag är det då äntligen torsdag som Thilda så fint uttryckte det imorse. Vad hon har längtat efter denna dag då hon äntligen ska få åka till gammelfarmor och gammelfarfar i Karlsborg.

Håller just nu på att packa ihop de sista medans barnen är ute och leker i det underbara vårvädret och William sover på altanen. underbara, underbara vår... äntligen! :-)





Planera att ge oss iväg runt klockan 14 idag, får se om jag lyckas hålla planen. Får se om jag hinner skriva något nytt inlägg ikväll när barnen har somnat! :-)


Lilllördag igen!

Det är ju helt sjuk hur fort veckorna går, fattar inte vart tiden tar vägen. Hjälp William är snart 6 månader! var tog min bebis vägen lixom?

Idag har vi haft fin besök av Matilda och Ted. Det vart fika och lunch i vanlig ordning. barnen har busat och lekt både inne och ute medans vi vuxna har druckit kaffe och snackat skit. Precis som det ska vara. :-)

Eftersom vi fick fikasällskap idag så fick barnen vara hemma från dagis, så nu får de lite extra lov från dagis eftersom de kommer vara lediga imorgon och på fredag också. Men på måndag tar vi nya tag igen! :-)

När Matilda och Ted hade åkt hem så skickade jag ut de tå stora i lekparken, vilket jag nog inte borde ha gjort för fy fan va de såg ut när de kom in igen. De var täckta med lera från topp till tå. Vilket mina nytorkad golv INTE tyckte om, bara att börja om med städningen igen lixom.
Men tror att de hade haft det kul ute i alla fall för de var ute i nästa 2 timmar utan gnäll om att de ville komma in! :-) Sånt gillar vi.

Vi hann med en hel del bus och stoj här inne också innan Frans kom hem från jobbet. Thilda och Ludwig lekt "mormor & Pajen" (nya favoritleken) och William busade runt i läragåstolen.

   

   
Ludwig tror han är bebis och William käkar blåbär... syns det???




Nya dojor

Idag fick William ett paket med posten! Ett par nya pjuks var innehållet.



Så himla söta "convers" dojor som Kristina virkat! :-) Thilda har ett par likadana till sin docka, som Kristina hade med sig upp på kalaset i helgen. De var meningen att William skulle få dom men de var på tok för små för Williams stora fötter så då fick Skrållan också nya vårskor! :-)

Tack snälla Kristina för de super fina skorna de passar prefekt! :-) Men har du en stund över nån gång så vore de väldigt snyggt med ett par gröna dojor också! Men kanske lite större än dess så han kan ha de hela sommaren!
:-)


Tisdags bus

Idag har vi busat och haft oss hela långa dagen! Thilda och Ludwig har vänt upp och ner på nästan hela huset, men kul har det haft och det är huvudsaken.
Men nu återstår städningen och då påstår de båda plötsligt att de är på tok för trötta för att städa och att det är jobbigt. När jag då försöker föklara att de är ju de själva som har vänt till så de måste också städa så får jag till svar att det inte alls bara är dom, William har tydligen också vänt till och dessutom typ 10 av Thildas låtasas kompisar. Åh dom kan visst inte städa nu för de har redan gått hem. Suck!

Svårt att hålla sig för skratt när hon sätter igång och argumenterar emot. :-)

Thilda och Ludwig var på dagis en sväng nu i eftermiddag och då passade jag och William på att ta en riktigt långpromenad, 5 km fick det bli! :-)

Nu väntar kvällsmys i soffan och en del planerande inför helgen! :-)

Ordningen återställd

Nu är som sagt ordningen återställd igen. Nu äntligen blir det vardag igen. Frans sjukskrivning är slut men knät är långt från bra än.
Men känns skönt att få tillbaka lite rutiner igen, mannen jobbar och jag är hemma med barnen! :-)
Tror även Frans tycker det är skönt att komma tillbaka till jobbet eller "semester" som han själv säger.


Söndag

Igår hann vi med mycket.

Världens bästa Elin var här på för middagen och grattade Ludwig. Super mys som alltid när hon kommer på besök.
Ludwig fick en jätte fin bil och ett puzzel som var som em klocka. :-)

   

Lyckades även skicka med henne en stor kasse med bebiskläder och bebissaker så nu minskade jag yttligare på de som jag rensat ur. :-)
Så nu håller vi tummarna att hon får en tjej, så alla super söta kläder efter Thilda kan komma till användning. För min käre man kan uppenbarligen INTE skjuta rosa längre, snyft! :-(

När Elin hade åkt hem så skickade vi ut Thilda och Ludwig i lekparken medans jag och Frans storstädade huset! :-)

När städningen nästan var klar så tog jag med mig kidsen bort till Linda. Frans stannade hemma och städade klart samt målade och fixade lite.
Jag och Linda tog med hela barnaskaran till lekparken så de fick springa av sig lite.

     

Barnen gungade, klättrade, sprang runt, klättrade i träd och hoppade i vattenpölarna.

   
 
Efter nästa 1 och ½ timme tröttnade jag och Linda så vi tog mmed kidsen hem till Linda igen. Väl hemma där kom de på att de skulle cykla så linda fick springa som en skållad råtta bakom Thilda och Alicia när de ville pröva att cykla utan stödhjul.

 

Vid halv sex tiden kom Frans och Calle också.. :-)
Vi blev kvar på mat också, förstår inte varför det alltid blir så???



Mat är gott

William är ett redigt matvrak, nu kör vi stenhårt på mat. Men jag ammar ju fortfarande så fort han vill ha.
Men lite matrutiner har vi allt fått in.

Gröt och katrinplommon på morgonen, mossad banan och katrinplommon till lunch/mellis och sen matpure till middag. Just nu är favoriten mango och ärtpure. Han har bara testat grönsaker och frukter än så länge.

Men faktum är att han äter det mesta eller ja nästa allt. Potatis går inte han får ryssningar nere från tårna och grimarser som inte är av denna värld så fort han får in lite potatispure i munnen. Stackarn! :-)

Bjuder på lite söta matbilder på vår lillepris:

   

   


Hallrenovering

Sådär nu är hallen helt färdig. Så bjuder på lite före och efterbilder.


Före renoveringen


Efter bild,
sett från vardagsrummet. Dock ska ytterdörren bytas och toalettdörren målas vit, men det blir till sommaren när det är varmare ute. :-)


Sett från ytterdörren in mot vardagsrummet.


Väggen direkt innanför ytterdörren, bilden tagen från tappen upp.


Ursäkta de dåliga efterbilderna, men kamran lever sitt egna liv... dumma dumma teknik pryl. :-)


Ludwigs 3-års kalas del 1

Idag var det dags för Ludwigs 3 års kalas del 1.
Vi har delat upp firandet lite för att det inte ska bli för trångt när alla kommer. Så idag har Kristina och Bosse, Bo och Ann, Hanna, Eric och Lova och Madde varit här.

Men innan gästerna kom så hann Frans, Thilda och Ludwig med ett besök på gympan i Veta. Dock ville inte Ludwig stanna hela tiden ut idag, kan han ha haft på känn vad som väntade???

     

Ludwig fick jätte fina presenter:



Lasse Åbergs glas och mössa av farmor Kristina, 3 bilar (var av en Blixten) och pysselbok (med bilxten) av farfar Bo & Ann. Badbyxor och en plansch med Blixten av faster Hanna, Eric och Lova.

Vi bjöd på frallor och kex med diverse pålägg samt frukter och till fika vart det kanelbullar, muffins toppade med grädde och glasstårta. Får hoppas att det var uppskattat.

 

Barnen har haft en toppen dag med massa bus och lek. Så gulligt när de leker i hop med Lova. :-)

   

Tack alla för besöket, hoppas ni kommer och hälsar på snart igen! :-)

   


Fredagen

Hela familjen tillbringade störstadelen av fredagen hemma hos Matilda och Dennis. Fika och super god mat. :-) Frans och Dennis spelade tv-spel mest hela tiden medan jag och matilda tjötade som vanligt. barnen busade både inne och ute så alla var nöjda.

Kvällen ägnades åt bakning. Resultatet blev 110 kanelbullar och 45 kladdkakemuffins. :-) En hel del städning hanns också med inför dagens kalas!


Systembolaget kiss my ass

Systembolaget kiss my ass! Här kör vi smuggel såklart.

Mamma och Madde var här nyss och käkade lite ostpaj. Mamma hade köpte lite saker åt oss på Clas Ohlsson och så var hon tvungen att lämna av Maddes super fina balkläning som min snälla svärmor ska sy upp.



Hon passade även på att leverera varorna som vi hade beställt av Öjvin. 
3 flak med Mariestad, 1 flak med Norrlands guld samt en box med vit vin. Så nu är förådet uppfyllt igen! :-)
Gissa om Frans är nöjd nu! :-)



Frans var iväg och köpte ett skrivbord förut som jag hittade på blocket. Så nu äntligen kan vi få ordning i hallen på övervåningen. Ska bli så skönt! :-)


Så nu måste vi bara måla det vitt, tror jag har fått vitt på hjärnan! :-)

Imorgon väntar fika hemma hos Matilda, det var ett bra tag sen sist så det ska bli super kul. Thilda och ludwig tjatar om Ted och Thea hela tiden.
Idag när jag hämtade barnen på dagis så deklarerade Ludde direkt att han minsann inte hette Ludwig utan THEO. Så om vi sa något annat namn är just THEO så vart han super arg. Söta knäpp lilla barn! :-)

Men det visar ju ganska såklart vem som är hans stora idol! Allt som Theo gör vill även Ludde göra. :-)


Musik på hjärnan

De som känner mig vet att jag väldigt lätt snurrar in på en och samma låt hela tiden. Kan då lyssna på samma låt hur många gånger som helst. Till Frans stora missnöje. För det är inte allas hans typ av musik. 

Just nu har jag snurrat in på dessa 3 låtarna






Kan inte sluta lyssna på dessa låtarna, spellistan på datorn går om och om igen.
Till och med Thilda får låtarna på hjärnan. Hon går här hemma och sjuger Välkommen hem.
Hon kan nästa hela texten utantill, så gulligt. Men som sagt kanske är ett tecken på att jag borde bredda min musiklista. :-)

Varför??

Ja varför motarbeta mig hela tiden? Så fort jag föreslår något så får jag höra:

- jaha varför då?.
- jag vet inte.
- måste vi det.
- bestäm du.
- ja, kanske vi får se.
- ska fixa det sen.
- kollar upp det/ ringer det imorgon. 

Hallå lite komunikation hade du inte varit fel. Delat ansvar kanske???

 För surgubbar kan jag klara mig utan, bläää!


Farmor 65 år



Idag fyller världens bästa farmor år. Kan inte fatta att hon fyller 65 år. Fast det är klart 65 år väl ingen ålder och dessutom är åldern bara en siffa inget annat. Farmor känns mer om 45 år än 65 år.
Vad kulle jag göra utan henne och farfar?
Farmor finns alltid där och hjälper, stötar och ordnar så fort man behöver det. Min privat uppslagsbok, kokbok och adressbok! :-)
 Hon är en otrolig hjälp när det gäller barnen. Och barnen bara älskar att åka till gammelfarmor och gammelfarfar.

 

Både farfar och farmor har fått ta emot många "stötar" när jag fått mina utbrott men trots det så finns dom alltid där. Tack för att ni finns! :-)


Älskar dig glöm aldrig det!


4 års kontroll




Idag var det som sagt dags för Thildas något förenade 4-års kontroll.
8,10 hade vi fått tid på BVC. Usch va tidigt.. Som tur var så är ju Frans sjukskriven så han kunde vara hemma de andra två så jag slapp dra i väg med alla barnen så tidigt.

Thilda fick visa att hon kunde hoppa på ett ben, gå balansgång, räkna till 15, säga en massa färger, väga sig, mäta sig, kolla synen, kolla hörslen och berätta lite om dagis och sina kompisar.

Thilda tycket det var kul och fick en lite plastödla med glitter som belöning av BVC sköterskan. Då vart hon bra mallig kan jag lova. :-)

Hörseltestet däremot gick sådär, Thilda tappade koncentrationen efter ett tag och satt och tjatade om att hon tyckte det var tråkigt och att hon ville göra något annat nu. Så vi ska tillbaka igen om en månad och göra ett nytt test. Att hon var förkyld nu spelade visst också in i resultatet av hörseltestet. Så får hoppas att förkylninegn är borta till nästa gång. :-)

Vågen visade stadiga 17,5 kg och hon var 111,5 cm lång. :-)

I övrigt så jag hon igenom besiktingen utan anmärkningar!




Willebus



Min lilla, lilla fiskille är sjuk. Dumma dumma biverkningar av vaccinet.
William har varit jätte gnällig hela eftermiddagen/kvällen och nu har ha dessutom fått hög feber. Stackars liten! :-(
Får hoppas att han kan komma till ro och somna för natten, nu när han fått lite alvedon.
Hatar när barnen är sjuka, man känner sig så himla maktlös..

Imorgon väntar nytt besök på BVC. Men den gången är det Thilda som ska på sin 4 års kontroll, bara typ 3 månader för sent. :-) Får se hur det går.
Sen hoppas jag på att få en besiktingstid till volvon imorgon eller på fredag. Så Frans kan fixa med det innan hans sjukskrivning tar slut.
Volvon ska bara besiktas och så klart åtgärda eventuella fel sen ska den säljas. Vi behöver inte 2 bilar så känns som en onödig utgift att ha kvar båda bilarna när Frans endå åker tåg till och från jobbet.
Så nån som behöver en volvo 850 SE???????, i så fall hör av er! :-)


5 ½ månader kontroll

Idag var det dags för Williams något försenade 5 månaders kontroll. var bju som sagt 2 veckor sedan han var 5 månader men bättre sent en aldrig.

Vår "lilleman" väger nu mera 7720 gram och är 68 cm lång. Så synd att säga att han är liten. Galet så fort han växer.
Men var skönt att se att han nu ligger i fas igen efter sin sykdomspers i slutet av januari. Nu följer han åter igen kurvorna helt perfekt.

Han fick även vaccin idag. Usch och fy tycker inte om när de sticker barnen. Själv är jag inte spruträdd med när det kommer till barnen tycker jag det är jätte jobbigt.

Men William sköte sig kanon, han vart lite lite ledsen när hon stack honom i högra låret. Men det gick fort över. Däremot när hon stack honom i det vänstra låret så vart han jätte, jätte ledsen. Syntes verkligen att han fick ont, stackars liten!

Men nu så busar han runt här hemma igen som om inget hade hänt. Han försöker jaga efter sina stora syskon, vilket inte är så lätt när man sitter i en lära-gå stol men fram kommer han i alla fall.

Nu är det strax dags att lämna de 2 stora kidsen på dagis och sen ska jag och Williambus bege oss till Skäggetorp, för att fika hos Anki. Det ser jag fram emot. Var på tok för länge sedan vi sågs. Förstår inte vart tiden tar vägen. veckorna bara springer iväg. Galet!


Händelserik dag

Idag har vi hunnit med mycket. Gick upp vid 07,00 när Ludwig gladeligen deklareade att "NU ÄR DET MORGON MAMMA!" :-)
Var i lekparken redan klockan 09,00 det hör inte till vanligheterna. Farmor och Thilda var först iväg till lekapeken och sen kom även jag, Frans, Ludwig och William dit. Så himla fint väder idag.

     
 
Till barnens stora förtjusan så hade de utrustat lekparken i Karlsborg med massa nya och roliga leksaker.

Favoriten blev snabbt den lilla karuseller. Barnen åkte runt, runt och runt tills jag vart illa mående av att bara se på, men Thilda och Ludwig hade kul!

   

William roade sig med att gunga, helt klart nya favoriten. Han älskar verkligen att gunga. Hela ansiktet lyser upp när man sätter honom i babygungan, så himla gulligt.

   
William bus, mammas solstrålen nummer 1! :-)

   
Underbara vinterbilder från karlsborg, isen ligger på vätterna och solen skiner. UNDERBART! :-)


Vi åkte från Karlsborg vid 12, så vi var här hemma igen vid ca 14 efter ett snabb stopp på Ö.B i Skänninge.

Eftermiddagen tillbringade vi utomhus.

Barnen cyklade, körde tramptraktor, gungade, lekte kurragömma och lekte i sandlådan.
Jag och Frans passade på att städa ur Skodan invändigt, det var behövligt kan jag lova. Så nu är bilen ren och fin iegn... eller i alla fall insidan, utsidan är fortfarande asskitig! :-)

 

Sålde ännu mer saker idag av mina annonser som jag lagt ut på Mjölbytorget.se. Idag sa vi hejdå till Ludwigs trehjuliga sittvagn som han haft som extra vagn på dagis. Lyckades även sälja en massa kläder till samma tjej när hon var här och hämtade vagnen. :-) 

 
William provsatt vagnen ute innan vi sålde den, kan säga att han stormtrivdes. Var ju buskul när man kunde se allt som händer! :-)

Men finns fortfarande mycket kvar att sälja, nån som är imntressrad av 3 IKEA-tavlor, Inlines för dam och herr, ny mopedhjälm, Emmaljunga scooter, micky spis, babygym, massa barnkläder, fin balkläning storlek 46, Underbar brudkläning storlek 44/46 och cykelkärra för 2 barn????????? I så fall hör av er! :-)

Just nu sover Thilda sen länge, Ludwig envisas med att inte somna trots att han är jätte trött. Men så sov han i bilen på väg hem från Karlsborg så det kan bero på det kanske.
Frans ser på hocky och försöker förklara för Ludde att han ska se hockyn och inte Rorry racerbil som Ludde mycket hellre vill se.
William däremot ligger i soffan och gör massa kostiga ljud, pruttar med munnen och spottar hej vilt... undra vad som försegår i hans lilla hjärna igentligen!

Nej bäst att sluta, nu ropar tvättstugan på mig igen, dags att hänga tvätt och vika den torra tvätten... ja va roligt! :-/

Karlsborg

Idag fick vi något konstigt infall. :-) Nog för att vi gör spontana saker ganska ofta men det här tog nog priset.
Frans är ju om sagt sjukskriven och stapplar om kring här hemma på kryckor, stackarn han har verkligen jätte ont. Men som sagt även om han är sjukskriven och ska ta det lungt och försiktigt så kan man ju inte stänga in sig.

Utan vi fick för oss att packa in ungarna i bilen och åka på en spontan fika till karlsborg. Vi överaskade farmor och farfar riktigt ordentligt. Vi ställde bilen utan synhåll från deras lägenhet sen skickade vi fram bara Thilda till dörren för att ringa på medans vi andra gömde oss runt husknuten. Kan lova att det tog minst 10 sekunder innan farmor fattade att det faktiskt var Thilda som stod där utanför dörren. Så himla roligt! :-)

Så nu sitter vi här i Karlsborg och myser, barnen sover alla tre och vi myser framför tv.
har haft lite datakunskap med farmor och farfar också, det var en av anledningarna till att vi åkte hit. För att kunan hjälpa dom räta ut några frågetecken kring datorn och internet.
Måste säga att jag är väldigt imponerad över hur mycket det redan kan. Var ju inte länge sedan de började sin datakurs i Hjo. De kan mycket mer än de tro emn så blir det osäkra och vågar inte försöka på samma sätt som en anna gör. Men de kommer med all säkerhet bli datanördar tillslut! :-)

Imorgon bär det av hemåt igen efter en utlovad tripp till lekparken. Vi fick inte åka från Karlsbrog innan Thilda hade fått leka i den roliga lekparken, så bäst att hålla det man lovat! :-)

Nu så börjar det likan något!

Nu börjar vi bli helt klara i hallen och vardagsrummet. renoveringen i dessa rum börjar se sitt slut. Igår kom äntligen vägorden i hallen och vardagsrummet upp.
Sånu är det BARA en list/tröskel som saknas in till matsalen. Känns skönt att kunna bocka av ett par saker på listan.
Näst på tur i renoveringsordningen står nu köket och trappan upp till övervåningen.
Trappan ska slipas, målas vit, handtaget ska bytas ut, väggarna ska målas och tapetseras, taket ska målas och även fönsterkarmen. KOmmer bli så fint... får vi hoppas i alla fall! :-)

I köket så ska Pajen lacka om alla luckorna så det blir vita och fina. Tror nog jag snurrat in en aningen på vitt men det kan inte hjälpas.
Kaklet ska döljas med hjälp av kakeldekorer.Jag och Frans var och kollade lite i dag och hittade några riktigt fina i svart, silver och grått.
Väggarna ska tapeteras i grått, taket och listerna ska målas vita och nartuligtvis fönsterkarmarna också.

Golvet och bänkskivan samt vitvarorna får vi stå ut med ett tag till. Finns för mycket vi vill göra på en gång för att kunna detta så får vi bara göra en fuskrenovering i köket så länge!

Bilder på för och efter bilder av vardagsrummet och hallen kommer imorgon... tror jag! :-)

Madeleine



Hör inte till vanligheterna längre att lillasyrran tillbringa hela helgen hos oss. Men nu äntligen är hon här. Hon och pierre tillbringar hela helgen hos oss, det gillar vi skarpt.

   

Madde och jag umgås på tok för lite nu förtiden. Jag som alltid hade med mig Madde över allt när jag bodde hemma.
 



 
Älskar dig gumman! Glöm aldrig det!

Jag har helt klart det bästa syskonen i världen. En underbar men dock lite knasiga bror som alltid ställer upp och hjälper till när man som mest behöver det. Att man sen är hans privata bankomat får man väl bara acceptera.
Lillasyster Linda är ett guldkorn som alltid hjälper mig/oss med barnen när det krisar. Hon fixar och trixar och ser alltid till mina barns bästa. Det gör henne guldvärd! :-) Håller mina tummar och tår att hon snart mår bättre och kan börja på en ny kula och må bättre, för det är hon värd efter många års kämpande.
Madde lilla lilla Madde har nog alltid varit min lilla ögonsten. Hon har blivit bortskämd sen hon var pytteliten. När jag bodde hemma så fick hon allt som hon pekade på av mig och måste erkänna att det fortsatt även i vuxen ålder. Dock i mindre skala nu när man har egna barn och familj. Men Madde kommer alltid vara en favorit det kan ingen ändra på. Tänk vad jag saknar stunderna i Norge när Madde kom och hälsade på, alla galna upptåg i min lägenhet i Bestorp, jag alla roliga saker som vi gjort under åren när jag bodde hemma. :-)

Helt enkelt jag ÄLSKAR min familj! :-)


Bläck svart var det här...!

Shit så mörkt det vart! Här sitter vi och ser på hocky/melodifestivalen och äter massa mums, när det plötsliogt blev precis bläck svart över allt. Svart vart man än kollar så felet kunde inte legat i vårat hus.

Skickade ut Frans till grannen som håller på att gräver för bergvärme i tron om att det var de som hade kapat nån kabel.
Men när det visade sig att även Linda och Calle hade strömavbrott så insåg vi att hela Mantorp och hela Spångsholm var nersläckt. Bara att gilla läget och tända massa ljus, så mysigt.

Fick mig även ett gott skratt när jag hörde att Linda råkat peta Alicia i ögat i tomultet när allt blev svart, stackars liten.... ha ha Linda är bara för skön! :-)

Dock fick Pierre panik eftersom han var rädd att han skulle missa dragningen i slutspels hockyn, snacka om världs problem.

Men som sagt när vi satt här och myste i ljusskenet så kom strömmen tillbaka lika plötsligt som den försvann så nu är ordningen återställd. :-)

Så nu väntar Kinect spel resten av kvällen, nu ska jag minsann krossa dom andra och visa att jag äger! :-)

Xbox 360 med kinect

Madde och Pierre tillbringar helgen hos oss, super mys! :-) De kom igår efter skolan och stannar tills imorgon.
Frans och pierre var iväg och köpte ett Xbox 360 med Kinect igår kväll, så nu spelas det tv-spel för fullt hät hemma. Barnen är super glada, mannen nöjd och glad och jag får massa egen tid! Tänk att alla kan vinna på att man köper ett nytt tv-spel.




Idag har Frans, Pierre, Thilda och Ludwig varit på gympa i Veta. Barnen hade busat och lekt som bara den och även Pierre fick leka va sig lite.

Jag, William och Madde däremot begav oss till Mjölby för att sälja barnkläder på Bytardagen. Fick en hel del saker sålda men har sjuk mycket kläder och skor kvar.



Så är det nån som behöver barnkläder i storlekarna 50/56 till 98/104 så hör av er! :-)

Eftermiddagen tillbringaders på hemma plan, Barnen var ute och lekte. William sov nästa 3 timmar ute i sin vagn på altanen. Det är ett vårtecken i säg att se barnvagen stående på altanen med sovande bebis i.

Nu är det hocky som gäller för grabbarna så jag och Madde sitter i soffan med var sin laptop i knät! :-)




Mjölkstockning & Löparknä

Så var det dags igen. Mjölkstockningen har gjort ett nytt besök. Hatar, hatar och åter hatar mjölkstockning. Frågan är väl om jag gått för bar klädd eller om William ätit för dåligt på just det brösten.
Vilket som får jag nog bara gilla läget.
Feber (å då menar jag HÖG) och mega ont är ju sådär kul men det kunde varit värre.
Så nu gäller det att pumpa, pumpa, pumpa och åter pumpa, duscha mega varmt och masera... aj, aj,aj,aj!!!

Nej dumt att gnälla nu tänker vi positvit, jag är frisk. JAG ÄR FRISK!!!!

Jag har inte tid att vara sjuk. Frans är sjukskriven pga sitt knä. Diagnosen löd "löparknä".
Så nu är han sjukskriven till söndag nästa vecka. Usch syns verkligen att han har jätte ont. :-(
Han knapprar JÄTTE starka smärtstillande tabletter och avlastar med kryckor i väntan på att det ska bli bättre.

Januari 2011

Då ska vi se om jag kan komma ihåg vad som hände i januari....


   
Snö fanns det i massor och Thilda och Ludwig älskar att busa och leka i snön, så de har tillbringat många timmar ute i snön den här vintern. :-)

 

En go och glad liten kille som älskar att bada.
 


William åkte på en redig förkylning i mitten av januari. och denna förkylningen utvecklades sig sedan till RS-virus, lunginflamation, halsflus och ögon inflamation. Så efter ett besök på barnjouren sent en lördags kväll så vart vi inlagda på insoleringsrum på BAVA i Linköping.
   
När vi kom in till BAVA så fick William syrgas direkt och på söndags morgonen så satte man även en sond för att han skulle få i sig ordentligt med näring. Så det var bara för mig att böra pumpa.. suck! Han fick 110 ml var 3 timme i sonden. Så jag pumpade som en liten blå. William fick även andas in adrenalin och koksalt lösning var 30 minut under hela våran vistelse på BAVA.
   
Frans kom och hälsade på så ofta han kunde, men han hade ju jobbet, barnen och hemmet att styra upp så han fick allt bekänna färg. Men är mega stolt över honom. Han var så duktig med barnen och fixade och hade sig. :-)

   
William blev snabbt sämre under måndagern så läkarna beslutade att lägga honom i CPAP maskinen. Denna maskin hjälpte honom så han kunde andas lättare. När han låg kopplad till maskinen så var han tvungen att ha en personal som satt på vak inne på rummet hela tiden. Vilket jag tyckte var väldigt jobbigt. Men vad gör man inte för sina barn. William trivdes verkligen i CPAPen och vart jätte lugn när den kopplades på. 
   
William ligger i CPAPen så det är slangar precis överallt!

Även mormor kom och hälsade på William på sjukhuset, skönt med lite besök! :-)

Emilia fyllde 6 år. Det firades med buller och bong. Först barnkalas där Thilda, jag och William var med. Medans Frans och Ludwig städade klart Irenés lägenhet. Efter barnkalaset kom hela Lindas familj på kalas och då bjöds det på middag och tårta! mumms!

   

 

För övrigt var månaden lugn, barnen har turats om att vara sjuka. snoriga, febriga och allmänt hängiga. tack och lov så har jag och frans klarat oss så här lång i alla fall.

   

William växer som en tok trots att han har varit så sjuk. Kan ju i och för sig bero på att han sondmatades hela tiden som vi var inlagd på sjukhuset.

December 2010


December månad försvann lika snabbt som den kom, tur man har kort och bilder för att påminna sig om vad man gjorde då.

Thilda fyllde ju 4 år, helt sjukt att hon är så stor! var tog min bebis vägen???
Thilda firades i dagarna 3, Frans sida av släkten första dag, min sida plus några vänner dag nr 2 och barnkalas för alla dagiskompisarna dag 3. Pust och stön!

   

 

Hon fick hur mycket fint som helst! Thilda älskar att stå i centrum så hon njöt till max.


I början av december var vi i Eksjö för att fira min mormor och även gå på julmarknaden i gamla Eksjö. Super mysigt såklart! :-)
   

 
Gammelmormor Eva-Lisa tillsammans med Thilda, Ludwig och William.


   
Självklart så hann vi med en hel massa fikor tillsammans med Matilda och Ted. Sånt gillar vi! :-)



Men som sagt en hel del mindre roliga saker ägde också rum i december. Älskade, älskade Irenés begravning var en av de sakerna.

Begravningen ägde rum i Mjölby begravningskappel på Skogskyrkogården.

     

Kan inte fatta att hon är borta. Känns så overkligt och konstigt att hon inte finns mer. Irené kan ju inte bara dö nu, VARFÖR???? Hon var på tok för ung, bara för att man passerar 70 sträcket så betyder väl inte det att man är gammal?

Så här i efterhand så var det nog både bra och dåligt att Frans var den som hittade henne hemma i lägenheten. Jag vet inte hur jag hade reagerat om det hade varit jag som kommit in och hittat henne liggande där livlös på golvet. Jag vet att det tog fruktansvärt hårt på Frans, men på någotsätt tror jag att det hjälpte honom i sorgprossesen att ha sett henne.

För mig är det som sagt fortfarande overkligt. Känns inte som om hon är borta för alltid trots att jag besöker hennes grav minst en gång i veckan. Men det var mitt eget val att inte åka till lägenheten och se henne innan bergravningsbyrån kom och hämtade henne.
Just då kände jag inte att jag klarade av det men nu ångrar jag mig.

Begravningen förövrigt var jätte fin. Irené skulle ha älskat allt med den det vet jag. Alla som stod henne nära var där och stämningen av sorgsen men endå glad på något sätt. För just så hade Irené velat ha det.

Jag vet att hon har det mycket bättre nu, hon slipper sin sygasgrimma och alla problem med andningen. Nu kan hon vila i frid.

Men det känns endå inte rätt varför just hon?? varför nån som stod mig så nära???

Det gör ont så fort jag tänker på henne men jag vet också att det kommer göra ont ett bra tag framöver men att det förhoppningvis kommer bli lättare och lättare. Hon kommer alltid leva kvar i våra minnen det vet jag.
Men det räcker inte för mig, jag vill ha henne här hos oss Nu!

Thilda frågar efter henne hela tiden och jag vet lixom inte vad jag ska säga, hur jag ska förklara. Barn är smart så hon förstår mycket väl vad som händer men det gör fortfarande ont var gång som hon tar upp ämnet och frågar varför vi inte kan åka till Irene och äta glass som vi alltid gjorde förut.


 

Älskade, älskade Irené kom tillbaka! Älskar dig!


Undertiden som vi var på begravningen så var Frans mamma här och passade Thilda och Ludwig. De hade passat på att baka pepparkakor och grejat och lille plutten William fick äran att vara hemma hos Matilda och Ted! :-)


   
Några bladade bilder på minstingen, som bara växer och växer! :-)


Jul och nyår sussade förbi en en väldans fart även i år. Frans var ledig i mellandagarna och tur var nog det för vi hade minsann fullt upp hela tiden.
Julafton spenderade vi i Borensberg, juldagen här hemma hos oss sen bar det av till falköping för mer julfirrande.
Nyår firrade vi in tillsammans med Linda och calle samt alla barnen.
Vi åt gott och spelade sällskapsspel hela kvällen lång1 ME LIKE! :-)

Ja det här var nog i korta drag det som hände i december... så nu har ni fått en liten uppdatering i alla fall! :-)
Bättre sent en aldrig ha ha!!!!

Inte min grej... men nu är jag tillbaka! :-)

Ja man kan väl helt klart säga tt det här med att blogga in är min grej. Eller det är inte helt sant, jag tycker det är kul att blogga och lägga upp men massa bilder och så men tiden räcker inte till.
Dygnet har på tok för få timmar. Skulle behöva så där en 6-7 timmar rill per dygn för att hinna med allt jag skulle vilja göra.
Men så ser ju dessvärre inte verkligheten ut, så får väl göra det bästa av sitvationen.

Men ska åter igen se om jag kan bättra mig med skrivandet... vi får helt klart se!

Massor har ju som sagt hänt sen jag skrev sist, både roliga och tråkiga saker. Men det som inte dödar det härdar säger ju alla så bara att bita ihop.

Ska försöka uppdatera er lite så här följer en hel rad med olika inlägg så jag skiver ikapp lite! :-)

RSS 2.0